Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Kuchtíci a kuchtičky, máte zkušenost s polotovarem „Perníčky od Dr. Oetker“? Jak chutnají, změknout?
Já už asi tři roky dělám perníčky, na který mi dala recept sestra. Ale prostě nám nechutnají… Takže obvykle zůstanou jen na ozdobu
. Je tam strašně cítit perníkové koření, i když ho dám málo, tak přemýšlím, že bych letos zkusila ty kupované.
Případně, nemáte typ na nějaké fakt dobré, měkké, jemné domácí perníčky?
Za me jsou v pohode. Jeden rok jsem upekla a pritel stacil snist jeste pred vanoci. Tak jsem druhou varku pekla z krabicky - jsou hned mekke a v pohode.
Mam zkušenost a chutnaji vyborne. Je to rychlý a dobry. Mohu doporučit
Přehmátla jsem se a omylem je koupila místo perníčkových muffinů
, za mě ze začátku tvrdší, ale od druhého dne v pohodě a chutově jsou taky dobré
…jinak kdybys chtěla, mám recept na super perníčky, jsou rychlé a od začátku měkoučké ![]()
@Madel Skus : 1 kg hladke mouky,
30 dkg cukr moučka,
38 dkg med,
4 vejce
15-20 dkg hera( ja davam 15 a staci)
2 čajove lžičky (čl) sody bicarbony
1 čl skořice
kořeni do perniku
Od Dr. Oetkera jsou dobré. Já mám svůj recept, ten dělám na Vánoce a Velikonoce, ale děti je mají rádi, tak během roku už o šidím a dělám tyhle. Nejsou tak kořeněné, takže si tam trošku koření přidám, plus lžičku jedlé sody, aby byly měkké a jsou dobré. ![]()
Linecké a na rohlicky si zadelávám sama, ale na perníčky kupuji také ty z krabice a paráda je jich dost a výborně chutnají ![]()
Zdravim devcata. Potrebuji se zeptat zkusenejsich. Mam š ma krabici od dr. oetkera pernicky a ve vnitrku krabice jsou sablony z papiru. Prosim jak se vykrajuji na testo? Vubec nevim
Tak si vem normální vykrajovátka, ne? šablony vystřihni, přilož na těsto a obřízni nožem, asi složitý, co?
Od Dr Oetkera jsou fajn. Člověk se nemusí patlat, vážit a tak. Ještě mi chutná Staročeský žitný perník Semix, poprvé jsem brala v Tesku, dá se i na netu. Oetker má ještě výborné Kokosky, jsou krásně měkké.