Periorální dermatitida

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
10.2.14 15:34

Zdravim Baby, chcem vam poradiť ako sa mne podarilo PD vyliečiť behom 3 dní..v prvom rade treba navštíviť kožnú a neliečiť to sama, ja som tiež brala kortikoidy, dokonca som si to natrela aj na PD kedze som zo zaciatku nevedela o čo sa jedna..takže tu su rady čo mi poradila moja super kožna a môžem vyhlásiť, že momentálne mám plet taku ako som nemala nikdy…:

1. úplne vysadiť ( vyhodiť z okna ) kortikoidy
2. nedráždivá strava- pikantné, korenené jedlá
3. pasta bez fluoru
4. odličovať sa len micelárnou vodou od Biodermy
5. následne si pleť potierať jarishovým roztokom
6. premasťovať kremom od La roche posay Toleriane ultra
7. cez den potierať uplne mini vrstvou ichtyolovej pasty
8. na noc zase natierať kremom Protopicom (medzi týmto pretrieť jarishovým roztokom)…ja som to mala na brade, okolo nosa, dokonca aj pod viečkami, a ešte mi povedala, že líčenie nemusím vôbec úplne zahodiť, len musím doňho investovať, takže make up od La roche posay Toleriane Teint, a špirála tiež od La roche pre citlivé oči…v piatok som išla ku kožnej s hroznými flakmi a v pondelok som išla do školy s pleťou akú som nikdy nemala, takže nestrácajte nádej, hlavne stres tomu tiež nemôže pomáhať, a ja som ešte úplne vyhodila z môjho života cukor, a pijem veľa bylinkových čajov- žihľavový, materinu dúšku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
10.2.14 16:49

Ahoj, začínám s léčbou PD, zatím bez návštěvy lékaře, nechci ATB, takže se budu řídit radami už vyléčených:) ale chtěla jsem se zeptat, když na obličej nedáváte vůbec vodu z kohoutku, jak to děláte třeba u mytí vlasů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
10.2.14 17:05

Mne doktorka tiez nedala ATB, ATB sa davaju vtedy, ked nieje známa pričina, na preliecenie, ale vtedy ked je pricina znama (napr u mna tie kortikoidy), vtedy sa musi hlavne ta pricina odstranit (uplne vylucenie kortikoidov)…a co sa tyka umyvania vlasov normalnou vodou, tak to je podla mna uplne ok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
10.2.14 17:25
@BarB.14 píše:
Mne doktorka tiez nedala ATB, ATB sa davaju vtedy, ked nieje známa pričina, na preliecenie, ale vtedy ked je pricina znama (napr u mna tie kortikoidy), vtedy sa musi hlavne ta pricina odstranit (uplne vylucenie kortikoidov)…a co sa tyka umyvania vlasov normalnou vodou, tak to je podla mna uplne ok..

já jsem si to asi způsobila používáním kosmetiky (zkoušela jsem různý oleje apod.), ale s tou vodou jsem to myslela tak, že pokud voda nemá přijít na obličej, tak ve sprše při mytí vlasů jí tam mám pořád a to je skoro každý druhý den, no ale tomu se prostě zabránit nedá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
5.9.14 08:12

je to Periorální dermatitida?

Dobrý deň,

chcela by som sa opýtať, ak mám IBA hnisavé vyrážky okolo úst, môže ísť o periorální dermatitidu? ďakujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
12.1.15 21:14

Zkoušela jste některá mazat pytiolem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
16.2.15 15:00

zoufalství aneb PD

Dobrý den, ve čtvtek mi byla diagnostikovaná PD. a jsem uplně vyřízená mám to v katastrofickém stádiu kdy už nemužu ani mezi lidi, stydím se i před vlastními děti a mužem. mužu se zeptat. bude to už takhle na furt.? fakt už budu vypúadat furt hrozně. měěla jste to některá v takovém stadiu jako je tu ta fotka a i v horším. a zmizelo to, za jak dlouho, už zase budu moct mezi lidi. zítra jedu do HK na kliniku snad mi nějak poradí. zkoušela jsem něco malá, a le bez vysledku, ted beru atb. s tetracyklínem, myslím, že v této fázi jsou už potřeba. potřebuju trochu uklidnit, snad si to tu někdo přečte. nechci zakládat nové téma. děkuji za názory a rady. a ta nulová terapie se začíná hned v počátku když je to akutní a nebo až když je to tak v poho. děkuji za rady. ahoj :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
17.2.15 14:27
@monika215 píše:
Jo a jestli si nejsi jista - u me to obdobi aktivnich pupinku vypadalo presne takhle http://www.ordinace.cz/…lis3.big.gif
A i ted po zaleceni mam stale trochu cervenejsi kuzi kolem pusy

ahoj, mužu se zeptat, jak dlouho jsi to měla v tomto stádiu a za jak dlouho se to zajilo. a myslíš že je toto stejné, zasílám foto. děkuji za odpověd. Moc mi pomůže. :) :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
17.2.15 14:48

@Tekinque ja chápu ze je to strašne. :,( Me pomohlo: jarischuv roztok a ichtamolova pasta jinak nic a mela jsem taky antibiotika. To nejhorší zmizelo do par týdnu, úplně zavlečení trvalo dlouho ale to uz jsem se normálně malovala jen neexperimentuji s krémy a jsem opatrná i na make-up.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
17.2.15 16:53
@hantom píše:
@Tekinque ja chápu ze je to strašne. :,( Me pomohlo: jarischuv roztok a ichtamolova pasta jinak nic a mela jsem taky antibiotika. To nejhorší zmizelo do par týdnu, úplně zavlečení trvalo dlouho ale to uz jsem se normálně malovala jen neexperimentuji s krémy a jsem opatrná i na make-up.

ahoj, ten mám. a dnes jsem začla potírat trochu světlám snad se to začne hojit :) tak se pak ozvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
17.2.15 21:18
@Tekinque píše:
ahoj, mužu se zeptat, jak dlouho jsi to měla v tomto stádiu a za jak dlouho se to zajilo. a myslíš že je toto stejné, zasílám foto. děkuji za odpověd. Moc mi pomůže. :) :*

ahoj, mela jsem to podobne a taky i v kombinaci s akne. Prvne se mi to objevilo po spalove angine jen v ryhach pod nosem - nejdriv jsem myslela, ze je to jen odreny nos z rymy a nic extra s tim nedelala, trochu mi na to pomahala detska nivea na opruzeny zadecek. Jen pod tim nosem jsem to mela nekolik let. Vic me trapilo akne, jakmile to se ale dalo trochu na ustup, tak se mi rozjela PD kolem cele pusy, des. Kozni mi na to nejdriv dala v lekarne delany krem na den a pastu na noc a nakonec napsala Entizol, co se normalne pouziva napr. na lecbu nejakterych pohlavnich chorob. Ten Entizol mi zabral super, behem kratke chvile se to vyrazne zlepsilo a vydrzelo to dobre tak pul roku. Behem zkouskoveho na skole se mi to ale zase rozjelo, tak jsem ten dryak dostala znovu a znovu zabral. Nejhorsi bylo, ze kdyz byla PD celkem dobra, mela jsem strasne akne a kdyz bylo lepsi akne, tak se zase zhorsila PD. Tu mam ted celkem v klidove fazi, jen v tech ryhach pod nosem - tam se toho nemuzu zbavit uz 25 let. A to akne se me uz taky drzi asi 23 let. Nechci te desit, ale u me je to asi never ending (Castecne to mame asi i dedicne, mamka ma podobne problemy i po sedmdesatce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
19.2.15 12:26

@monika215 teda, no tak abych pravdu řekla, tak to si mě trochu viděsila. a mazala jsi to kortikojdy. mě dala ten pimafucor nebo jak, na mazání. jen na týden. ale všude jsem četla. že se to po tom zlepší a pak se to zase vrátí a ještě v horší míře. :( tak nevím. to to máš opravdu bez přestání? to už nikdy si neměla čistou plet jako předtím. akné mě netrápí. s tím problémy nemám. mám jen hodně suchou kůži. dneska jsem byla u dr. tak říkala že mě toho zbaví, ale pokaždý jen tuna mastiček a mám strach na to cokoliv dávat. :( :zed: ted je to v zaschlé fázi. takže už naštěstí žádné krusty na tom žluté a hnisavé pupínky v tom, vypadá to ted jako hodně ošklivý atopický exém. ale stále všude jak bylo na fotu, hodně to zesvětlalo. takže už to není tak tragický, mezi lidi jsem už dneska šla, ale i tak ty pohledy mě zabíjeli. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
19.2.15 12:36

@Tekinque kortikoidy NE pokud mužů radit. Ja jsem si to strašně zhoršila tím ze jsem na to mazala kortikoidy, stejně to moc nepomahalo a když jsem vysadila tak se to STRAŠNĚ zhorsilo :,( teda pomohla mi injekce do zadku kortikoidy jednorázové když jsem se trochu zalecila. Me doktorka řekla ze na tohle mast s kortikoidy ne, raději injekce když uz, ale ja na to mazala nějakou silnou kterou mám na ruce( a ja sem si ji sama naordinovala na tu tvar což byla blbost!!!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
19.2.15 12:41

@hantom no to jsi jako já. já si to právě taky ze začátku patlala kortikojdem který není na obličej a tím se to mi řádně rozjelo. ted jsem teda naštěvná že jsem si tu kortikojdou mast vubec vyzvedla zase 100 v čudu. to by možná stálo za to to vrátit do lékárny jestli mi to vezmou zpět. at se mi to tu nevalí, ale už nemám učtenku tak asi nic, ona mi říkala že v tom jsou antibiotika v tý masti. a dr mi předepsala 10 injekcí do zadku k obvodačce. ta se schválně podívám co to je, ale myslím, že kalcivka a ta je na co nevím, nevíš? :D moje dr, je taková že mě nenchá moc mluvit, takže otázky věšinou nezodpoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
19.2.15 17:35

@Tekinque to nevim na co je ale toho bych se asi nebala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie