Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Amys píše:
No jo, piják už asi není sočástí sešitů, coNo tak kdyžtak máme poblíž papírnictví. tam budu nakupovat zbytek. Ale nevím, jak bude vyhovovat požadavkům, že to má být buď zelené nebo na tom má být dinosaurus
jo, dinosaurus
my máme zase všechno s koněm
@Moise píše:
@Miňonka dneska už se písmenka nepoužívají![]()
jo jo, teda loni jsme je používali, letos byla druhák. A měla desky.
@Moise píše:
@terinka4444 u nás je nemají ani prvňáčci. Jen čísla
u nás všichni, v různých školách, za poslední 4 roky, jak máme v rodině prvňáka, všichni písmenka, dokonce jsou součástí nějakého toho pracovního sešitu. My zase ne čísla.
Tak my máme mít desky na čísla i na písmenka
A pak desky na skládání slov, ale měli jen růžové s kočkou nebo modré se psem, tak se pokusím sehnat nějaké obyč bez ničeho, tohle je infantilní i na mě ![]()
@Moise píše:
@terinka4444![]()
a jakou metodou se učí číst?
Metodou pokus-omyl
Dělám si srandu, ale je fakt, že takovýmhle způsobem se syn učí psát. Vždycky sesmolí pár písmen a pak běží za mnou, ať mu to přečtu. Občas to dává i nějaký smysl, ale většinou je to na zlámání jazyka ![]()
@Amys to jsou problémy, jak říká muž, kdyby měli všechno v jiné barvě, byl by pokoj
Mě to taky překvapilo, ale učitelka to u zápisu říkala. Muž už se těšil, až bude stříhat písmenka a hledat ta ztracená a učitelka mu zkazila radost
![]()
@Miňonka já nevím, já měla za to, že když se učí děti číst tou generickou metodou, tak že se nepoužívají tak nějak hromadně ![]()
Zrovna minulý rok jsme to taky řešili, do prosince psali tužkou, pak tornádem, pak jsme jí koupili tohle a spokojenost : http://www.papirnictvipavlik.cz/…ry-2064-003/?…
@Miňonka píše:
Jani já pamatuju ty kaňky a poznámky
Já si kaňky nepamatuju, jako určitě nějaká byla, ale v paměti mi tedy nezůstaly. I když to je spíš o kvalitě pera a právě o tom tlačení.
@Moise píše:
@terinka4444![]()
a jakou metodou se učí číst?
hele, ona už četla sama, než šla do školy, klasicky přes slabiky, ta vaše metoda není generická, ale genetická. Ale i ta se musí naučit písmenka ![]()
Už mohli konečně vymyslet něco lepšího než pořád ty stejný papírový v tašce tak lehce vysypatelný a poztrácený papírový písmenka, i když byli řádně zaskládané ve složce, stejně se nějaký zatoulal