Péče o rostlinu Schefleru

624
8.2.14 19:31

Péče o rostlinu Schefleru

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak pěstovat tuto rostlinu. Během tří měsíců mám již druhý kus a vždycky mi uhyne :-(. Prostě ji přinesu z obchodu domů, dám na světlé místo, přesadím ji a ona za pár dní celá jakoby „čopne“ a shodí listy. Když se to stalo poprvé, řekla jsem si, že je to asi prostředím, předtím byla někde ve skleníku a tak to prostě „nedala“ 8). Ale když se to samé stalo podruhé, tak mě to docela naštvalo 8o. Jako všude píší, že je to nenáročná rostlina, ale já jsem asi ta vyjímka, co potvrzuje pravidlo :lol:. Přitom sousedka ji má na tom samém místě jak já a má ji nádhernou :think: Čím to může být, že se jí u mě nedaří? Co dělám špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
760
8.2.14 19:36

Mam stejny problem…jen s tim, ze ji mam po babicce, ktera v srpnu umrela. Kytka byla porad docela dobra, ale posledni dva mesice jakoby hnednou listy a opadavaji…dala jsem ji dal od tepla, ale nevim jestli to pomuze. Taky jsem slysela ze je nenarocna :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
8.2.14 19:37

Tak to by mě taky zajímalo :think: měla jsem jednu a umřela :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25191
8.2.14 19:38

Mě teda jde dobře, moc nezalívám - trošku jednou týdně. Jedna je na okně na jih, jedna na východ a dobrý. Jednou za čas ustřihnu, nechám znova zakořenit a znovu zasadím… (nelíbí se mi veliké, nemám na to místo a nejsem schopná ji udržet růst rovně :) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
8.2.14 19:40

Mě to dělala taky, zachránila jsem jí tím, že jsem ji přemístila přímo na okenní parapet. U té mojí to bylo světlem a to nebyla nikde v koutě zastrčená. :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
624
8.2.14 19:42

Myslíte, že když shodila listy, že znovu obroste? Nebo je už definitivně po ní a mám ji vyhodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
8.2.14 19:44

Ja ji mam na jih, ale na takovem radiatoru s mramorem…je to takove topne teleso, nevim, jestli ji na tom neni moc horko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2578
8.2.14 19:57

Ahojky, já mam doma několik let dvě tyto rostliny…a perfektně se jim daří, zálivka jednou týdne, a jednou za 14 dní pridávam hnojivo krystalon gold a jsou to uplné stromiska :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
8.2.14 20:11

Mam ji uz asi tri roky a zije. Nekdy na ni zapomenu a nezaleju i dva tydny :oops: co vim tak nesnasi i sebemensi pruvan, to pak schazuje listy. (Stalo se mi, ze jsem otevrela v zime okno blizko rostliny a pak castecne opadala)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
8.2.14 20:29

Prvni co me napadlo, je pruvan. Koupila jsem ji mamce pred x lety a kvetinarka me na to upozorňovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
8.2.14 20:43

Hned ji nepresazuj, je to blbost, zvlast ted v zime. Tam bych videla zakopaneho psa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
8.2.14 20:49

Dost mozna ti „ofoukla“ při prenosu. Takze poradne balit. Suchy vzduch a teplo od spodu ji urcite neprospiva. Co se tyce zalivky -mene je více. A myslim, ze od spodu uz neobroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
9.2.14 14:34

Díky za odpovědi. Zkusím si ji tedy koupit ještě jednou, nechám si ji na cestu dobře zabalit a nebudu hned přesazovat… A hlavně musím dát pozor na průvan, v tom by mohl být zakopaný pes. Je možné, že ji sem tam ofoukl… Snad bude mít štěstí a přežije ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí