Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Proto jsem si koupila prodloužené 220 deky. A to mám jen 170 cm. Normální dekou jsem se nikdy nedokázala pořádně prikryt.
@Semtex píše:
No to prave ne, mám špičky tak nějak volne a perinu kousicek přes, tak 5 cm, ale u chodidel už mám až k matraci mezeru a leze mi tam chladný vzduch.
Proto mám ještě 2 fleecové deky.
Jednu na tělo, druhou na peřině.
@Semtex asi máš hrubú perinu, ja mam tenkú letnú prikrývku a zakryjem všetko ![]()
@Birds píše:
No na nohách - peřina jde nejdřív od pat nahoru ke špičkám a pak zase dolů ke kotníkům, to je dobrých 30 cm (si to schválně změř). Až pak teprve jde peřina po „rovině“ až k nosu. A po cestě taky není celá náplň úplně rovná…
Ne, nedělají ji kratšíA stejně, když jí měříš na zemi, stejně ji musíš vyrovnat a povytáhnout, aby dosáhla opravdu na 200 cm
No hele jenže když si prave ta chodidla prikryju až k matraci, tak mám konec periny v rovině ramen a tudíž mi táhne pod ni odshora, což je snad ještě horší než ta mezera u noh
![]()
Příspěvek upraven 10.03.23 v 22:40
Protože je naducaná a ty taky. ![]()
(to nemyslím, jako že tlustá, ale zkrátka trojrozměrná
)
@ekira5 píše:
@Semtex asi máš hrubú perinu, ja mam tenkú letnú prikrývku a zakryjem všetko
No mám takovou silnější, ale nemyslím, ze zas tak moc, je to nějaká celoroční
hmm tak ze by letní byla lepší? Je to možné, tu nemám. Třeba bych mohla na léto pořídit nějaké slabší periny a vidělo by se
![]()
@Semtex Jsem menší, měřím 165 cm a deka je dostatečně dlouhá. Když schovam nohy, natáhnu deku, tak ji mám přes hlavu a ještě kus navíc. Nikde mi netáhne. Takže pro mě je dostatečně dlouhá a deku si můžu dát i kus pod nohy ramena mám přikrytá. Kup si prodlouženou délku. ![]()
@Semtex Mám teda slabou deku. Silnější nemivam, nevyhovuje mi to, jelikož jsou těžší. V zimě mám teplejší povlečení.
@Semtex píše:
No mám takovou silnější, ale nemyslím, ze zas tak moc, je to nějaká celoročníhmm tak ze by letní byla lepší? Je to možné, tu nemám. Třeba bych mohla na léto pořídit nějaké slabší periny a vidělo by se
![]()
Alebo sa zakry len prázdnou obliečkou a uvidíš, kde je pes zakopaný
ak bude obliečka dobrá, máš hrubú perinu, ak bude I obliečka malá, treba deku ![]()
Taky máme prodloužené. Měli jsme doma vždycky a když jsem začínala s chlapem, tak byl zvykly na dvoumetrovku a naducanou. Nechapala jsem jak pod tím může spát. Me byla kosa. Nohy furt někde venku nebo zima na vršek. Máme léta letouci ty 220 a ani neduta ![]()
@Sylvania 333 píše:
Proto mám ještě 2 fleecové deky.
Jednu na tělo, druhou na peřině.
Používám normální “plastovou” ikea deku přes peřinu a úplně jsem zírala, jaký rozdíl v teplíčku to udělá.
Geniální diskuse na víkend. ![]()
Ja trpaslik 157 cm, vubec nechapu co tu resite za problem
Lezim v posteli, s dekou podhrnutou pod nohama, a jeste mi zbyva kus na zakryti se az nad nos
![]()
Příspěvek upraven 11.03.23 v 06:20
Musíš si lehnout tak, že budeš mít chodidla rovné ve stejné rovině s patou, kolmo ke stropu. Peřinu si ke špičkám a uvidíš. Většinou člověk leží a má chodidla směrem dolů, to je v cm dost rozdíl.
Nebo si tu peřinu poloz na postel, lehni si na ni, paty na spodní hranu a uvidíš no ![]()