Periodické Horečky phapa

Anonymní
23.9.21 16:57

Periodické Horečky pfapa

Ahoj všichni,
Dcera 2 roky ma periodické horečky. Ma je od 6 měsíců. Ted poprvé jsme použili prendison v čípku a skvěle fungoval, do pul hodiny byla horečka pryč. Říká se, ze prendison zkracuje dobu mezi horečky. Zajímalo by mě, jestli tady má někdo zkušenosti s touto nemocí. Co Vam třeba pomohlo. Jak často jste prendison davali? My máme horečky po 15 dnech, tak nevím, zda takhle často mohu prendison podávat, nedej bože, kdyby se to ještě zkratilo. Každý lékař mi tvrdí něco jiného. A nevím zda je horší zlo dát prendison, nebo 5 dní prolevat dítě po 3 hodinách panadolem a nurofenem, které skoro stejně nezabiraji. Děkuji všem za zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.9.21 17:42

Ahoj, syn měl/má Phapa syndrom, píšu měl, protože je teď rekordně 9 měsíců bez epizody a dle lékařky se většinou horečky nevrátí. Taky mu horečky začaly nezvykle brzy, ještě když byl mimino. Než přišli na to, ze jde o Phapa syndrom, měl několikrát zbytečně atb, obešli jsme hodně lékařů, no taky jsme si užili. Tvá dcera má epizody poměrně často, my měli doporučený rozestup mezi podáním Prendisonu 21 dní. Taky jsem měla dilema, jestli Prendison nedavame příliš často. Můj otec (neurolog) mi řekl, že menší zlo je jednorázová dávka Prendisonu než časté horečky, které zatěžují organismus. Hodně sil :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.9.21 17:45
@Anonymní píše:
Ahoj, syn měl/má Phapa syndrom, píšu měl, protože je teď rekordně 9 měsíců bez epizody a dle lékařky se většinou horečky nevrátí. Taky mu horečky začaly nezvykle brzy, ještě když byl mimino. Než přišli na to, ze jde o Phapa syndrom, měl několikrát zbytečně atb, obešli jsme hodně lékařů, no taky jsme si užili. Tvá dcera má epizody poměrně často, my měli doporučený rozestup mezi podáním Prendisonu 21 dní. Taky jsem měla dilema, jestli Prendison nedavame příliš často. Můj otec (neurolog) mi řekl, že menší zlo je jednorázová dávka Prendisonu než časté horečky, které zatěžují organismus. Hodně sil :kytka:

Děkuji. My to samé, byli jsme 5 x v nemocnici na hospitalizaci, pokaždé antibiotika. Tak to závidím, ze máte uz klid a držím palce, at se ty hnusné horečky uz nikdy nevrátí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.9.21 17:59
@Anonymní píše:
Děkuji. My to samé, byli jsme 5 x v nemocnici na hospitalizaci, pokaždé antibiotika. Tak to závidím, ze máte uz klid a držím palce, at se ty hnusné horečky uz nikdy nevrátí.

Děkuji, trvalo to, synovi je pět. Už jsem si připadala jako blázen, porad jsem mu podvědomě sahala na čelo :?. Kdo nezažil, nepochopí. Přeji, aby dcerce taky brzy přešly nebo se aspoň prodloužily intervaly. Kam chodíte na kontroly? My chodili na dětskou kliniku Ke Karlovu v Praze, sice čekací doba dlouhá, ale přijde mi, že věděli, co dělají. Profesorka Doležalová je odbornice na PS v ČR…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.9.21 19:35
@Anonymní píše:
Děkuji, trvalo to, synovi je pět. Už jsem si připadala jako blázen, porad jsem mu podvědomě sahala na čelo :?. Kdo nezažil, nepochopí. Přeji, aby dcerce taky brzy přešly nebo se aspoň prodloužily intervaly. Kam chodíte na kontroly? My chodili na dětskou kliniku Ke Karlovu v Praze, sice čekací doba dlouhá, ale přijde mi, že věděli, co dělají. Profesorka Doležalová je odbornice na PS v ČR…

Moc děkujeme. My jsme byli u pana doktora v Pardubicích. Jinak si uz také připadám jak blazen. Přesně, jak píšete. Stále saham na čelo a pořád hledám co by mohlo pomoci. Nějaké vitamíny atd. Uz jsme toho vyzkoušeli hodně, ale zatím bez úspěchu. Každopádně tohle není život, je to hrozné. Nedá se nic naplánovat, kdyz uz, tak zrovna přijdou horečky.. Dřív to nemela takhke pravidelně. Ted se to teda hodně zkrátilo.

• Citovat
  • Upravit
81480
23.9.21 21:39

Hlka to měla tak po třech týdnšch, po prednisonu i po dvou. Pak už se to natáhlo. Prdnison jsme měli doporučený max. 1× za měsíc, já ho dávala spíš méně. Spíš podle situace - když už jsem měla horeček plné zuby, na dovolené nobo jsem měla problém chybět v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.21 05:52

Syn mel od 2-3 let epizody po 14 dnech. Pak uplne ustaly.Nyni ma 8 let a vcera dostal horecku se stejnymi priznaky ( behem 2 hodin na 39,unava, bolest kloubu-ani nemohl chodit),nic nepomohlo, az podani Prednisonu.Je mozne, ze se mu vraci?

• Citovat
  • Upravit
81480
30.9.21 06:43
@Anonymní píše:
Syn mel od 2-3 let epizody po 14 dnech. Pak uplne ustaly.Nyni ma 8 let a vcera dostal horecku se stejnymi priznaky ( behem 2 hodin na 39,unava, bolest kloubu-ani nemohl chodit),nic nepomohlo, az podani Prednisonu.Je mozne, ze se mu vraci?

No, Holden je 10 a taky miracle tak jednou do roka něco, co odpovida priznaky ty phapa horecce. Dřív to mivala co 3 -5 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.21 12:53
@Anonymní píše:
Syn mel od 2-3 let epizody po 14 dnech. Pak uplne ustaly.Nyni ma 8 let a vcera dostal horecku se stejnymi priznaky ( behem 2 hodin na 39,unava, bolest kloubu-ani nemohl chodit),nic nepomohlo, az podani Prednisonu.Je mozne, ze se mu vraci?

Nám řekli, že po vymizení se horečky “většinou nevrací”. Akorát, že to je tak vágní věta, že se pod ní dá podřadit téměř cokoli :think:. Chápu to tak, že se vrátit můžou, ale většinou ne a chápu i lékaře, prostě v medicíně nikdy nic není 100%. Tak snad to bude i u vás ojedinělý případ jako píše výše @Lama Lama.

• Citovat
  • Upravit
81480
30.9.21 13:00
@Anonymní píše:
Nám řekli, že po vymizení se horečky “většinou nevrací”. Akorát, že to je tak vágní věta, že se pod ní dá podřadit téměř cokoli :think:. Chápu to tak, že se vrátit můžou, ale většinou ne a chápu i lékaře, prostě v medicíně nikdy nic není 100%. Tak snad to bude i u vás ojedinělý případ jako píše výše @Lama Lama.

já myslím, že se hlavně nevrací ti pacienti, takže neví. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.21 13:11
@Lama Lama píše:
já myslím, že se hlavně nevrací ti pacienti, takže neví. ;)

Taky si myslím. Navíc když je to jako u vás jednou do roka, nepoletí člověk s dítětem hned do specializované ambulance. Kdyby to bylo víckrát nebo, nedej bože, návrat k původnímu stavu, tak holt půjdu, no. Vždycky mě štvalo/štve, že diagnóza se určuje jen z klinických příznaků po vyloučení všeho ostatního, žádná jistota, takže mě nepřekvapuje, že ani “konec” není jednoznačný ;).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.2.23 10:06

Syn 8 let. Od jeho roku mají lékaři střídavě podezření na periodické horečky.
Aktuálně jsme zase ve fázi „dejte u horečky Prednison“. Včera měl 38,5. Protože k tomu měl další „své příznaky“ - dlouhodobě zhoršené chování, červené rty, bolest hlavy, nevolnost… Dali jsme hned Prednison. Dneska má zatím 37,2.
Mělo by Prednison pomoct hned? Nebo máme opakovat? Když jsem se ptala doktorky, tak mi řekla, že musíme vyzkoušet.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.2.23 10:54

Ahoj, je to tak, jak řekla lékařka. Neboli zkouší se optimální dávkování. Syn měl původně brát jednorázově tuším 30 mg, ale právě proto, že se mu to vracelo, nám prof. Doležalová (kapacita na periodické horečky) doporučila 20 mg první den a 20 mg druhý den. Musíš to ale konzultovat s ošetřující lékařkou, no. Je to trápení, držte se :kytka:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.2.23 11:28
@Anonymní píše:
Ahoj, je to tak, jak řekla lékařka. Neboli zkouší se optimální dávkování. Syn měl původně brát jednorázově tuším 30 mg, ale právě proto, že se mu to vracelo, nám prof. Doležalová (kapacita na periodické horečky) doporučila 20 mg první den a 20 mg druhý den. Musíš to ale konzultovat s ošetřující lékařkou, no. Je to trápení, držte se :kytka:.

Mně právě doktorka řekla, že to máme nějak vyzkoušet :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí