Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Citliva ahojky. mám 2derm reha speciál, to bude asi obdobné, jen ten special je novinka, já mazala po zahojení pupínku na šupinky a zabral skvěle.
@Citliva já si ho koupila asi před měsícem…mazala jsem se s ním asi dva týdny a PD skoro zmizela, ale pak se objevila znovu, tak jsem se s ním raději přestala mazat, aby se to ještě nezhoršilo…možno to zhoršení patřilo k tomu a pak by to zmizelo úplně, ale já neměla odvahu se dál mazat, abych to zjistila ![]()
No já to na PD jako v tý fázi,,květu,, nedala až na ztahojení, když už jsem měla jen kuži suchou a ružovou. a už jsem dva měsíce bez PD.
mám radost.
Dobry den,
Perioralni dermatitida me velice trapila, kdo to nepozna na vlastni kuzi, tak nepochopi, jak je to neprijemne, zvlaste v praci, kde prichazite denne do styku s lidmi. Nastesti jsem se ji zbavila behem jednoho mesice, muj postup ( po navsteve 3 koznich doktorek, ktere mi nepomohly) byl nasledujici: prestat mazat kortikoidy!! to je nejvetsi zlo! pouzivat na omyvani Jarishuv roztok, make-up jsem omezila, ale prece jen jsem se stydela do prace prijit bez make-upu, cervene pupinecky okolo pusy, no znate to, tak jsem pouzivala kvalitni make-up od Avene…a ted to nejdulezitejsi, pricina exemu je vzdy uvnitr tela, proto je nutne telo procistit zevnitr, a tak jsem pila bylinkove caje, ktere mi pomohly, nechala jsem si je umichat v Zelene lekarne a poctive pila…investice to neni zadna, par korun za caj a vysledek je super, nyni uz nemusim do prace pouzivat make up, po perioralce ani pamatky
doufam, ze timto nekomu pomuzu, protoze je to opravdu skvely pocit se toho zbavit! Tak tedy na zaver slozeni techto caju:
Protizánětlivý :
Složení po 10 g
1 díl -Kořen kozlíku
1 díl - Dubová kůra
1 díl - Řepík lékařský
1 díl - Vrbovka malokvětá
1 díl - Meduňka – nať
1 díl - Přeslička – nať
1 díl - Černý bez – květ
1 díl - Heřmánek – květ
Dávkování : 1 polévková lžíce ( 5 g) na 250 ml vody - 10 min. vařit, 15 min louhovat ( přikryté)
Pít vlažný 3 x denně po hlavním jídle.
Protialergický :
Složení po 15 g
1 díl – lípa – květ
1 díl – řebříček – nať
1 díl – meduňka – nať
1 díl- třezalka – nať
1 díl- černý bez – květ
1 díl – přeslička - nať
Dávkování : 1 polévková lžíce na 250 ml vařící vody, 10 min. louhovat ( přikryté).
Pít ráno a večer
Mě se to okolo očí skoro vyléčilo a najednou mi to huplo na na tvář, dneska mě to pěkně škrábe a bují, už jsem si myslela, že to bude konečně pryč a ted jsem zase zoufalá.
Prosím o radu, myslíte, že to muže zhoršovat slunce a pot a antikoncepce? Říkám si, že kdybych ted vysadila antikoncepci, že by se mi plet zhoršila a tím i periorálka.
Mám jet na dovolenou a zvažuji, zda jet či nejet, když tam bude ještě větší teplo, prostě nevím ![]()
Vy co jste byli u moře a dostala se Vám na to mořká voda…
myslíte, že to pomohlo nebo jste to před mořskou vodou chránili?
Prosím, pomooooc.
Holky, objevila se mi u pusy PD.
Problém je v tom, že kožní má už dovču a já nevím, co s tím. Prosím, poradily byste, jestli a co koupit, jestli něco zabírá z volně prodejných? Mám strach, aby se mi to nerozjelo přes svátky ![]()
Nemáte někdo zkušenost s tee trea?
Děkuju
Mne PD vylecil krem Ictamo pro z lekarny. Stoji cca 120 Kc a je to zinkova pasta s ichtamolem. Mazu ho na noc jako nocni krem a nedela se mi vubec ani akne. Uz je to pet let a PD je pryc.
Já měla na ní od kožní na noc krém Imazol, na den Rozex - ten je myslím na předpis.
@MadGirlNancy Tak od včerejšího večera mažu vitella ictamo a rozhodně lepší.
Chci se zeptat, mažeš celý obličej na akné? Mám strach, aby se mi nevysušil obličej ![]()
Co se týče toho moře…
(pro ty, kdo to chytnou a rozmýšlí se dovolenou)
Byla jsem u moře dva týdny.
Byly tam 40C ve stínu a oči zapocené, trochu se to zhoršilo, ale pak jsem si nějak zvykla, když jsem přijela domů, do měsíce byla periorálka pryč myslím.
Moře častokrát nepomůže hned. Jsem ekzematik, tak o tom něco vím.
Dojde i k zhoršení, ale zesílí Vám to imunitu a po návratu domů, se to mi to pomalu zlepšovat.
PD a Vitela Ictamo
Ačkoliv se Vám bude zdát, že místa periorálky máte hrozně vysušené a Vitela vysušuje ještě víc. Věřte i přesto, že Vám po čase pomůže.
Mě to prošlo různýma fázema
. Rudé, pupínky neskutečně svrbící, uplně rudá suchá kůže. Pak světlejší velmi suchá kůže. Pak se to zmenšovalo, jinde kde to vůbec nebylo, tak se to tam začalo rozšiřovat. No hrůza to byla. ![]()
Kožařka mi říkala, ačkoliv je to suché,!NEPROMAZÁVEJTE NIČÍM MASTNÝM!
a vážně se to zlepšilo, ikdyž samotný dotek „mazání vitelou“ mě bolel.
pak to ale přešlo.
Trvalo mi to 8 měsíců než jsem se toho zbavila…
Ja si mazu vitellou ictamo oblicej cely misto nocniho kremu a plet mam krasnou - bez pupinku, perioralky i vrasek. Je mi 35 a jelikoz mam smisenou plet, krasne to pres noc reguluje maz. Sice vysusuje, ale tak akorat. Jo a uz to tak mazu skoro pet let, takze dlouhodoba zkusenost.
Holky, mě pomohla mastička PITYOL. Dá se koupit v lékárně bez receptu a není drahá stojí kolem 40kč. Pro mě zázrak. Měla jsem to po půlce obličeje.
@Lucyyyyy Tak jsem pročetla celou diskuzi, protože PD se mi vrací už několik let a zrovna jsem to chtěla nějak řešit a nechce se mi na kožní. Musím všem poděkovat, protože jsem tu našla hodně zajímavých rad a tipů, a nejvíce mě potěšila tvá zpráva, protože včera jsem naběhla do lékárny pro Jarische a chtěla jsem si taky nechat namíchat tu mastičku, co byla zmíněná někde na začátku a oni mi doporučili Pytiol:-D…že má stejné složení a je levnější, tak ať to zkusím, takže od včerejška mažu a potírám, bohužel se nevyhýbám normální vodě, při sprchování to prostě nějak nedávám…až pak vždy potřu Jaryschem. A dnes místo make-upu jsem dala acnecolor. Jsem zvědavá zítra, už dnes to vypadalo klidněji, ještě potřebuju tu pastu bez fluoru, to si pamatuju, že mi taky vždy pomohlo, abych se toho zbavila. Takže všem dík a nenechme se rozhodit ňákou PD
…musíme s ní zatočit!!! ![]()
@korenovazelenina
Tak to jsem moc rada
ja to mazala na noc. A dodrzovala jsem rady z brozury od kozniho a moc mi to pomohlo. Zatim se mi to nevratilo. Pouzivam pastu paradontax bez fluoru a prirodni kosmetiku yves rocher.