Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Skytafka píše:
To je divnéJako by si mu nevěřila
Nedivím se, že se urazil
Nevěřila… Spíš z něj fakt udělala zloděje. Hrozná představa. Mě by to urazilo i u kamarádky, natož u partnera. Fakt se mu vůbec nedivím, zakladatelka může být ráda, že je „jen“ uraženej, já bych si sbalila tašku a už bych tam nebyla ![]()
@leene píše:
Tohle mě taky napadlo…jestli chtěl „půjčit“ na pračku, ve které ona pere snad taky, nebo ne? Celé takové partnerství mi přijde podivné…
Nene, on má mít v bytě podnájemníky od 1.3.Tak to chtěl vybavit a mít rezervu
Zakladatelka
@Anonymní píše:
Tak peníze šetřím delší dobu, to jsem s ním ještě nebyla a jinak spolu žijeme a samozřejmě mi finančně pomáhá, platí většinu nájmu, nakupy, dává mi na jídlo. Já mám 3 800 takže bych neutáhla nic…Ale to dle mě s těmahle penězma nesouvisí..
Zakladatelka
Kolik je ti let??
Píšeš: já bych to vytáhla před ním, kdyby tam opravdu bylo jen těch 10 000 takže tam máš já nevím třeba 50 tisíc a tonechceš aby věděl? A proč?? mě zajímá proč to nesmí vědět, to by tě snad okradl? Proč s ním potom jsi když k němu nemáš důvěru??
Ovšem já bych tam asi ty desetitísíce schované nemela (ted to dočítám, že jich tam máš víc…)…a myslím, že by to asi věděl kolik tam je. (jakože rychle k nám do krámu… protože tam se kartou platit nedá)
Asi mu tolik nedůvěřuješ a máš své důvody. Jiné je, když dva jsou doopravdy partneři se vším všudy. Když už to dítě mají, a ty prístup k jeho penezum máš.
Jinak bych Ti poradila, at si udelas 2 obalky.. v jedné tech 10 000 o které ví… a další pro Tvuj pocit, že máš,,něco bokem".
pro ostatní: třeba nemel pristup hnedle ke kontu a potřeboval rychle hotovost.
Pokud nedostává peníze od příbuzných, taky nevím z čeho tu sumu mohla zakladatelka našetřit… to by ten můj určitě poznal a myslím, že by se ho to taky dotklo…
Něco jiného je opravdu, když si s přítele není člověk jistej a vlitne s nim do jiného stavu… řeknou si, že to spolu zkusí… to bych si i já ty rezervy dělala… ![]()
@Anonymní píše:
Tak peníze šetřím delší dobu, to jsem s ním ještě nebyla a jinak spolu žijeme a samozřejmě mi finančně pomáhá, platí většinu nájmu, nakupy, dává mi na jídlo. Já mám 3 800 takže bych neutáhla nic…Ale to dle mě s těmahle penězma nesouvisí..
Zakladatelka
To opravdu ne, to, žes ho poslala pryč! V tom je ten problém a pravda je na jeho straně ![]()
@ohýnek jo dojela jsem to, ale celý tomu nerozumím. Ale je to samozřejmě věc zakladatelky.
Upřímně, kdyby takhle se mnou jednal partner tak bych si myslela že mi nevěří-to jen můj názor pro zakladatelku. Kdyby mi řekl manžel at jdu pryč tak si pak budu myslet že mě má za zloděje. Samozřejmě že je každého věc že má něco našetřeno.
Popravdě kdyby se tohle stalo přesně naopak a ja po příteli chtěla půjčit peníze a on mě poslal pryč tak bych se taky urazila, pochopila bych že mátpeníze bokem, sama je mam na kartě, štvalo by mě že mi nevěří a že má předemnou tajnosti, už jen z principu. Ale chapu ze si setris bokem..jen bych u toho nedelala takovy tajnosti..ve vztahu je důležitá především důvěra ![]()
@ohýnek to já si také myslela (měli jsme společny učet) než mi začal vyčítat žesi kupuju to a to a řekla bych že jsem celkem spořivá. Se současnym přítelem mame kazdej svuj učet, kazdej platí něco a co si koupim z mích vydělaných peněz je moje věc, i kdyz jsem přesvědčená ze by u spol.uctu neremcal, ale jistota je jistota.
Jeste me napadlo, jak to máte doma s financema.. jestli máte placení rozdělené… to by vysvetlovalo to,,,půjčování si". To má asi fakt každá rodina jinak, ja když to slyšela poprvé, že každý platí něco a mají i dva účty, tak jsem se taky divila.
@monika32 píše:
To opravdu ne, to, žes ho poslala pryč! V tom je ten problém a pravda je na jeho straně
Ano, tím že ho poslala pryč, ho strašně ponížila.
Upřímně, já tohle nechápu. Od začátku našeho vztahu máme společnou kasu a je tomu tak pořád.
Neumím si představit, že bych si musela říkat o peníze na nákup apod..
![]()
No abych pravdu řekla, tak se ani nedivím, že ho to urazilo…
A stejně jako ostatní nechápu nějaké půjčování peněz, máte spolu dítě, jste rodina, takže snad peníze by měly být společné…
A nevím kolik máš našetřeno ale nějaké velké částky bych teda vůbec neměla schované doma, to je akorát o malér…
@Lady.Ella tak mi máme taky doma dva účty, ale na ten jeho příjde výplata, odečte se splátka a zbytek posílá na můj účet, takže už dál do toho „nevidí“ kdyby ovšem chtěl může se mi podívat do internetového bankovnictví, číslo i heslo ví. Ale nemá potřebu. Teda spíš je rád že nemá žádný starosti, jestli je všechno zaplacený a v pořádku ![]()
Takže ty máš mateřskou jen 3800, on tě živí a ty máš zatím schovaný peníze a on si chodí půjčovat od tebe, protože díky tomu, že tě živí, tak on sám si nic nenašetří? ![]()
Jinak zajímavý model rodiny, až se mi nechce věřit že to není recese ![]()
Diskuzi jsem celou nečetla, ale být na místě tvého partnera, tak ano, urazí mě to. A neurazí mě to, že máš někde rezervy, ale to, že mě jak malého smrada vykážeš někam za dveře, abych neviděla tvoje schované peníze. Připadala bych si hrozně poníženě, jako nějaká zlodějka, které nedůvěřuješ.
Jinak co se financí týče, to si mějte jak chcete, každému to vyhovuje jinak. My máme s manželem třeba každý svůj účet ještě z dob před naším seznámením, jemu tam chodí výplata, odchází pravidelné platby, na můj chodí jen rodičák a odchází mi penzijko. Platím z toho jídlo a další nepravidelné výdaje, jako je drogerie, oblečení… Pokud rodičák dojde, řeknu manželovi a nějaké peníze mi přepošle. Vyhovuje nám to, já se přiznám, že šetřit nějak neumím a o finance se u nás zkrátka stará chlap.