Periorální dermatitida

Napsat příspěvek
Velikost písma:
87
28.1.16 21:59

A jeste jsem zapomela zminit, ze misto nocniho kremu mi kozni predepsal LIPOBASE a super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.16 09:49

@Lucyyyyy díky moc!!! Já to mám naštěští jen trošku, kolem pusy takové narůžovělé flíčky a pár pupínků, takže to neřeším nějak radikálně, Vlastně už to mám teďka tam půl roku a vůbec jsem to neřešila, ale už mě to nebaví:-)…dvě noci s Pytiolem a vypadá to fakt lépe, myslím, že si s tím poradí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
29.1.16 12:36

@korenovazelenina
Urcite ta masticka je fakt super ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.5.16 14:22

Ahoj, prvne se mi udelala pd, po te, co mi kozni predepsal elocom!!!Po delsim uzivani tyhle podelany masticky, plus jsem se o vikendu spalil, mam pd po celym obliceji, cely tvare, vicka a na brade. Behem 2 dnu mam kuzi jako jednu velkou rudouuu supinu, posetou puchyrkama.Je to tak akutni, ze mam od utery dovolenu, protoze se stydim chodit mezi lidi a to jsem kluk 27 let.Chci se zeptat jestli je to normalni prubeh pd???Jak mam postupovat pri lecbe?? Nekde jsem cetl, mazat napr vitella ictamo pasta a pak zas nemazat a nechat sloupat ty puchyrky?? Poradte prosim. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
22.5.16 11:43

Ahoj Jirko, jak si na tom?
To co popisuješ, tak mi z toho běží mráz po zádech.
Pamatuji si, jak jsem to měla na víčkách a šířilo se mi to směrem k puse.
Ty oči byly nejhorší ze všeho! Bolest šílená.

Jak jsem postupovala já:

měla jsem to asi 4 měsíce než jsem pochopila, že to není ekzém ale PD.
tehdy jsem to mazala elocomem.. (blbost)

Prvně je důležité se smířit s tím, že ta léčba trvá vážně dost dlouho.
Nemít nervy, uklidnit se, stres ti to zhorší. Čím méně to budeš něčím patlat tím líp. Tvá plet se chce prostě vybouřit a ty s tím jen tak nic nenaděláš.

Určitě zajdi k doktorovi, neleč žádnýma kortikoidAma.
Mě osobně pomohla Vitella Ictamo (chce to trpělivost, pomohla tak za 2-3 týdny - a to ne tak, že by to všechno bylo pryč) ale všimla jsem si změn - jako že zmizely pupínky, že kůže zesvětlala, že se postupem času i plocha začala zmenšovat.

Taky jsem začala jíst jinak. Zelenina, lehce stravitelné věci. Snažila jsem se co nejméně zatěžovat organismus, aby se s tou mrchou vypořádal. Hodně pila, jedla chlorellu.

A ještě mi kožní dala léky chemoterapeutika.
Napiš jak to u tebe postupuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
27.9.16 22:21

Ahoj holky, prosim o radu, muzou ty vase michane masticky a dalsi rady i těhotný. Jsem zacinajici 7 tyden a okolo pusy se mi nejprve udělal puoinek jako bedar, jenze po chvilce se to rozlezlo a tedka mam tak kolecko nad rtem velikosti koruny. Pobabskych radach nj cekas holku, bere ti krasu je super, ale uz nsem z tohk zoufala, podle fotek to je PD.?. Muzu poprosit o radu, asi navsteva u kozniho bude nezbytna, ale co myslite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
28.9.16 10:33

@Katka G
Ahojky, ja bych sla radsi na kozni, kdyz si tehotna. Bez konzultace s lekarem bych na sebe nic nepatlala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
28.9.16 19:46

Dekuju, kamoska mi neco přinesla a konzultovali jsme to s lekarem a ono to pomaha, hřebíček na pupinky a akne a na opar a dermatitidu mam levanduli. Vse mohu v mensi mire, krasne to vysušuje a zlepsujese to… vecer si to namazu konopnou mastickou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
28.9.16 20:02

Jedná rada, která neuškodí a je to na pleť velmi dobré. Udělejte si gel z lneného semínka. 5 min povařit 2 pol. lžíce semínka s 250 ml vody, poté scedit. Vydrží cca týden v lednici.Co nejčastěji potírat, nesmrdí, nebarví, nemastí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
28.9.16 20:27

Já už bych s tím na kožní ani nepáchla. Byla jsem ta s tím jako těhotná a napsali mi kortikoidní mast. Nejdříve přišlo krátké zlepšení a pak ukrutné zhoršení. Dávala jsem to do pořádku dva roky. Maximálně bych zkusila ichtoxyl(strašně smrdí, ale pomůže) a pak dlouho nemazat ničím a vydržet. Jakékoliv pokusy se mi vždy vymstily. A jakékoliv další pokusy dermatologa ještě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
29.9.16 09:05

Mě kámoška poradila, hřebíček na akné potírat a levandulový olej na ten opar, nebo to poškozené místo. Pořádně vysušit a poté na večer namazat konopnou mastičkou at se to smastí a ráno opáčko, vypadá to super. Tak snad to zabere rychle. Chci být zas krásná těhule. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
29.9.16 12:10

@Katka G Právě co já vím, tak by se PD neměla mazat ničím mastným, měla by se vysušovat. Mastné krémy jí naopak podporují. Nejlepší je opravdu nemazat ničím a vůbec na to nesahat, neškrabat, prostě se nedotýkat pokud to není nutné. Já vysušuji na noc pastou Imazol a přes den nic. Ale fakt nic, ani make-up. Někomu pomůže nepoužívat zubní pastu s fluorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
29.9.16 12:19

Peroralni derm. trpim asi 5 let. Nejdrive jsem ji mela pouze na brade, postupne potom pod nosem, nlv nosoustnich ryhach a nakonec pod ocima. Nejdrive jsem lecila sama, manzelovou kortikoidni masti. Po vysazeni strasne zhorseni. Po navsteve kozniho lekare, kde mi byla diagnostikovana PD, jsem zacala oblicej umyvat pouze prevarenou vodou. Mazu ichtamolovou masti Vitella a zasypavam Sulfothionem (zasyp se sirou). Do tydne je vetsinou vyrazka pryc. Objevuje se mi ale pokazde, kdyz porusim bezlepkovou a bezmlecnou dietu, nebo pri jakemkoli strevnim diskomfortu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
29.9.16 12:59

Jo a jak píšou výše- pastu bez fluoru a ta mast vittela ictamo je taky dobrá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
29.9.16 16:47

I když jsem těhotná, kámoška si myslí, že je to opar, jde mi to i na ret, takže vysušuji levandulovým olejem a poté večer na noc mažu konopnou mastičkou, tak snad o zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek