Peřina vs spací pytel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lizzi
27.1.14 08:47

@Darebačka náš roční spí jen ve spacáku. V noci totiž procestuje celou postýlku křížem krážem, takže peřina u nás ještě asi dlouho nebude. Máme tenčí z Ikea a tlustší z CaA

• Citovat
  • Upravit
2418
27.1.14 08:52

Mám pytel z CA, 110 cm a dá se zkrátit na cca 90 cm s odepínacími rukávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
27.1.14 08:52

U nas je to vyrene tak, ze ani perinka, ani spaci pytel. v pytli odmital byt, nemohla se v nem hybat, takze se vztekal a neusnul. no a usina vetsinou nacpany nekde v rohu postylky, tak perinkou ho neprikryju ani po usnuti, pripadne kdyz se mi to povede, tak za 5 min lezi na perine a ne pod ni.
takze mam kolem postylky tak 3 teple deky a prubezne ho chodim prikryvat, kdyz lezi na prvni, pridam druhou atd. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
27.1.14 08:54

Já mám zimní spací pytel z Kiku, dítě měří 85 cm a vejde se do něj v pohodě (je to myslím velikost 90).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
27.1.14 08:55

My mame pytel z kiku, je krasne teploucky fleecovy a prostorny, vysel na nejakych 250 nebo 270 a pritom je fakt kvalitni, uz jsem ho prala xkrat a je jak novy. tohle a detske teple deky maji v tom kiku fakt bezva :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
27.1.14 08:56

@adam75 teda! to mame asi stejny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
27.1.14 08:57

@Darebačka Naše děti mají tyto spací pytle. Mladší děti v něm spávaly do cca 2,5roku, pak se bez problémů přešlo do velké postele s velkou peřinou 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
27.1.14 08:59

Já dávám malou od narození pod peřinku. Vždycky přikryju po hrudník a v životě by mě nenapadlo, že by se mohla udusit :lol:. Moc čtete holky ;). Mimčo pod peřinou má pohyb a netrpí tolik na prdíky, protože se může prokopat. Za necelé 4 měsíce se mi odkopala jednou a to až ráno, když se jí nechce spát a dělá blbosti ;).

• Citovat
  • Upravit
24837
27.1.14 09:06

@Makca87 TAk čtu přiměřeně, udušení se nebojím 8) Ale proč nenechat spát ve spacím pytli, když to všem vyhovuje :nevim: Věř, že ve 4 měsících je celkem brzo na to, dělat závěry, že se dítko neodkopává…
Náš 2. syn zavinovačku nesnesl, spal od narození pod dekou, ostatních 6 bylo zavinovacích 8) Každému prostě vyhovuje něco jiného. Nemůžeš to brát podle sebe, že u vás je to OK, bude to OK pro všechny ostatní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25077
27.1.14 09:39

@Darebačka Já jsem přechod na peřinu dělala v létě, kdy tolik nevadilo, že se bude odkopávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
27.1.14 10:05

@fragola Nedělám závěry a nevnucuju nikomu svůj názor, jen říkám za sebe, jak to mám doma ;). Ale beru to tak, že před 20 lety nebyly žádné pytle či spacáky a děcka spaly od narození pod peřinou, já třeba spávala na břiše na duchně, babička své děti měla v postýlce hned u roztopené pece a nikdo se ničeho nebál :lol:

• Citovat
  • Upravit
24837
27.1.14 10:06

@Makca87 OK. Mně to přišlo, že jsi šmahem odsoudila to, že to dělá někdo jinak 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
27.1.14 10:09

@fragola ne :lol:. Sto lidí- sto názorů ;)

• Citovat
  • Upravit
2448
27.1.14 10:39

@Makca87 No tak ve čtyřech měsících se mi dítě taky neodkopávalo… To jsou zase moudra toto… Spací pytel se nepoužívá ze strachu z udušení. Ano, dřív pytle nebyly, tak si ho ženský ušily nebo upletly. Moje babička i moje máma obdoby dnešních spacích pytlů používaly, jen byly vlastní výroby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
27.1.14 10:52

Syn miluje spacák, používám ho asi tak od tří měsíců, no prostě od doby, co mi vyrostl ze zavinovačky. V létě teda spal jen po plínou, na podzim ve spacáčku a teď má navrch ještě lehkou deku, to jen aby si na ní zvykal. Zatím ho bez spacáku nenechám, aby se v noci neodkopal a nebyla mu zima, má v pokoji kolem 18ti stupňů. Jen doufám, že mi spacák velikostně vydrží do jara, už ho má tak tak, pak už bude jen pod dekou. Bude mu teď rok. Jinak je v něm schopný normálně stát i dělat kroky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí