Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem přečetla první větu a upřímně já nechápu to že já si půjčím on si půjčí. Tak snad je to jednou můj partner a jedem spolu. Chtěla bych žít s někým a dělit si na moje tvoje
můj názor, komu to vyhovuje, ať si je tak šťastnej ![]()
Tak teď jsem se to odvážila dočíst, mě tohle udělat chlap, tak mu ty peníze narvu do krku a balím kufr.
Opět opakuji můj názor, neberu vám že to někomu vyhovuje.
no v manželství si tohle fakt neděláme…ty plánuješ s tímto partnerem zůstat dlouho? Podle tvého chování bych tomu moc nevěřila…
Tak ten přístup je trochu netradiční, ale v dnešní době je to pochopitelne. Já jsem od začátku vztahu měla názor, že půjčovat si je divné a dávat ještě horší a bylo mi trapné když pořád za mě chtěl platit v restauraci:) teď po 7 letech, ikdyz jsme manželé jen půl roku máme kartu dlouho společnou( jeden účet, dvě karty) a fungujeme jako partneři, zaplatíme co se musí, koupíme co se musi, co zbyde se pošle na spoření nebo jinak zuzitkuje a rezervu máme bokem schovanou na jiném úctě. Oba víme kde a kolik. Kdybychom přišli o finance nebo se stalo něco nečekaného. Asi nebylo úplně diplomatické posílat ho pryč, to by byl uražený každý. Melas to kdyžtak později preschovat jinde, když mu neduverujes.
Příspěvek upraven 21.02.13 v 12:58
Ahoj, docela zajímavý přístup. Chápala bych, že bys před ním schovávala peníze, kdyby to byl gambler, nebo alkoholik. Ale aby Tvůj partner musel chodit pryč z místnosti, jen aby neviděl, kde máš obálku a kolik z ní vybíráš, to je přinejmenším divné.
Celé se mi to ale jeví podezřele. Píšeš, že má vysokou výplatu a půjčuje si od tebe 10 000? Ty jsi na mateřské a máš ušetřené takové peníze? To máš královskou mateřskou, o které si mohou ostatní nechatjen zdát ![]()
No, co se toho jeho urážení týče, tak já bych se taky urazila. Aby mě někdo posílal „za dveře“, jako na základce?
Partner má taky peníze v obálce, kam si dává celou výplatu, z toho bere na nákupy a tak. Vím, kde to má, kolik tam má, on to přede mnou neschovává, on zas ví, kolik já beru. Prostě spolu žijeme a víme o tom druhém tyto věci.
Mě by se dotklo to, kdyby mi řekl, aď jdu vedle. Jinek nevidím důvod k tomu, aby se urazil.
Tak já bych byla taky nasraná, vědět, že má žena která je na mateřské - tudíž žádný velký peníz nemá. A jen tak mi dokáže půjčit 10tisíc. (myslela bych si to, že vlastně šetří „z mých“ peněz, z velké výplaty - možná z našich peněz. A já o tom nevím ani ň..
No jaký si to uděláš takový to máš - jinak za mě, byla bych nasraná ![]()
Ne, nemyslím si že by partneři měli mít něco bokem. Máte spolu dítě, jste rodina a proč si půjčovat? Proč nemít společné peníze? Vy máte přístup k němu na účet a ve vašem bytě máte "někde " schované peníze ani mu nechcete ukázat kde? Máte strach že vás okrade? ![]()
Příspěvek upraven 21.02.13 v 13:00
Peníze máš mít bokem aby o nich nevěděl, a nedávat mu to najevo, je máš víc než on si umí představit ![]()
Nechávat si větší sumu někde doma v obálce je trochu nerozum, jasně že můžeš mít pohotovostní částku pro sichr, ale tak na 5tis bych to lifrovala do banky. V dnešní době internetových bankovnictví to taky mohlo vypadat tak, že by chtěl prachy, ty bys sedla ke kompu, poslala mu ze svýho účtu na jeho 10tis a bylo by to jednoduché, bezpečné a nikdo by ti nekoukal, kde máš schované peníze ani kolik jich tam máš
A navíc je tam máš v bezpečí před případnými zloději…
@ohýnek píše:
Tak teď jsem se to odvážila dočíst, mě tohle udělat chlap, tak mu ty peníze narvu do krku a balím kufr.
Opět opakuji můj názor, neberu vám že to někomu vyhovuje.
ono záleží jak je to před svatbou.
Manžel taky chodí půjčmi, kup mi dej mi na MHD atd…
Jeho výplata nic moc a tak zaplatí SIPO cca 7500,–a zbytek je jeho já, paltím vše ostatní z mateřské + úroků z peněz co mám na spořícím účtu vydělaným před svadbou, ikdyž jsme spolu už sedm let tak techci miliony dávat na společný účet a taky nehodlám na něho přepisovat byt ani jiný majetek, taky mu nehlásím měsíční stav konta.
Prostě to má každý jinak
Zakladatelko asi by mi to taky naštvalo musíte si sednout a probrat to
Naprosto s tvým partnerem souhlasím. Když pominu moje/tvoje, což se mi zdá fakt děsné, tak to co jsi udělala je hodně přes čáru, kór když ty máš k jeho penězům přístup. ![]()
Taky bych se cítila totálně poníženě, kdybych musela jít vedle a tam čekat…dokud ze skrýše nevyhrabeš obálku. Bych si přišla jak nějaká zlodějka které nemůže věřit
a které se ani nemůže svěřit s tím, že má někde šetřící obálku. Buď jedem spolu, nebo každej sám.
Tak jsi měla říct, že ted chces neco dodělat.. a pak mu to přichystáš. O rezervách jsem už slyšela…
My to zatím máme, já škola, on vydělává a pak budu mít učet kam mi bude posílat a já s tím hospodařit. A mam v plánu co si našetřím, tak třeba použijeme na dovolenou, na něco co budu chtít koupit dětem, dárek jemu…
sestřenka s přítelem není v manželství, tak u ní to chápu. Nikdy člověk neví nemyslím si že je na tom něco špatnýho. Ale jsem hodne ovlivněná okolím v tomhle. Kdo ví, jakt o bude u nás jednou…zatím víme, že si chceme ze začátku psat kolik co stálo, abychom věděli jak si to na ten mesic rozpočítat…a na to se me asi pritel ptat bude. Což chápu.. a jsme dohodlí, že budu mít vlastní peníze vyhrazený, takže se ho nebudu muset ptát, když si budu muset něco koupit.
Příště bud chytřejší, nevim já bych mu asi řekla, že mam nejaky korunky ušetřený, kdyby náhodou… a on ví jak já to vidím a proč a můj by se neurazil. Zatím to máme tak, že spíš on pomáhá mě
. Takže me asi na holičkách kdyby něco nenechá, otazka je, any nezačal, že třeba moc utrácím. Nu ale to je otázka času a společného soužití.
Nebo si je schovej jeste jinam… a nech si třeba tech 10 000 v té obálce…o kterých on bude vědět. Ono to je neco jiného žít v partnerství nebo v manželství. A pak byste treba jednou byli rádi, že tu rezervu máte.
Ahojky,
občas partnerovi půjčím peníze, samozřejmě on půjčí mě, když potřebuji. Já mám přístup na jeho kartu, kam mu chodí vysoká výplata a něco mu chodí i na můj učet. Já jsem na mateřské a peníze mám doma v obálce jako důchodce, ale několikrát se mi to vyplatilo.Jde o to, že mám bokem ušetřeno daleko víc, než si partner myslí. Včera po mě chtěl půjčit do prvního 10 000 na nějaké spotřebiče. S tím jsem neměla problém, tak jsem mu řekla, že jasně, ale at jde vedle..Přišla sem s penězma a on, že už je nechce, že ho to urazilo.Pak odešel do práce a myslela jsem, že bude večer v pohodě, ale to jsem se pletla, Prý si připadá, jak kdyby mi ty peníze měl krást a v čem je problém, že já mám přístup všude. Nemohla jsem mu to vysvětlit, protože já bych to vytáhla před ním, kdyby tam opravdu bylo jen těch 10 000 a ted je naštvanej. Na druhou stranu si myslím, že to nemusí tak prožívat a dolízat za ním a omlouvat se nechci, myslím, že každej máme něco bokem a partnerům by to mohlo být jedno? Díky za názor