Pediatr dočasně?

marienela
28.12.12 11:06

Pediatr dočasně??

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost s tím, že byste k nějakému dětskému lékaři chodily pouze dočasně, např. několik týdnů po porodu. Jde mi o to, že jsem se rozhodla rodit ve vém rodném městě, protože tam mám veškeré příbuzné a zázemí, zatímco v Praze, kde teď žijeme s manželem, jsme jen krátce. Takže měsíc před porodem bych se odstěhovala z Prahy, porodila a minimálně šestinedělí bych strávila ještě mimo Prahu. Jenže dítko musí v té době absolvovat už prohlídky u „svého“ pediatra, možná i nějaká očkování… takže co s tím? vezme mi někdo dítě do péče na 2 měsíce?? v Praze bych se domluvila s někým, že k němu začneme chodit až později, to by myslím problém nebyl…Díky moc!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
28.12.12 11:18

Zkus se domluvit na dvou pediatriích, vysvětlit důvod.. já takhle chodím s mladým cca 2 měsíce v roce k pediatrovi 400 km daleko. (když jsme u mých rodičů). Domluvila jsem to předem a šlo to. Mladý má stálého pediatra, ale některá očkování a prohlídky absolvoval u jiného.. jen to platím hotově, aby nebyl problém s pojišťovnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2575
28.12.12 11:30

Ahoj - já jsme tohle absolvovala před rokem a problém s tím nebyl. Bydlím v severních Čechách a rodinu mám na Moravě a protože nám tu první mimi po předčasném porodu zemřelo, tak jsem změnila jak gynekologa, tak porodnici a rozhodla jsem se, že své druhé dítě přivedu na svět v Šumperku. Chodily jsme k pediatričce mojích synovců a musím říct, že byla moc hodná a ochotná mít nás v evidenci jen cca do 6 týdnů naší malé. Pak jsme se normálně přehlásily k pediatrovi tady v Čechách. Pro klid duše napsala paní doktorka když jsme od ní odcházeli do papírů, že se stěhujeme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2575
28.12.12 11:32

Ale je pravda, že jsem to s paní doktorkou měla domluvené ještě před porodem :nevim: Když se Dani narodila, tak jsem jí jen zavolala a objednala se k ní na prohlídku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.12.12 12:13

Rodila jsem v rodném Zlíně a dětskou máme doma v Hodoníně, po propuštění z porodnice jsem volala dětské, ta chtěla druhý den malou vidět, tak jsme jeli dom do Hodonína na vstupní prohlídku malé a s tama jsme se vrátili k rodičům na Zlínsko, to byl pátek a v úterý chtěla doktorka vidět malou znovu, tak jsme zas jeli na prohlídku a pak zas zpět k našim na vesnici, takže malá neměla ještě ani 14 dní a měla nacestované hodně za doktorkou.
Chtěli jsme po porodu zůstat nějakou dobu na vesnici, jinak žijeme v centru města.
Mám to v plánu takhle udělat i po dalším porodu příští rok.
Dočasnou dětskou hledat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
28.12.12 12:26

Ja rodila v cervnu a cca 4 tydny jsme byly u nasi pediatricky v praze a pak jsem si pres leto domluvila zaskok na chrudimsku, kde pobyvame u mamky. Jen ockovat jsme jely zase do prahy a nikdo s tim problem nemel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marienela
28.12.12 22:54

Všem moc díky za odpovědi! @ivulinaM taky si to chci domluvit ještě před porodem, abych z toho nebyla nervózní…mám TP až v červnu. Jinak je mi líto toho, co máš za sebou s prvním miminkem, a přeju hodně zdraví a radosti s Dani :hug: @IvkaH přesně toho bych se chtěla vyvarovat, bydlím od Prahy 300 km, nemáme auto, takže bych musela jezdit vlakem s novorozencem 3 hodiny tam a 3 zpátky…a to prostě nechci.
Ještě jednou všem díky a hodně zdraví vám i miminkům :)

• Citovat
  • Upravit
2575
28.12.12 23:02

@marienela taky ti přeju hodně štěstí - hlavně, abys našla doktora, který ti nebude dělat problémy ;) Já to mám od našich semka taky 300 km a Dani se narodila v prosinci, takže jsem nechtěla přejíždět a pediatr v Šumperku byl nejlepší volba. Dost jsem se bála, aby ta doktorka nebyla protivná, že u ní budem jen chvilku, ale nakonec byla hrozně příjemná a fakt nám vyšla ve všem vstříc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty