Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@cecetka píše:
@histep Mam obavy, ze se to tyka akutni pece, a ne registrace pacienta.
Ne. To je na běžnou péči.
Nejspíš mají s tou doktorkou buď nadstandardně dobré anebo prave špatné vztahy. Někteří lékaři si berou osobně, že jim dotyčný „přebere“ pacienta a dělají pak zle…
@terynka006
Já toto zažila také. Skoro před deseti lety měl můj tehdy malý syn horečky přes 40°C. Nešly nijak srazit, doktorka to nejdříve řešila jako obyčejné nachlazení, ale horečky byly 2 týdny. Dr. pořád nic, prý jsem hysterická matka, dítě si jen potřebuje odpočinout. Já strachy bez sebe, vylezla z ordinace této lékařky a zoufalá jsem zaklepala u jiné lékařky, o několik ordinací dále, ale na stejné chodbě. Plačící jsem ji prosila, jestli by se mi mohla podívat na dítě. Ta okamžitě udělala odběry, CRP, žádanky do nemocnice na vyšetření… Atd. Tenkrát mému synovi zachránila život. Ale když jsem přišla s tím, že bych k ní dítě chtěla přehlásit, tak mi narovinu řekla, že se moc omlouvá, že nemůže, protože jsou spolu na jedné chodbě a byl by z toho konflikt.
Já měla tehdy štěstí, nakonec nás přijala, protože měla rozjednané stěhování ordinace do jiné budovy, o pár km dál. Dnes u ní mám obě děti a neměnila bych ani za nic. Je skvělá.
@cecetka nee je toho víc ona bývala super doktorka když jsem tam začala chodit se starší dcerou(to je už 9 let) ale čím je dr starší tím je to horší ![]()
@Mar__tanka1983 nejsou ve stejným středisku, dokonce ani jedna druhou nezaskakujou a odklad…no odklad to nazvala ona, dceři bude v srpnu 14 měsíců a mmr se pokud se nepletu očkuje do 18 měsíců takže času máme dost a sociálky se nebojím ale ty zbytečný tahanice ![]()
Vím, že v našem městě bylo něco podobného. Dle původních „ověřených“ zpráv to byla skvělá lékařka a nakonec několik maminek od pediatra odešlo. Nicméně podmínka nových lékařů - zdravotní záznam si musely maminky vyžádat samy.
A @tterka po letech jsem „dojela“ na to, že jsme si poradili sami a diagnozu potřebnou k léčení daného problému jsme si zajistili sami. Pěkně mi to dr v její opilosti nandala. Nicméně pomohlo mi to dokopnout k dlouho zvažované změně.
@terynka006 od 15. měsíce…Kam teda ta doktorka spěchá???
vytiskni jí oficiální informaci:
https://www.vakciny.net/…vani/MMR.htm
Oddíl Indikace.
Ještě bych pochopila, kdybyste jeli na dovolenou do oblasti, kde je výrazně vyšší výskyt daných nemocí. Ale pak bych neočkovala den před odjezdem, ale už teď (mimochodem i o tom píšou v Indikaci, že se může očkovat už od 9. měsíce, ale doporučuje se to jen v případě vysoké hrozby expozice v daný zemi
)
@Mar__tanka1983 díky
my jedeme jen do Chorvatska myslím že tam zvýšený nebezpečí není ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
@terynka006 od 15. měsíce…Kam teda ta doktorka spěchá???
vytiskni jí oficiální informaci:
https://www.vakciny.net/…vani/MMR.htm
Oddíl Indikace.
Další velkou změnou je odsunutí druhé dávky očkování proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám až do 5. – 6. roku věku dítěte a zastropování věkové hranice pro podání první dávky této vakcíny na 18. měsíc věku dítěte. U tohoto očkování zároveň došlo i k posunutí spodní hranice a nyní může být podle vyhlášky očkování provedeno už od prvního dne 13. měsíce věku dítěte.
Je tam může, ale někteří pediatři to asi berou jako hranici z druhé strany. Já mám dítě 2 roky a 2 měsíce, chtěla jsem očkovat teď v dubnu, když jsme byli v ČR, ale doktorka odmítla, že má zelenou nudli.
No tyhle rady „vydupej si, mas pravo, vezmi si pravnika…“ jo, oni te pak prijmou a urcite z tebe budou nadseni, bude se ti s nima bude bezvadne komunikovat a budou ti ve vsem vychazet vstric… ![]()
zrejme si s tvou byvalou dr neprebiraji pacienty, v jednom miste je to obvykle, je lepsi najit si jenhod doktora uplne jinde - a take pri registraci neni moc rozumne uvadet, ze jste se s byvalou dr nejak pohadaly… prvni, co kazdeho napadne bude, co ty ses to za konfliktni duru (leda snad, ze by tva stara dr byla i mezi lekari vyhlasena megera, ale takovyhc moc neni).
Tak ja mam podobny problem u syna, jak zo vyřeším, netuším, bo když řeknu od koho jdeme, tak řeknou, at se nezlobím, ze si pacienty neprebiraji…takze asi tak..
Řekla jsi jí důvod? K naší doktorce nakráčela jedna, co chtěla změnit lékaře, ale hned ve dveřích spustila, že chodí k té a té a ona je taková a maková a doktorka ji nepřijala. Osoba se dala už podle projevu a řeči lehce zaškatulkovat, jako „potížista“. Tak možná jestli ses nejevila lékařce stejným dojmem
. Jinak naše má plno, přijímá novorozence, ostatní výjimečně.
@Tichopredbouri @Pudloslava nee já jí vůbec nic neříkala jen jsem se zeptala jestli ještě přijímají pacienty na to mi odpověděly že jo a od koho kdu a jakmile jsem řekla jméno dr začali mě vystrkovat ze dveří a vysvětlovat že tak to mě nevezmou. Já už o dr jinde přemýšlela ale nemám auto a jet s nemocným dítětem autobusem nebo vlakem k dr není úplně ideální ![]()
@mapu já schválně zkoušela volat ještě k jiný dr tady a taky nás od tyhle nevezme, tak taky nevim kam půjdeme ![]()