Pero pro prvňáka, typ tornádo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
24.7.15 20:55

@peluani hele, toje dobrý, jak to píše? Jako inkoustem nebo jako tornádo? A to se doplňuje ten inkoust nebo je to prostě na jedno použití jak tornádo? A fakt se to dá zneviditelnit a znovu přepsat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
24.7.15 21:00
@terinka4444 píše:
hele, ona už četla sama, než šla do školy, klasicky přes slabiky, ta vaše metoda není generická, ale genetická. Ale i ta se musí naučit písmenka :think:

jo, já vím, jenom nevím, proč to vždycky napíšu špatně :mrgreen:
Písmenka jo, ale nespojují se do slabik. Nevím no, jsem na to zvědavá, taky mě to překvapilo, že je mít nebudou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
24.7.15 21:11

Dcera měla jak stabilo, tak tornádo a nakonec to gumovací frixion. Nejvíc píše frixionem, když dojde náhodou náplň tak tornádem. Stabilo letělo do koše, strašně blbě se drží, za mě šílené pero :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
24.7.15 21:17
@Moise píše:
@Miňonka já nevím, já měla za to, že když se učí děti číst tou generickou metodou, tak že se nepoužívají tak nějak hromadně 8o

moje děti se učily číst genetickou metodou. u jedné holčiny učitelka písmenka používala (ale chválabohu rodiče do toho netahala, děti si písmenka vystřihovaly a uchovávaly ve škole samy, v obálce), u dvou dětí je učitelky nepoužívaly. asi jak co komu vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
24.7.15 21:30

Jinak ad pero. u nás ve škole děti nejdřív psaly tužkou a to poměrně dlouho. v podstatě se učitelky (všechny tři) tvářily, jako že přechod na pero je víceméně jenom kvůli rodičům, že jinak by děti nechaly psát tužkou klidně celou první třídu. dvě učitelky přecházely na pero hromadně, jako první dětem rozdaly Tornáda (ta levná, od Centropenu), třetí je nechala, ať si přinesou každý jaké chce. Stabilo jsem zkusila koupit nejstarší holce, která psala příšerně, jako ze začátku byla nadšená, ale postupně ji nadšení přešlo. pak jsem na škole cosi konzultovala se speciální pedagožkou, která se věnuje dětem mimo jiné s dysgrafií a dostaly jsme se k tomu, že ona osobně Stabilo nedoporučuje, ale už si tedy nepamatuji, jak to zdůvodňovala. jinak co byly děti starší, tak nejradši by gumovací Frixion, ale ten mají ve škole zakázaný. jednak že ve velkém teple písmenka mohou zmizet, ale hlavně, že menší děti gumují až do vzniku děr.

jinak když už tady bylo nakousnuto, kdy nakoupit výbavu - mně se osvědčilo až v září po první třídní schůzce, protože nakupovat podle seznamů z června přechozího školního roku vždycky bylo fiasko, protože přes prázdniny se to učitelům vždycky tak nějak uleželo v hlavě a seznamy se pak lišily :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.7.15 22:46

@sagina no to my měli v první třídě, u zápisu nám dali seznam jak hrom, co musí mít do první třídy, celá ta výbava kufříků a celý ten seznam stál tenkrát dost, tuším přes 2000, no ta kpůlku vůbec nepotřebovali, tu máme dodnes v šuplíku, druhou dostali v balíčku jako uvítání do školy, takže úplně zbytečně vyhozený peníze. V září loni totéž, seznam jak hrom, co musí být ve výtvarném kufříku, teď na konci rok ho přinesla domů a půlku těch různých pastelek a kříd vůbec nepoužily a neotevřely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
24.7.15 22:57

Holky, to mi teď vůbec nepište, že to nebudou potřebovat. Aspoň do 1.9. chci žít v sladké nevědomosti :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
24.7.15 23:50

No, moje dite sice taky neco dostalo a je fakt, ze asi tri veci nepouzilo, ale treba pastelky mela sice troje( nahodou stejne) ale za pomerne kratky cas mela treba jen jednu cervenou pastelku. Seznamem to nekonci, ja v prubehu roku dokupuju - tu tempery- dosla bila a zelena, tuzky - tu na rysovani ztratila, nuzky- potrebuje dvoje, pero - kupuju v prubehu roku nejmene trikrat( a to ma v penalu vzdycky tri), kruzitko- po druhem pouziti ho rozbila, apod apod… Takze i kdyby melo na zacatku roku vsechno dvakrat, stejne na konci roku bude mit poloprazdny kufrik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
25.7.15 09:02
@terinka4444 píše:
@peluani hele, toje dobrý, jak to píše? Jako inkoustem nebo jako tornádo? A to se doplňuje ten inkoust nebo je to prostě na jedno použití jak tornádo? A fakt se to dá zneviditelnit a znovu přepsat?

je to inkoust v t tzv tubicce jako mas propisku, pise dobre, ale pokud dite dost tlaci coz u nas ze zacatku bylo za chvilku menis napln, pokud ne, vydrzela asi dva mesice.pise dobre, napln stoji asi26korun nebo tak nejak, ted si nejsem jista, kupovala jsem jich vice pred par mesici, z druhe strany pera to mas bily a s tim to v pohode vygumujes, fakt to funguje, dost nam to pomohlo, kdyz jsme delali v pisance ukol, tak kdyz to napsala spatne, tak to vygumovala a napsala znovu dobre, je to dobrej kup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
25.7.15 13:03
@terinka4444 píše:
@sagina no to my měli v první třídě, u zápisu nám dali seznam jak hrom, co musí mít do první třídy, celá ta výbava kufříků a celý ten seznam stál tenkrát dost, tuším přes 2000, no ta kpůlku vůbec nepotřebovali, tu máme dodnes v šuplíku, druhou dostali v balíčku jako uvítání do školy, takže úplně zbytečně vyhozený peníze. V září loni totéž, seznam jak hrom, co musí být ve výtvarném kufříku, teď na konci rok ho přinesla domů a půlku těch různých pastelek a kříd vůbec nepoužily a neotevřely.

fakt jo? To je od tý školy teda pěkně sprostý :zed:
My žádný seznamy nemáme - na zápisu jsem se ptala, co máme pořídit a učitelka mi říkala, že jen aktovku a penál, ten ideálně bez náplně a pořídit kvalitní trojhranné pastelky o více barvách. Všechno ostatní prý dostanou děti v balíčku, pořídí ona, s čím má dobré zkušenosti. Buď to zaplatí ze sponzorských darů, co dostává škola nebo my přispějeme, to už je mi vcelku jedno, klidně to zaplatím. Učitelka právě říkala, že když dávala seznam, tak polovina matek nakupovala ve slevách to úplně nejlevnější a nekvalitní, že to kolikrát bylo znát i při práci, když mělo některé dítě šmejd a jiné normální kvalitní vybavení.. Rodiče s tím všichni souhlasili, aby ne, ušetří to lítání po obchodech. Ale to tak dělají asi jen v té první třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.7.15 14:42

@Moise naše učitelka taky objednává pracovní sešity a učebnice hromadně, normálně tu školu platíme komplet celou, v první třídě komplet včetně slabikáře, v druhé měli učebnici českého jazyka jako jedinou knihu ze školy, jinak zase komplet všechno rodiče, na třetí třídu už jsme v červnu odevzdali 880,– na pracovní sešity a učebnice, a zbytek v září. To září jsou vždycky děsný pálky, a to do toho nějakou aktovku, penál, cvičky a tak vůbec nepočítám, jen co chodí papírky ze školy s částkama. A vybavení kufříků na výtvarku a pracovní činnosti, to kupujeme taky sami, to prostě dostaneme seznam a už to jede. Nedivím se rodičům, že to kupují v obchoďácích v akcích, to jsou hrozný pálky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
25.7.15 18:26

Dcera měla v první třídě bezva učitelku, vystřihovacími písmeny nás netrápila, pero jí bylo jedno, vůbec říkala, ať toho zbytečně moc nekupujeme a neprožíváne to :) Syn jde ted´ do první a už mi přišel mail od učitelky, co máme koupit a kolik peněz máme 1.9. donést. Ale zas nemají mít kufřík na výtvarku (škola koupí boxy) a desky na sešity mají mít obyč plastové, že prý jsou lehčí než ty pěkné papírové. Tak si chudák už nic nevybere, taškui penál už dostal dávno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
4.12.15 14:03
@Billi píše:
Gumovaci nedoporucuju, my je meli zakazane, protoze nam teplem mizel jimi napsany text. Kolegyne dala na akumulacky proverky a text zmizel, deti to psaly jesre jednou.
@Krrysa detem se obecne lepe drzi silnejsi tuzky.
Jinak u nas se doporucuje do prvni tridy obycejne bombickove pero, protoze na nej nesmi tlacit, takze pak maji lehci ruku. Na fakulte peli chvalu na Stabilo a Tornado.

Tak to měla dát do mrazáku. :mrgreen: Ale fakt, vytáhne to ten vygumovaný inkoust. To jen pro info, třeba se to někomu bude hodit. Zrovna totiž vybírám pero pro syna, protože už dostal svolení jím psát, tak jsem narazila i na tuhle informaci. Naše učitelka netrvá na konkrétní značce, může být tornádo i gumovací pero, a já, jak mám vybrat, jsem v koncích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
9.11.16 18:51

Maminky, jaky typ pera Tornada je nejlepsi? Budu muset uz dceri koupit, p. ucitelka uy rikala, ze nektere deti uz prejdou na pero.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
9.11.16 19:19

My kupujeme trojboké jednorázové, spokojenost. Máme i drahé Stabilo a to leží v šuplíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí