Peníze vs. argumenty mé matky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16302
20.3.18 11:23
@Anonymní píše:
@jankajj pracuje, ne moc, ale lidi chodí, takže si něco vydělat určitě musí. Jen nevím kolik a za co to utrácí. Jako ona nikdy nebyla šetřivej typ, dokázala peníze rozfofrovat a vím, že dluží na zdravotním pojištění, teď se to snaží nějak doplatit. Ale krom nafty do auta nic nekupuje. Jídlo a nájem platíme my. Ona si ani knížky nekupuje, oblečená už roky chodí v tom samém. Jo dokáže dost utratit za lékárny, vzhlídla se v homeopatikách a bylinkách. Pořád si něco objednává. Jako dnes, ale vypadla jí klientka, proto neměla u sebe prý hotovost. Večer mi to údajně dá, tak jsem zvědavá - řekla sem jí nakonec, že jsem ty peníze měla na zítřejší nákup a že je budu potřebovat, jinak bych je asi zas neviděla…

Takže ona má váš byt ještě jako kancelář? Nezlob se na mě, ale podle mě je za vším její obezita. Kdyby nebyla tak obézní, v klidu si může sehnat práci kdekoliv (v dnešní době stačí projít ulicí a lidi hledají všude). Pracovat z domova si může dovolit pouze, pokud jí to vydělá: na povinné poplatky (pojistné, nájem, auto, daně), bydlení, jídlo, případně zábavu. Pokud na toto dlouhodobě nevydělá, je načase nechat se zaměstnat. Pokud nemůže, objednat k dietologovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
20.3.18 11:26

Odstěhuj mámu, pokud chceš zachránit svůj vztah. Už i tak má tvůj přítel můj obdiv, že svolil na bydlení s tchýní v bytě, která nikdy nikam nechodí, takže soukromí žádné. Tohle já bych nedala. Pokud by šlo o zdraví, tak možná, ale když jde o lenost…držím palce, ať to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
20.3.18 11:27

A kolik je mamince?
Nikde jsem to neviděla napsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Huk
620
20.3.18 11:31

Začala bych psát seznam- výdaje. Co, kolik, kdo…a za měsíc předložit k vyúčtování. Hlídačky berou 100-200 dle lokality, tak to můžete pro ilustraci zahrnout.
Jako nevděčný ha se mi nejevíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.18 11:54
@martina.se píše:
já s takovým taky měla děti.. a řekni mi, jestli se chceš celej život klepat, zda Ti vyjdou finance, zvládneš vše poplatit, a jestli budeš celý život čekat, kdy se zase kde objeví další exekuce.. tohle pro mne není chlap pro život :think:

Ja s nim jako chlapem fakt vycházím. Doma pomaha, stará se o deti, poklidi a tak. Jen s tema penezma je boj. Coz je asi i moji preciznosti. Ja potrebuji mit všechno v poradku a hned. On to tak neresi. Muzu i vyřešit SJM, aby kdyby neco neslo nic na me. Mohu i u právníka domluvit, aby platil pravidelnou castku na peci deti. Zatim to nebylo extra potřeba, tak jsem k temto krokum nesla. Uprimne si ale lepsiho chlapa neumim predstavit. Vsechny tu breci jak jim chlap nepomaha díky tomu ze furt pracuje a je linej. Ten muj vic pracuje doma nez by nosil penize. Prace ho asi fakt nenaplnuje. Me sice extra take ne, ale z usmevu nezaplatim slozenky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.18 12:13
@Anonymní píše:
Ja s nim jako chlapem fakt vycházím. Doma pomaha, stará se o deti, poklidi a tak. Jen s tema penezma je boj. Coz je asi i moji preciznosti. Ja potrebuji mit všechno v poradku a hned. On to tak neresi. Muzu i vyřešit SJM, aby kdyby neco neslo nic na me. Mohu i u právníka domluvit, aby platil pravidelnou castku na peci deti. Zatim to nebylo extra potřeba, tak jsem k temto krokum nesla. Uprimne si ale lepsiho chlapa neumim predstavit. Vsechny tu breci jak jim chlap nepomaha díky tomu ze furt pracuje a je linej. Ten muj vic pracuje doma nez by nosil penize. Prace ho asi fakt nenaplnuje. Me sice extra take ne, ale z usmevu nezaplatim slozenky.

Ja vim, ze je to pro spoustu zen nepochopitelné. Ale pro mě je důležitější, aby byl v pohode nez nerudny. Ma cas na deti a to je to nejdulezitejsi. Sice toho casu na deti mam pak min ja, ale hold se neda svítit nekdo to musi trochu táhnout. V beznem modelu je muz, jenze kdyz to nejde tezko to změním i kdyz aby byl zena v domácnosti a stat mu platil se sociální nechci. Nemel by nic na duchod a ciste z meho platu bychom to nedali, nemam ani průměrný plat CR.

• Citovat
  • Upravit
72725
20.3.18 12:21
@Anonymní píše:

jasný, chápu, ale dle mého je nespolehlivý.. ale nežiju s ním, ty ho znáš :kytka: nápad nechat si ošetřit finance je super..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.18 12:33
@martina.se píše:
jasný, chápu, ale dle mého je nespolehlivý.. ale nežiju s ním, ty ho znáš :kytka: nápad nechat si ošetřit finance je super..

Nespolehlivy je ten co nedrzi slovo, nikdy neprijde v cas, neudela nic co slibi a tak. Takovy on neni. Jen pracuje proste jinak a to ja nechapu. Nechapu jak hospodari s tema zakazkama, jak muze zit několik mesicu z jedne a pak nemit nic. Prelivat finance podle potreby. Kdyz nema proste nemit. Ja mam rezervu. Pocitam kazdy mesic kolik usetrim z výplaty, jak s tim vyjit, hospodarit a pritom detem rozumne doprat. On bud ma nebo nema. Nekdy detem koupi zbytecne predrazene susenky jen proto, ze na ne zrovna měl, jindy nemaji nic. Ten vykyv ja proste nedavam. To jim radeji vzdy koupim neco mensiho nebo jim vysvetlim, ze každý den nebudu kupovat pamlsky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.18 12:39

Je jí 52. Není stará, je jen strašně líná. Ale opravdu moc. I syna do školky, kterou máme naproti baráku, vozí autem. Je to opravdu asi 200m. Ráno, než aby ho tam odvedla, radši nastartuje auto, já ho dám do školky a odveze mě na autobus do práce. Má 1000 výmluv proč to nejde. Opravdu mě v poslední době vytáčí do nepříčetnosti. Párkát už jsem na ní zařvala, chvíli byl klid, i si zaplatila svoje výdaje, ale pak se na to zas vyprdne. Když jí nedupnu na krk, tak to je strašný. :( ale syn jí strašně miluje, na něj je jak cukr. Mám pocit, že to je i tím, že mi umřel před lety bratr a trochu si to kompenzuje na něm. Od té doby to s ní jde dolu a já jsem jediná koho má. Bojím se, co s ní bude, když jí vyhodím. Psychiatra odmítá navštívit. Potřebuju jen slyšet jinčí názor, kopnout do hlavy, abych si to fakt uvědomila. Jsem už z toho fakt unavená. Dokonce mi nedávno řekla, že si nepřeje abych měla další dítě. Já zatím nechci, ale tohle mě dorazilo. A vím proč, protože by se musela odstěhovat a nestarala bych se už o ní. :-/

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
20.3.18 12:44
@Anonymní píše:
Je jí 52. Není stará, je jen strašně líná. Ale opravdu moc. I syna do školky, kterou máme naproti baráku, vozí autem. Je to opravdu asi 200m. Ráno, než aby ho tam odvedla, radši nastartuje auto, já ho dám do školky a odveze mě na autobus do práce. Má 1000 výmluv proč to nejde. Opravdu mě v poslední době vytáčí do nepříčetnosti. Párkát už jsem na ní zařvala, chvíli byl klid, i si zaplatila svoje výdaje, ale pak se na to zas vyprdne. Když jí nedupnu na krk, tak to je strašný. :( ale syn jí strašně miluje, na něj je jak cukr. Mám pocit, že to je i tím, že mi umřel před lety bratr a trochu si to kompenzuje na něm. Od té doby to s ní jde dolu a já jsem jediná koho má. Bojím se, co s ní bude, když jí vyhodím. Psychiatra odmítá navštívit. Potřebuju jen slyšet jinčí názor, kopnout do hlavy, abych si to fakt uvědomila. Jsem už z toho fakt unavená. Dokonce mi nedávno řekla, že si nepřeje abych měla další dítě. Já zatím nechci, ale tohle mě dorazilo. A vím proč, protože by se musela odstěhovat a nestarala bych se už o ní. :-/

Jenže ty jí nahráváš. Ona se dělá nepostradatelnou a ty se necháváš vozit na autobus. Ona tebou manipuluje, nevidíš to?

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
20.3.18 12:46

Nepřeje si, abys měla další dítě a měla bys jí koupit auto. Odežene ti partnera a pak už tě bude mít jen ve své moci. A život ti skončí ve třiceti, protože pak už budeš žít už jen její život. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.18 13:09

@Kobliha51 v sobotu má jet na celý den máma pryč, přítel bude po dlouhé době doma, tak si sedneme a o všem si promluvíme. Mám toho fakt plný zuby a opravdu se bojím, že mi jednou řekne: Tak si tu buď s maminkou, já jdu radši na ubytovnu. On to zas tak moc neřeší, je hodně v práci a nebo spí. Skoro ho neslyším si stěžovat, ale když začne, tak vím, že se něco děje. A už začal. :( nechci o něj přijít, jsme spolu 7 let, klape nám to, syna miluje. Ale už toho má plný zuby.

• Citovat
  • Upravit
226
20.3.18 13:10

Tazatelko mamka na tobě normálně parazituje. Tvůj partner tedy taky nejspíš, ale to je na jinou diskuzi. A ty se prostě necháš. Jsi jediná z téhle skupiny, kdo je schopen racionálně přemýšlet, plánovat a je finančně gramotný. Ale ty sama víš, že takto to dál nejde. Nejdřív vyřeš problém s mamkou a pak se pusť i do toho s manželem. Je to chlap proboha, musí se přece postarat o rodinu. Hodně lidí nemá práci, která by je extra naplňovala, ale pracují, protože jsou odpovědní vůči rodině.
S mamkou se předně domluv, ať se odstěhuje. Dej jí na to časový limit. Může do podnájmu, nebo pronájmu, klidně někde blízko vás. Pokud nic nemá, stát ji bude na bydlení a život doplácet. je to sice hnusný způsob parazitování na systému, nebude ale zdaleka jediná. Než se vyřeší její bydlení, navrhuji ti, aby sis s ní pořádně promluvila. Pokud ona má pocit, že pro tebe dělá kdoví co a že bys bez ní nebyla nic, napiš jí na papír, kolik by jí stál pronájem bytu, elektrika, voda, plyn, potraviny na měsíc a kolik by zaplatila za pronájem prostoru k podnikání někde jinde. Ať o tom zkusí popřemýšlet a pokud i tak bude mít řeči, tak se s ní domluv, že ona tobě bude přispívat např 8-10 tisíc na měsíc na všechno a ty ji za její služby (pouze ale hlídání malého, žádné mytí nádobí nebo věšení prádla, to by snad dělala i kdyby bydlela sama) budeš platit stovku za hodinu a denně si to poctivě vyúčtujete. Je to tvrdé, ale jiná cesta není. A ano, jak tu někdo zmínil, vyživovací povinnost na rodiče existuje, ale pouze v případě, že se o sebe nedokáží ze závažných důvodů sami postarat. Tvé matce nic nebrání, je ještě poměrně mladá ženská, aby se vzchopila a postarala se o sebe sama. Navíc ten vztah - hlídání vlastního vnoučete. To ona jako vážně bere tak, že by si za to chtěla nechávat platit? Pokud nechce být správnou babičkou, tak ať si sbalí svých pět švestek a ty si to holt zařídíš všechno jinak, ale ne tak, že ona ti bude vyčítat, co všechno pro vás dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
20.3.18 13:19

@rosmarine Já myslím, že se tu pomíchala zakladatelka s další anonymní, a ty problémy s nezodpovědným chlapem má ta druhá anonymní (a ne zakladatelka), jestli jsem to teda správně pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.18 13:21
@rosmarine píše:
Tazatelko mamka na tobě normálně parazituje. Tvůj partner tedy taky nejspíš, ale to je na jinou diskuzi. A ty se prostě necháš. Jsi jediná z téhle skupiny, kdo je schopen racionálně přemýšlet, plánovat a je finančně gramotný. Ale ty sama víš, že takto to dál nejde. Nejdřív vyřeš problém s mamkou a pak se pusť i do toho s manželem. Je to chlap proboha, musí se přece postarat o rodinu. Hodně lidí nemá práci, která by je extra naplňovala, ale pracují, protože jsou odpovědní vůči rodině.
S mamkou se předně domluv, ať se odstěhuje. Dej jí na to časový limit. Může do podnájmu, nebo pronájmu, klidně někde blízko vás. Pokud nic nemá, stát ji bude na bydlení a život doplácet. je to sice hnusný způsob parazitování na systému, nebude ale zdaleka jediná. Než se vyřeší její bydlení, navrhuji ti, aby sis s ní pořádně promluvila. Pokud ona má pocit, že pro tebe dělá kdoví co a že bys bez ní nebyla nic, napiš jí na papír, kolik by jí stál pronájem bytu, elektrika, voda, plyn, potraviny na měsíc a kolik by zaplatila za pronájem prostoru k podnikání někde jinde. Ať o tom zkusí popřemýšlet a pokud i tak bude mít řeči, tak se s ní domluv, že ona tobě bude přispívat např 8-10 tisíc na měsíc na všechno a ty ji za její služby (pouze ale hlídání malého, žádné mytí nádobí nebo věšení prádla, to by snad dělala i kdyby bydlela sama) budeš platit stovku za hodinu a denně si to poctivě vyúčtujete. Je to tvrdé, ale jiná cesta není. A ano, jak tu někdo zmínil, vyživovací povinnost na rodiče existuje, ale pouze v případě, že se o sebe nedokáží ze závažných důvodů sami postarat. Tvé matce nic nebrání, je ještě poměrně mladá ženská, aby se vzchopila a postarala se o sebe sama. Navíc ten vztah - hlídání vlastního vnoučete. To ona jako vážně bere tak, že by si za to chtěla nechávat platit? Pokud nechce být správnou babičkou, tak ať si sbalí svých pět švestek a ty si to holt zařídíš všechno jinak, ale ne tak, že ona ti bude vyčítat, co všechno pro vás dělá.

Smichala jsi 2 osoby. Zakladatelka resi matku, ja manzela. Nema pocit, ze musi rodinu zabezpecovat financne, to delam i ja. Stejne jako on pomáhá doma, ja tez. Delame tak nějak vsechno spolu. Jen on ted dela vic veci doma a kolem deti, ja zas vic v praci, protože me penize jsou pravidelne a ja si neumim predstavit fungovat bez penez. Zadna kamaradka to nechape. Je to jak otoceny model zeny na materske. Sice mame deti do 15-ti let, ale ne tak male aby se jim nekdo venoval 24 hodin. Uz jsou zabehli v systemu. Diky anonym Iva

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová