Periorální dermatitida

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5
13.8.13 10:53

Zdravím nevíte jestli se vitella ictamo může používat v těhotenství? Už si nevím rady mám to kolem nosu vypadá to jako odřeniny po rýmě, ale rýmu nemám :( díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nina89
17.9.13 22:10

Periorální dermatitida?

Také bych potřebovala poradit. Asi před rokem se mi udělal poprvé opar na rtu a to z důsledku fyzického vyčerpání. Během roku 2×, naposledy o prázdninách, ze stejného důvodu. Vždy po odeznění oparu se mi na rtech vytvořily bílé, jemné pupínky a rty velmi opuchly- podobné této fotce: https://www.google.cz/search?…. medscape. com%252Fpi%252Femed%252Fckb%252Fdermatology%252F1048885-1076589-1524tn. jpg%3Bhttp%253A%252F%252Femedicine. medscape. com%252Farticle%252F1076589-clinical%3B200%3B140 Kortikoidy jsem nikdy nepoužívala. Asi po týdnu se rty začaly hojit a vytvořily se velmi suché místa, i přes to, že jsem je mazala neustále Kosmínem. Nyní se mi začala tvořit podobná věc, myslela jsem si, že se jedná opět o opar, ale puchýřky nenaskákaly, pouze se pokožka nad rtem napla, svědí a pálí a na rtech v místě pod podrážděním je pokožka velmi vysušená. Chci se zeptat zda nemá někdo podobné zkušenosti a zda se může jednat o periorální dermatitidu? Budu ráda za vaše rady. Kosmetiku používám pouze MaryKay asi poslední 3 roky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.13 02:32

Co změnit kosmetiku? myslím že to máš zrovna z té kosmetiky. Kamarádka měla s touto značkou něco podobného :nevim:

• Citovat
  • Upravit
tinnnnnn
25.11.13 14:37

PD

Ahoj lidicky, trapim se s peroralkou jiz od zacatku leta ale az ted to mam v katastrofalnim stavu. Zacalo to ekzemem na rukach a nohach, pak se objevila peroralka - doktorka nerekla hned na zacatku takze jsem si v naprostem zoufalstvi na to zacala matlat kortikoidy, tyden pohodicka a pak samozrejme hruza. ale jako des, tyden jsem nemohla vyjit z baraku - dostala jsem na to antibiotika entizol, na netu jsem si precetla diskuze takze jsem nasadila jarischuv roztok, a biodermu pro miminka (takova modra tuba na opary kolem pusy pro miminka- hypoalergenni). Doktorka mi zjistila ze mam navic zvysenou alergii na parabeny, takze jsem nasadila bio kosmetiku od Lavera (predtim jsem dlouhodobe pouzivala mary kay). nicmene po tydnu se to zacalo trochu zlepsovat a po 10dnu jsem vysadila entizol. po 2 dnech se mi to zase rapidne zhorsilo a tady moje otazka - myslite ze je to kuli tomu, ze jsem vysadila entizol, nebo je to kuli tomu, ze jsem si zacala ekzem na RUKACH matlat slabymi kortikoidy? na tvar jsem si uz nic nedavala, ale napadlo me zda to nema nejaky vliv i tak, a proto se to nezhorsilo. v zasade jsem proti kortikoidum a antibiotikam, ale jak jsem 4 mesice zkousela vse mozny prirodniho charakteru vratane homeopatik a lecitelu a nic nezabralo, tak jsem proste uz sahla i po nejhorsim. ted premejslim jak dal, antibiotika nemuzu a nechci brat dluohodobe ale jestli se mi to ma porad takhle zhorsovat tak co nadelam. a navic jeste jedna posledni otazka: mate nekdo zkusenosti s modrou indulonou na tvar? slysela jsem prej je dobra a navic bez parabenu ale radsi bych slysela vicero nazoru. moc dekuji za vase odpovedi a cas!! valce PD zdar!! :mrgreen: :zed: :twisted:

• Citovat
  • Upravit
4
25.11.13 14:57

Zkusím poradit-zhoršení určitě po vysazení měla jsem podobný průběh před 2lety. Mě pomohlo vysadit zubní pastu, na obličej žádnou vodu pouze Jarisch. roztok a homeopaticka mast Halicar od fy.Heel .Pokud jsi neměla zkus na mě funguje zázračně. Od té doby snesu jen emoliencni krém od Adermy po jakékoliv jiné kosmetice se opět typu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tinnnnnn
25.11.13 15:01
Dekuji moc za Tvoji radu - jeste dotaz na tu mast, predepsala ti ji primo homeopaticka? protoze nekdy neni uplne dobry brat si homeopatika nebo masti kdyz nevim jake atd :) tu zubni pastu mam taky laveru - bezfluorovu. sakra ja doufala ze to bylo tema kortikoidama na rukach, protoze fakt uz nechci dal brat antibiotika vis :)
@sisin píše:
Zkusím poradit-zhoršení určitě po vysazení měla jsem podobný průběh před 2lety. Mě pomohlo vysadit zubní pastu, na obličej žádnou vodu pouze Jarisch. roztok a homeopaticka mast Halicar od fy.Heel .Pokud jsi neměla zkus na mě funguje zázračně. Od té doby snesu jen emoliencni krém od Adermy po jakékoliv jiné kosmetice se opět typu:-)
  • Citovat
  • Upravit
nakukujici
25.11.13 15:01

Vloni to mělo mé šestileté dítě. Pomohla jarischovka, vysazení zubní pasty s fluorem (nyní ji má zpět a bez problémů) a ČERVENA indulona, která má antibakteriální účinky. Bylo to fakt strašné. Nyní používáme pouze adermu. Nakonec jsme zjistili, že to má z masky, pomocí které si fouká sprej na astma. Byla nová. U nás tudíž zřejmě reakce na materiál, ze kterého byla vyrobená ta maska.

• Citovat
  • Upravit
7090
25.11.13 15:08

Já myslím, že úplně nejvíc pomáhá na to nedávat nic. Vyměnit pastu na zuby, nepatlat na to nic, zbytečně nemáčet chlorovanou vodou jen převařenou nebo filtrovanou, čistit co nejméně a jen nějakou micelárkou, v té nejčervenější fázi mi to pomohl zklidnit dětský pudr(takový ten obyčejný) a jen čekat. Kortikoidy jsou cesta do pekla a zoufale zkoušet jednu mast za druhou taky. Trvá to ale několik dlouhých měsíců než se to zklidní a udržovat se to musí už nejspíš celý život

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
25.11.13 15:24

Jaký používáte ten krém od A dermy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luciekocurová
28.11.13 12:34

Dotaz

Dobrý den,
mám dotaz. Už 3 týdny mám pod dolním rtem vyrážky. Doslechla jsem se přes internet, že to bude pravděpodobně perorální dermatitida. Začiná mi to vadit. Obvodní lékařka mi doporučila její mast, kterou si mám nechat namíchat v lékarně. Nevím, zda mám zajít přímo za dermatologem. Bojím se, že se mi to rozjede. Nahnaly jste mi strach z té fotky. Můžete mi poradit? :(

• Citovat
  • Upravit
tinnnnnn
28.11.13 13:07

Ahoj, taky jsem to ze zacatku neresila a pak se mit o rozlezlo a dala jsem si na to navic kortikoidy takze desna katastrofa proto doporucuji zajit k dermatolozce a poslechnout tipy tady holek - zubni pasta bez fluoru, jarischuv roztok, zadna voda a mne ted docela pomohla klasicka modra indulona na promazavani.

• Citovat
  • Upravit
5
30.11.13 17:42

Ahojte, tak mě nakonec pomohla návštěva kožní, kde mi doktorka napsala mastičku, kterou mi udělali přímo v lékárně je dohněda a je to na bázi ichtamolu, strašně smrdí, ale můžu na 100% doporučit pomohla mi během 14 dnů díky bohu za to byla jsem už vážně zoufalá rozšířilo se mi to na bradu všude, hlavně nepoužívat žádné kortikoidy a pastu používám normal, jakou máme zrovna doma. Přeji hodně štěstí v boji s touto přííííšernou nemocí, páč bych to nepřála nikomu! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.14 12:11

Dobry den vsem.. S peroralni dermatitidou bojuji jiz dva roky.. Ziji v zahranici, ale kosmeticke problemy jsem doted resila v cechach na dermatologii v Karlovych Varech.. Pani doktorka mi zprvu doporucila obklady s hypermanganu a pote vetrit krem Rosalox.. Tato metoda mi pomohla jen na chvili.. Pote mi nasadila antibiotika(bohuzel uz si nepamatuji nazev, ale byli to zelene tobolky),take zabrali, ale dermatitida se opet vratila.. Dostali jsme se az k laseru.. Take zabral na par dni, nez se dermatitida vratila zpet.. Zacala jsem z toho byt opravdu nestastna.. Tak jsem se rozhodla zkusit medicinu v zahranici, kde ziju.. Byla jsem objadnana na dnes.. Ale jeste dva dny predtim jsem se doma divala na mou kosmetiku a objevil Artrin krem, ktery jsem dostala k Vanocum od zname.. Rekla jsem si „proc to nezkusit?!?“.. Namazala jsem se s nim vecer pred spanim a rano to jako zazrakem bylo o stupen lepsi.. Vcera jsem se opet namazala a dermatitida skoro pryc.. Dnes jsem jeste dostala tady od doktorky antibiotika.. Tak doufam, ze uz to zabere a nemoc se nevrati.. Doporucuji krem Artrin a doufam, ze vam vsem postizenym touto nemoci pomuze stejne jako me.. Preji brzke uzdraveni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
16.1.14 17:28

No to je téma zrovna pro mě! Chci se zeptat všech, co mají zkušenost s PD. V pondělí mi během několika hodin přes noc vyskočila - poprvé v životě - pod oběma koutky pusy červená mokvavá krupička, kůže pod ní napuchlá. Na obou stranách asi ve velikosti pětikoruny. Já blbec jsem je obrousila peelingem. Kůže pochopitelně zčervenala, pupínky se již neobnovily a udělaly se stroupky.Po jejich oloupání zůstala velmi suchá až přesušená struhadlovitá, jakoby ekzematická červená místa. Citlivá na jakýkoli kosmetický přípravek. Dnes po 4 dnech se již žádné pupínky netvoří, jen kůže je ještě trochu sušší a zarůžovělá. Je to PD nebo ne(s ohledem na příznaky a rychlost hojení)? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
27.1.14 19:56

Musím se podělit svou zkušeností, snad někomu pomůže:) Nikdy neaplikujte mast s obsahem kortikoidu na obličej bez doporučení lékaře! Což jsem já asi měsíc dělala:) Po vysazení msti se stav strašně zhoršil až do bolesti, opuchlé, nateklé, puchýřky…Našla jsem vynikající kožní, které PD správně identifikovala:) a co mi pomohlo? Jarischův roztok, antibiotika vnitřne (na ten velký zánět kůže) a nejlépe nic víc a vydržet! Za cca 10 dní je to skoro pryč!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek