Peníze- jak se naučit šetřit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Zelnicka píše:
my už jsme doma sepsaly trvalé platby a zjistili, že není z čeho šetřit, protože nám zbyde po zaplacení nutného (bez oblečení a aktivit pro děti) jen cca 6tis, máme 3 děti.
nechcem pleveliť ale teda zo 6000 platiť oblečenie, aktivity detí ktorých je veľa, stravu a mekáče ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ekira5 píše:
nechcem pleveliť ale teda zo 6000 platiť oblečenie, aktivity detí ktorých je veľa, stravu a mekáče
Strava vč.mekace je v povinných platbách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zelnicka píše:
Strava vč.mekace je v povinných platbách.
Tomu nerozumím, Takže 6000 měsíčně šetříš? Nebo na co jsou ty peníze?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arada píše:
Tomu nerozumím, Takže 6000 měsíčně šetříš? Nebo na co jsou ty peníze?
6000kc na oblečení, mimořádně platby do školy (Výlety, akce..) , opravy aut, aktivity, brýle… Atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zelnicka píše:
6000kc na oblečení, mimořádně platby do školy (Výlety, akce..) , opravy aut, aktivity, brýle… Atd.
Tak z toho přece něco ušetřit můžete, mimořádné platby nejsou každý měsíc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zelnicka píše:
Aha a to se ti zdá málo? Akce ve škole nejsou každý měsíc, stejně tak nemusíš kupovat oblečení, opravovat auta. Z takové částky se dá krásně šetřit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nakupuj vše v akcích. To se vyplatí dost, pokud poznáš dobrou akci.
Já mam spíš opačný „problém“. I když něco chci, nedokážu se přinutit ke koupi, protože je mi líto utracených peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka Prosím tě, když ale chci mít někde spořicí účet, tak tam musím mít i běžný, že? nejde mít jen spořicí, nebo ano?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše:
@lucenka Prosím tě, když ale chci mít někde spořicí účet, tak tam musím mít i běžný, že? nejde mít jen spořicí, nebo ano?
tohle bude záležet na bance … ale třeba já mám spořící u banky, kde jsem si udělal i běžný účet, protože tam je díky tomu lepší úrok. Ale tenhle běžný účet používám jenom minimálně.
- Citovat
- Upravit
@ekira5 píše:aha
Protože se nedokážeme dohodnout, že to povinné není, tak jsem to tak započítává,aby manžel viděl, že nezbývá tolik, kolik on si myslí. Ale chápu tu absurditu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, zaloz 2 stavebka. 1700×2, odejde to, nedostanes se k tomu a za 6 let mate cca 260 tisic…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arada píše:
Aha a to se ti zdá málo? Akce ve škole nejsou každý měsíc, stejně tak nemusíš kupovat oblečení, opravovat auta. Z takové částky se dá krásně šetřit.
Ale ani, každý měsíc se něco platí.. Plus soutěže apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zelnicka píše:
Protože se nedokážeme dohodnout, že to povinné není, tak jsem to tak započítává,aby manžel viděl, že nezbývá tolik, kolik on si myslí. Ale chápu tu absurditu.
Už chápem, aj keď ste asi jediný čo to majú v nevyhnutných nákladoch ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A keď sme pri sporiacich účtoch, má niekto v jednej banke k jednému účtu viac sporiacich účtov? Je to možné ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit