Peníze- jak se naučit šetřit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@lucenka píše:
Tak nejlepší je, zařídit si spořící účet a nastavit si tam trvalý příkaz, aby vám tam den po výplatě odešla určitá částka.
Kde ho máš? Taky o tom uvažuju ![]()
- Citovat
- Upravit
@Lainaire8 píše:
Posílám si na spořící účet, hned jak mi přijde rodičáka zakazuju si na to sáhnout, pod vidinou toho, že tam už za rok může být krásná částka na cokoli co bych ráda
zatím dobrý
A kde ho máš ty? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Prosim o radu jak se naucit setrit protoze me ani manzelovi to fakt nejdemesicne mame cca 30 tisic prijem (dohromady ja jsem na materske) a i dva tydny pred vyplatou mame jen par stovek.. domu kupujeme jen to co potrebujeme, nekupujeme zadne blbosti ani za obleceni neutracime jen to co potrebujeme a stejne nedokazeme odlozit ani blbou tisicovku aby jsme neco usetrili..za najem platime i ze sluzbama cca 9tisic..mate nejakou radu protoze me uz tohle nebavi
Tak pokud máte 21 000,– na běžný výdaje /jídlo, oblečení, dárky, nákupy, benzín/ a dva týdny před výplatou jste skoro na nule, tak to chce fakt hledat tu černou díru.
Zapisovat si to, aspoň rámcově (jakože jídlo XY, hospoda a restaurace XX, benzín a věci do auta YY, … no a pak uvidíte, která částka vás překvapí.
Mě prachy taky občas poletujou, u nás to nejvíc zahučí na „zábavě“ - výlety, zmrzlinky, hrací dům a sem tam třeba za čtyři tisíce jen to hvízdne.
Když k tomu v průměru koupím co měsíc jedny boty (synovi roste noha a je potřeba mít víc párů, takže 12 párů bot za rok není nic zvláštního), nějaké to oblečení a teď ještě věci do školy, tak najednou to dá dohromady třeba osm tisíc každý měsíc. No a je to ![]()
A třeba teď na září sme si vymysleli Znojemské vinobraní a buchho, sedm tisíc v trapu za víkend ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A hlavně, nemá smysl si dávat peníze bokem, když nevíte, kde to utíká. To akorát skončíte tak, že to za dva týdny budete zase tahat zpátky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A kde ho máš ty?
U Český spořitelny, dostala jsem ho k osobnímu účtu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V pondělí a na hřišti soupeře jsme opravdu být nemohli
Proč ne? A hned je jasný.proč dostala Viktorka tak na pr.el - když ani skalní nejedou fandit, tak to se nedivím. Tak ono je to ani ne tak o fandění, jako o tom já chci letět do Španělska na mač.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše:Proč ne? A hned je jasný.proč dostala Viktorka tak na pr.el - když ani skalní nejedou fandit, tak to se nedivím. Tak ono je to ani ne tak o fandění, jako o tom já chci letět do Španělska na mač.
@Zelnicka píše:
To nemá cenu, nebudu to tady plevelit. Přijde mi normální pochopit, že i skalní fanoušek chodí do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše:Proč ne? A hned je jasný.proč dostala Viktorka tak na pr.el - když ani skalní nejedou fandit, tak to se nedivím. Tak ono je to ani ne tak o fandění, jako o tom já chci letět do Španělska na mač.
@Zelnicka píše:
@Zelnicka píše:
To nemá cenu, nebudu to tady plevelit. Přijde mi normální pochopit, že i skalní fanoušek chodí do práce.
nechcete si to holky říct třeba po SZ?
Já vím, že Zelnicka a fotbal je ožehavý téma, ale tak od toho je ta diskuse její, ne? ![]()
Né to tu zakladatelce, která možná neví, která bije, plevelit do dotazů na srovnání rodinného rozpočtu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 Ona už ji nechala zavřít, ale máš pravdu, zakladatelce se omlouvám. Moje rada pro ni - sledovat na papíře aspon měsíc výdaje, tím se objeví, kam ty prachy letí. A dát trvalý příkaz, kterým se hned z výplaty část peněz pošle na spořicí účet, nebo třeba na stavební spoření Pořád je stavebk nejvýnosnější produkt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Prosim o radu jak se naucit setrit protoze me ani manzelovi to fakt nejdemesicne mame cca 30 tisic prijem (dohromady ja jsem na materske) a i dva tydny pred vyplatou mame jen par stovek.. domu kupujeme jen to co potrebujeme, nekupujeme zadne blbosti ani za obleceni neutracime jen to co potrebujeme a stejne nedokazeme odlozit ani blbou tisicovku aby jsme neco usetrili..za najem platime i ze sluzbama cca 9tisic..mate nejakou radu protoze me uz tohle nebavi
Odpovídám jako anonym - jde o peníze. My máme dvě děti a příjem variabilně od 50 do 80 tisíc a týden před výplatou vaříme buřt guláše. Ale já průměrně ukládám cca 3 až 5 tisíc a umořuji dluh asi částkou okolo 5 až 7 tisíci. Takže dáváme pryč asi 10 tisíc průměrně. Zároveň financujeme resty z dob, kdy jsme na tom finančně nebyli nejlépe. S 30 ti tisíci nevím, jak bychom to zvládli, ale i uložená stovka zvýší našetřené peníze.
- Citovat
- Upravit
@inkakřivák aha, tak to jsem si nevšimla, že už je zavřená, tak kdyžtak po SZ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mám spořák u Air bank, je super, mám ho fakt ráda, ale ty úroky už stojí za prd… Strašně to spadlo a už to nejde nahoru
Mám normálně zadarmo běžný účet a k tomu je spořící, takže v internetovém bankovnictví si můžu na každý kliknout a prohlídnout, přeposílat mezi sebou částky, nastavit si příkaz, jsou tam grafy zůstatku atd… Taky mám obálky auto pojištění, kam se mi každý měsíc posílá rozpočítaná částka na roční zaplacení, dovolená, bydlení, svatba, zuby.....
Jinak air bank to má, taky že když pětkrát měsičně zaplatíš z běžného účtu, tak se úročí stejně běžný i spořící, bez tohoto už tam je úplný prd.
Jinak zakladatelko, spořící učet je pro začátek super věc, naučila jsem tak trochu šetrnosti drahou polovičku. To psaní výdajů takove dva tři měsíce aspon, aby si člověk zjistil, co a jak je asi taky super, ale toho já nějak nejsem schopná. Já jsem na šetření byla vždy hodně zatížená, ale jde to nějak hůř a huř, mimo to že si ráda dám dobré jídlo a že všeobecně se za jídlo nechává víc penez za stejný nákup, tak další černou dírou jsou opravdu výlety, tam to prostě nějak letí… máme stejně peněz, bydlení 10500, 4 zvířata a klasika žrouta auto
spočítám si, kolik by mělo z daného měsíce stačit, když vím, co vše se musí zaplatit, včetně toho, kolik bych chtěla dát za jídlo, zvířata, útratu a určitou čásktu třeba 3000 dám na spořák a k tomu ještě třeba 2000, které v případě potřeby převedu zpět, což je teda skoro vždy
protože mobil se nám posílá až cca 5 dní před výplatou a většinou už je dost vyčerpáno, aspon na něj ně takto celou dobu bokem, jinak se vše snažím posílat po výplatě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emimin7 píše:
Mně přijde nejlepší ukládat peníze do zlata.
zlaté zuby z huby nikdo nevezme
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit