Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@topazio píše: Více
Ano a za mě to naprosto stačí, pořád nechápu, proč by se to na ni mělo víc házet. Maminka má využít externí služby a ne si hrát na hrdinku.
@stinga píše: Více
Tak takhle špatnou péči byste si měli patentovat. ![]()
@Temnástranasíly píše: Více
nevíme, jak to maminka zakladatelky má, ale externí služby jsou drahé a nedostupné
@sahrazad1 píše: Více
Hele, já soucítím s těmi, co pečují. Někdy už to prostě jinak nejde. Někdy už nemáš sílu toho člověka uhlídat, aby něco neprovedl nebo ho třeba nezvládneš převalit v posteli… Nikdy bych se nenavážela do člověka, který dělal co mohl a už to nezvládá. Ale zakladatelka má jiný problém. U nich, když by přeorganizovali péči a přesvědčili maminku, že nemusí všechno dělat sama a pořád být v pohotovosti, tak by to šlo udělat lépe. Ne se snažit, aby ti staří lidé zmizeli z očí.
Jenže z toho co zakladatelka napsala to na nějakou větší pomoc nevidím. Je to jen o tom že přijede a vadí jí řeči babičky a mámy. Takže navrhuje aby se staříci někam uklidili. Kde v tom vidíte že pomáhá?
@stinga píše: Více
Ano, nevíme zda má nějaký příspěvek na péči.
Drahé nejsou, jsou dost podfinancovane. Chodily k nám dámy dědu mýt, pak někdo kdo ho vzal ven, rehabilitace. Na rehabilitace babička nadávala, že hladit mu nohu může taky ![]()
Ale jinak to bylo do 150 na hodinu 🤔 dva roky zpět.
@Anna766 píše: Více
Vždyť už ta přítomnost a to, že člověka o kterého se pečuje má na očích, je pomoc. To mu musí měnit pleny? (A taky to jde no) Vždyť přesně to je to co té mamince vadí. Že tam je ta odpovědnost neustále na ní. A poslouchat takové řeči x let je pěkně únavné, proto jsme vždy hledali, jak si odlehčit. Když jsem byla já, poslala jsem babi pryč apod..
@Keyllah píše: Více
No tak 26 letá holka těch korun asi nebude mít moc. A její první starostí má být opravdu to, aby se postarala sama o sebe a zařídila si svůj rodinný samostatný život.
Staroušci mají důchody, případně příspěvky a až se tohle vyčerpá, nastupuje pomoc jejich dětí a až pak vnoučat.
Pokud se matka nyní musí starat o dvě domácnosti, možná by bylo dobré je sloučit a z prodeje jedné z nemovitostí hradit pečovatelku.
a co to je - hodina péče, nula nula prd, za hodinu si ta maminka těžko oddechne, a když dáš dvě hodiny denně, tak je to také plivnutí do moře a ejhle 9000 za měsíc ![]()
@Annonymní_007 píše: Více
Oni ho předají manželovi nebo sousedovi nebo komukoliv z rodiny, kdo jim zvedne telefon.
@stinga možná by stačilo, kdyby zakladatelka vzala mamku třeba jednou týdně na dvě hodiny někam na kafe a dort, prostě změnit prostředí a nechat mámu se vypovídat.
To by mohlo pomoci, pokud mama nechce nic měnit, ale jen to dostat ze sebe. A právě tím, že problém a pocity řekneš nahlas, tak mnohdy při tom přijdeš sám na řešení problémů. A určitě se jí uleví už jen tím, že se vypovídá.
@Annonymní_007 píše: Více
Ano, byly jsme ve svém bytě, jeho přivezli do jeho bytu o patro níž. Tedy stejná situace jako u zakladatelky.
@mado ale mamka by stejně nešla, řekne že je nenechá samotné. Je to těžké. Je tam taťka, ale babi od taťky pomoc s ničím nechce..
@111len dvě hodiny by snad vydrželi i bez pomoci, jen s přítomnosti táty, kdyby něco.
Zkus mamku přemluvit, dostat ji z domu, ať si vyvětra hlavu, přijde do jiného prostředí. Kafe, nákupy, procházka…co jí baví, co jí potěší.
Musíš na ni trochu přitalčit, ne to vzdát po prvním jejím ne. Reálně hrozí její sebezničeni, hrozí, že se budete starat ještě o nemocnou mámu, nejen prarodiče. Ona už nemá reálný pohled na situaci, už je tím plne pohlcena a chybí ji odstup.