Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Helileli píše:
Je to chovný pes? Pokud ne, doporučuju vykastrovat. Ony mě tu ostatní pejskarky za to sežerou, ale já s tím mám výbornou zkušenost, mám kastrovaného psa a je to veselý hravý pejsek, navyvadel se dost lotrovin i jako kastrát, ale je absolutně neagresivní a hodně se tím i snížilo riziko napadení od ostatních psů, pokud na něj nějaký zavrci, tak už vím, že je to pako, kterému se musíme vyhnout obloukem. Jako bonus neřeší harajici feny, nikdo mi nemůže přijít se štěňaty, kdyby mi utekl… Už je to teda dědek, takže můžu zpětné i zhodnotit, že pes nikdy nebyl tlustý, smutný, či co se vše ještě vykládá o kastratech.
No, to chtěla bych ho nechat uchovnit, je papírový, takový mohutný a moc pěkný a kromě tohoto problému se chová normálně… Jako já nechci aby se se všemi kamaradil, ale když se mu nějaký pes nazamlouva, tak aby si ho nevšímal, ne aby ho běžel hned zakousnout.. Jestli je to nějaké období, tak bych to nějak pretrpela, jde mi hlavně o to, aby se jako dospělý uměl chovat mezi psi, aby nebyl agresivní ![]()
@jpld píše:
@LAlezane jako už začínám uvažovat, že mu dám pokaždé náhubek. Jako já mu dám důrazně najevo, že tohle nesmí. Jinak ale nemůžu udělat celkem nicNo, to chtěla bych ho nechat uchovnit, je papírový, takový mohutný a moc pěkný a kromě tohoto problému se chová normálně… Jako já nechci aby se se všemi kamaradil, ale když se mu nějaký pes nazamlouva, tak aby si ho nevšímal, ne aby ho běžel hned zakousnout.. Jestli je to nějaké období, tak bych to nějak pretrpela, jde mi hlavně o to, aby se jako dospělý uměl chovat mezi psi, aby nebyl agresivní
Tak pokud mu to zůstane, tak jo stejně neuchovni, ne? Nevyznam se v tom, ale roli hraje tuším i chování psa…
Jinak začala bych u sebe, jak máte zvládnutou dominanci, čím menší pes, tím víc lidé povolují. Napadnout štěně mohl i ze žárlivosti, předpokládám, že jste štěně hladili nebo si s ním hráli. Nebo má naopak nutkání vás bránit, cítí se jako vůdce, ten vzdy napadá jako první, tam to chce hodnocení opravdu usadit na jeho místo a chovat se k němu jako k tomu nejposlednejsimu, aby pochopil, že on neveli.
@Helileli píše:
Tak pokud mu to zůstane, tak jo stejně neuchovni, ne? Nevyznam se v tom, ale roli hraje tuším i chování psa…
Jinak začala bych u sebe, jak máte zvládnutou dominanci, čím menší pes, tím víc lidé povolují. Napadnout štěně mohl i ze žárlivosti, předpokládám, že jste štěně hladili nebo si s ním hráli. Nebo má naopak nutkání vás bránit, cítí se jako vůdce, ten vzdy napadá jako první, tam to chce hodnocení opravdu usadit na jeho místo a chovat se k němu jako k tomu nejposlednejsimu, aby pochopil, že on neveli.
No, já si dovolím říct, že není rozmazleny a nějaká výchova už je taky na něm vidět. Ale od mala se psům i lidem hrozně vnucuje. Nevím, jestli to dělají všechna štěňata, ale myslím že speciálně tato rasa jo
Jinak mockrát děkuji za rady, asi trochu pritvrdim a budu ho víc cvičit.
Dobry den chtela bych poradit
Mam 3 mesicniho milacka je to knirac krizeny z borderkolii otec nezmamy dostala sem ho pred necelimi 2 mesici doma mi dela hromadky a louzicky i kdyz snim chodim kazde 3h ven hrajeme si snim chvalime za kazdou louzicku a hromadku kterou udela venku dostava za to i pamlsky doma kdyz se nehoda stane tak to prechazime jak sem se docetla u veterinare jsme taky byly a ze zdravotni stranky je v poradku prosim poradte jestli stim ma nekdo skusenost ![]()
Tříměsíční štěně má ještě opravdu nárok dělat doma loužičky. Pokračuj v učení, ale počítej s tím, že to může trvat klidně do štěněcího půlroku, to je úplně normální doba, kdy se štěňátka učí dělat potřebu venku.
Ježíš, je to mimino, co bys po něm chtěla?
Choď ven častěji, klidně po dvou hodinách a po každým spaní a jídle. Jinak hodně štěstí se socializací, brát měsíčního psa od matky, to je děs.
@Zdenka jizbova to ho máš doma od věku 1 měsíce
, je to mimino ale měl být u mámy ta by ho dost věcí naučila
nehod bude ještě plno, je ještě malinkej. chce to venčit hodně často, jak se probudí hned ven a až se vyčůrá dát něco dobrého a on si to rychle spojí ![]()
@Zdenka jizbova Je to miminko, má nárok. Nekoukejte na hodinky a s prckem vyběhněte okamžitě po každém jídle a okamžitě po každém spaní. Kdyby zůstalo u maminy alespoň do těch 8mi týdnů, jak by správně mělo, trápili by jste se všichni (včetně jeho) o měsíc míň.
Od jeho měsíce ho máš doma? Nějak brzo. Ale jinak bych chodila častěji než 3 hodiny. A pokračuj v těch bonbonech když to udělá dobře. Naučí se to.
Je jeste malicky ale musi vedet ze se to nesmi tak jak se lidove rika vymachat mu v tom cumak obrazne receno samozrejme. Dovest k tomu ukazat pokarat a na misto a z hlasu musi byt slyset ze to co udelat je spatne ![]()
Krizenec bordery a knirace + otec nejisty.. tak to pekne zdravi.. navic v mesici od matky. Vite, ze je to trestne? ![]()
Jinak stene do pul roku neovlada sverace uplne, takze 3mesicni miminko co 3 hodiny ven je pozde ![]()
My chodili prvních pár měsíců ven každé 2 hodiny jak přes den tak v noci. A nikdy mi doma loužičku neudělala. Jen mnohem později na protest, ale to je jiná ![]()
@Zdenka jizbova píše:
Dobry den chtela bych poradit
Mam 3 mesicniho milacka je to knirac krizeny z borderkolii otec nezmamy dostala sem ho pred necelimi 2 mesici doma mi dela hromadky a louzicky i kdyz snim chodim kazde 3h ven hrajeme si snim chvalime za kazdou louzicku a hromadku kterou udela venku dostava za to i pamlsky doma kdyz se nehoda stane tak to prechazime jak sem se docetla u veterinare jsme taky byly a ze zdravotni stranky je v poradku prosim poradte jestli stim ma nekdo skusenost
Nam kříženec doma loučičkoval do 7.mêsíce věku… Pak ze dne na den konec ![]()
A to čůral i venku normálně ![]()