Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pokud by byla celá starost na Tobě tak to fakt zvaž. Pokud máš pochyby hledejte jiné řešení. Pokud ani na tebe pes není zvyklý tak vycházka může být dost problém. Co je to za plemeno?
@vokishka píše:
Tak ona mela koronu a byla rada, ze se o dite pistaraji, týden jim bylo doma dost zle. A to dítě melo nejaky problém, proc tam muselo být.
Tak to je jiná věc. Dle zakladatelky jsem to pochopila tak, ze ji děcko sebrali snad násilím. Deníček jsem nečetla.
@Anonymní píše:
Holky vzaly byste si domů psa od nemocných koronavirem? Rodiče mého partnera to oba mají, mají horečky, a napadlo nás, že by pes mohl jít k nám. Jenže já mám tři týdny do porodu, to je problém… myslíte, že to zvířata mohou přenášet?nerada bych rodila v karanténě a riskovala, že mi miminko budou chtít vzít
Já bych si psa vzala, ale já jsem pejskař a psů se nebojím. Z hlediska přenosu nákazy nebo karantény bych se toho taky nebála. Jestli si se psem budete brát nějaké věci (pelíšek, hračky, vodítko…) tak bych to všechno radši vyprala nebo umyla mýdlem a víc bych to asi neřešila. Spíš zvaž, na jak dlouho to bude a jestli budete mít případně se psem co udělat, kdybys začala rodit a partnerovi rodiče ještě nebyli ve stavu si ho vzít zpátky, protože termín, jak víme, je plus minus 14 dnů, takže to taky může být už za týden…
@BeNiPe píše:
Nikdo ti nemůže sebrat dítě, pokud to neurčí soud. To už byla její blbost, že si ani neumí bránit svoje dítě.
To je trochu dost ostré prohlášení. Já jsem deníček nečetla a nevím, oč přesně jde, ale případů, kdy i zdravým rodičům, kteří nebyli čerstvě po porodu, zdravotníci dítě opravdu fyzicky vzali a zabouchli jim dveře před nosem, není úplně málo. A mnozí se svého práva být s dítětem domáhali horko těžko s pomocí právníků.
To, že něco není v souladu s právem, bohužel neznamená, že se to neděje.
@Anonymní píše:četla jsem myslím na iDnes pojednání nějakého zoologa, že pes dokáže koronavir zničit - prostě koronavir „skočí“ na psa a zahyne - ten koronavir, takže pes koronavir přenášet nemůže
Holky vzaly byste si domů psa od nemocných koronavirem? Rodiče mého partnera to oba mají, mají horečky, a napadlo nás, že by pes mohl jít k nám. Jenže já mám tři týdny do porodu, to je problém… myslíte, že to zvířata mohou přenášet?nerada bych rodila v karanténě a riskovala, že mi miminko budou chtít vzít
@stinga píše: četla jsem myslím na iDnes pojednání nějakého zoologa, že pes dokáže koronavir zničit - prostě koronavir „skočí“ na psa a zahyne - ten koronavir, takže pes koronavir přenášet nemůže
pelech a ostatní bych vyprala - nebo mu dala nějakou deku ze tvé domácnosti čeho bych se bála víc, dle všeho bys ho venčila pouze ty - poslouchá tě? nebyl by problém při venčení, že bude chtít utéct? 3 týdny před porodem by se mi nechtělo honit psa po ulicích
Zajimavy, ze se obcas objevi zpravy, ze se nakazil pes. V zahraničí.
Hafana bych si vzala a toho že to na mě přenese bych se nebála. Pro jistotu bych ho ve vaně pořádně vydrbala, vodítko, náhubek, misku vydezinfikovala, případně vyvařila a dál se nestresovala.
@vokishka píše:
Zajimavy, ze se obcas objevi zpravy, ze se nakazil pes. V zahraničí.
já už ten článek nenajdu, bylo tam, že pes ty koronaviry zničí, kočka se může, sice velmi ojediněle, nakazit, krávy a prasata se nakazit nemohou
@Anonymní píše:
Navíc já se ho i trochu bojím, je hodně velkej a těžší než já a štěká a občas skáče. Ale to by se hádám asi hned poddalo, jak se znám, je to hodnej pesan, nicméně mam i trochu strach ze ho neudrzim na vodítku, kdybych ho chtěla vzít ven, je zde hodně psu v okolí a já psa nikdy neměla, tak ani nevim co to vlastně obnáší. Ale tak zase samozřejmě, ze bych si ho vzala, nejsem svině a rada pomůžu, jen proste jsem teď kapku hormonálně vykolejená a hysterická. Jednak z těch opatření a ze psu samotných občas taky bohuželPříspěvek upraven 10.10.20 v 14:35
Trochu OT, ale co je to za rasu, ze vazi vic nez zenska pred porodem? Napada me akorat nejaky brutalni molos typu moskevak nebo neco podobnyho.
@sakota On stačí třeba bernský salašnický pes, tosa inu, německá doga. A hodně drobná ženská, co moc nepřibrala ![]()
Pes je považován za tzv. „konečného přenašeče“, může se nakazit, ale dál nepředává.
A proč se nepostará partner, je to pes jeho rodičů…
Já bych, být nepejskařkou jako zakladatelka, byla pár týdnů před porodem taky hodně opatrná. A aby byla sama na to nejméně 3× denně venčit za jakéhokoliv počasí? I v šestinedělí, s kočárem, unavená?
Jsem pejskařka, už leccos zvládám a možná právě proto vím, jak to dokáže být vyčerpávající i když je všechno OK a bez problémů.
Proto znovu - a co partner, jak ten se k tomu staví?
Obnovuji diskuzi: Půlka rodiny marodíme s koronavirem, máme hodně starého psa. Pejsek trpí různými zdravotními problémy, už tu asi dlouho nebude, a teď se mi zdá nějakej o dost horší, i když nemá „koronavirové“ příznaky jako my.
Otázka: kdo máte (starého nebo jakéhokoliv) psa, nakazil se od vás koronavirem? Pokud ano, jaké měl příznaky? Hledala jsem info na webu, ale nic moc jsem nenašla… Díky.