Pes a miminko

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Neytiri
24.2.14 17:25

@Bella1988 Vždycky má smysl se zastat pravdy. Aspoň tomu takto přistupuji celý život. Rukama mi prošlo tolik zvířat a poznala jsem tolik lidí, že z toho textu, který jsem měla možnost si přečíst, si o Tobě na rozdíl od ostatních nic zlého nemyslím.

Mám se psy bohatou zkušenost a tak dobře vím, že to není vždy ten roztomilý čumáček a kamarád. Dokážou být stejní jako lidí, byť se mnou nemusíte souhlasit. Je to savec a to dost inteligentní. Má svou osobnost. U dítěte také hraje roli výchova, která ovšem někdy nestačí. U psa je to podobné. Někdy se můžete opravdu hodně snažit a je to velmi složité a hodné pro odborníky. Pokud se člověk nevěnuje kynologii, nemá tolik zkušeností a čas tomu potřebný je hledání nového domova tím jediným smysluplným řešením, namísto trápení psa a všech okolo.

• Upravit
1067
24.2.14 17:26

@Neytiri čekala už 4 roky a nechce se mi věřit, že pes svou povahu ze dne na den zhorší o několik procent. A 4roky je dost dlouhá doba, abych ho šoupla do cizího prostředí. Aspoň bych se snažila já sama ji najít novou rodinu a být s ní občas v kontaktu.
Možná ten pejsek se cítí odloženě a vyžaduje si pozornost. Oni nejsou blbý a vycítí hodně věcí.

Na druhou stranu nevíš kam se pejsek dostane a neznamená, že do soukromých útulků nechodí psychopati. Člověk teď neví jaký osud čeká toho pejska a jak jsem psala není vyjímkou, že zkončí na talíři či někde v lese u stromu.

Já právě diskuzi též sleduji od začátku a zakladatelka mohla aspoň napsat děkuji za rady něco z toho zkusím, ale její reakce „stejně jde do útulku“. Tak co ji má člověk na to napsat? Co čekala za reakci, že napíše, že jde do útulku? Že ji politujeme :poblion:

Víš, my máme psa jako 100% člena rodiny, tak to asi beru jinak než ty :nevim: a každá na to budeme pohlížet jinak-tedy se asi nikdy neshodneme :)

• načítám...
Neytiri
24.2.14 17:35

@saani Čtyři roky jsou opravdu hodně dlouhá doba, proto si myslím, že nejde o člověka, který by byl zlý a nezodpovědný. To většinou dělají právě lidi z pohodlnosti. Zkusí psa třeba rok dva a když se jim nehodí, tak ho dají pryč. Za takovou dobu, jako jsou právě 4 roky pro člověka nemůže být snadné se zvířete vzdát.

• Upravit
1067
24.2.14 17:37

@Bella1988 my se bavíme o to jak by se pes choval k tvému dítěti což asi nevíš když jsi v 33tt nebo v 9měsíci?. Těžko pejsek reaguje na tvé bříško. A žádné oběti nehledám nemám to zapotřebí a je to tvá věc.

• načítám...
Neytiri
24.2.14 17:40

@saani Dále si troufám říct, že v útulku nejsou psychopati :) alespoň jsem zatím žádného neviděla. A zkusím se Tě zeptat ještě jinak. Snad se neurazíš. Ale je pro Tebe pes přednější než Tvoje dítě? Já mám zvířata velmi ráda, ale stále je umím oddělit od lidí. Pes je pro mě kamarád, ale není pro mě na stejném místě jako moje lidská rodina. Je přirozené, že děti jsou u svých matek číslem jedna a je smutné, když to tak není.

Podle všeho co jsem četla se bohužel domnívám, že po porodu by Bella měla velké problémy. Pes by štěkal a naříkal neustále. Nelze určit jestli by se to zhoršovalo či nikoli, ale už tohle by stačilo, aby to například malé miminko rušilo, budilo a i pro matku by to bylo čím dál víc tím stresující.

Potom je potřeba si uvědomit, jak by ses cítila Ty sama.. Kdyby jsi měla pejska, co se takto chová a „nejde s ním nic udělat“. Je rozdíl mít psa pohodového, veselého a přátelského, který si občas štěkně a rozdíl mít doma psa, který ustavičně terorizuje své okolí a své pány.

Já osobně a to se psům věnuji už roky, bych takového pejska bez mých zkušeností z pohledu zakladatelky, také dala pryč. Vzhledem k okolnostem ( miminko, rušení sousedů, porušování vyhlášky, nočního klidu apod..)

• Upravit
Bella1988
24.2.14 17:43

@saani nenapadlo tě třeba, že mě to stresuje? být neustále dotazována sousedy, jestli týrám psa, že pes ruší, že otravuje lidi. Bylo by to příjemný tobě, kdybys byla těhotná? Fakt mi příjdeš jako z marsu.

• Upravit
Bella1988
24.2.14 17:43

@saani a sorry, ale to že by tady štěkala a kvičela celý den vím!!! když to dělá doteď tak s tím asi nepřestane, že jo!

• Upravit
1067
24.2.14 17:49

@Neytiri neříkám v útulku, ale přeci z toho útulku si ho může někdo osvojit, ne? A kde máš jistotu kdo si pro něj příjde?
Jak už tu zde bylo zmíněné pokud se chce relativně se dá převychovat. Sousedi dali psa na měsíc na převýchovu a přijel jak vyměněný. Pak ještě teda sousedka musela jezdit tam, aby se vyvarovala chyb.
Beru to z pohledu pokud pejska měla 4roky a byl problém jen ve štěkaná kvůli miminku, tak je v tuto chvilku dost vymožeností jak tomu předejít.

Podle mě ta věta co je v životě na prvním místě se věkěm mění. Ale to už je na jiné téma..

• načítám...
417
24.2.14 17:55

@Bella1988
Ahoj, mám 3 psy z útulku a jsem v pátém měsíci na rizikovce, takže tě snad chápu. Předtím jsem roky chodila do útulku pomáhat. Z toho, co píšeš, mi přijde, že jste si s fenou hrubě nesedly už od začátku, problém může být v tobě, feně i v obou zárověň. Špic je všeobecně uřvané lehce dráždivé plemeno, možná, kdyby sis pořídila „klidnějšího“ psa, mohlo to být lepší.
Za mně - ano, zbav se jí, jste nešťastné obě, je to na prd řešení, ale třeba se povede a ujme se jí někdo, kdo ji zvládne.
Naprosto tě chápu s tím řevem, ať už je příčina kdekoliv. Mám fenu po mozkové příhodě, řve neustále celé dny, už jsem z toho na hlavu, nevím, jak to uděláme, až se mimčo narodí, ale zkusíme to zvládnout, protože celý život byla bezproblémová. Ale u vás je to jiné, sice s vaším psem se asi ještě dá pracovat, s mým už ne, už na to nemá psychicky, ale chce to u tvé feny jiného člověka a jiný přístup.

Je to taky peklo dnešní doby, že každý musí mít psa, pač ho mají všichni, lidi s ním pak nic nedělaj a čekájí, že hafík bude no problem sám od sebe… :(

• načítám...
G12
24.2.14 18:12
@Teeny píše:
Je to taky peklo dnešní doby, že každý musí mít psa, pač ho mají všichni, lidi s ním pak nic nedělaj a čekájí, že hafík bude no problem sám od sebe… :(

ano. škoda, že se nedělají psychotesty před pořízením psa

• Upravit
7965
24.2.14 18:16

@G12 ja bych je požadovala i u deti…mam velmi výživnou sousedku

• načítám...
2976
24.2.14 18:17

@saani Promiň,ale jak poznáš dobré lidi? nikdy nebudeš vědět v čem ten pes bude žít a nikdy nepoznáš co to za lidi ve skutečnosti je. Je to stupidní názor toto. a myslím si, že kort do útulku chodí hodní lidé co mají nějaká srdce a nepořizují si hned psa s papírama do kabelčičky aby se sním mohli chlubit.

• načítám...
G12
24.2.14 18:21

@offi
myslet si to můžeš, pravda to není. Do útulku si chodí vybírat i lidi, kteří nemají prachy a po republice se pohybuje i pár „známých firem“, které vykupují za pár korun psy, kteří pak záhadně mizí.

• Upravit
7965
24.2.14 18:23

@offi bohužel mam zkušenost s útulkem v ramci praxe ze nektere pejsky i utraci. takze radeji risknu ze ho bude mit někdo aspoň trochu rad. treba by ta tvoje udelala radost nejake starsi pani. nektere utulky spolupracuji na vyberu novych panicku :nevim: chce to pozjistovat pokud ti na ni aspoň trochu zalezi

• načítám...
Bella1988
24.2.14 18:23

@Teeny Nejspíš nesedly, jak píšeš, ale ráda ji mám. Měla jsem ale opravdu popřemýšlet ohledně plemena. Tohle se ke mně nehodí. A bohužel už toho začínám mít i deprese. A ten dnešek tady mě dostal ještě víc na dno. :nevim: Je mi z toho fakt smutno, ale pořád věřím, že ji jinde bude líp a mě taky. Jde mi hlavně o dceru. Protože to co cítím, na ni přece musí mít dopad.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure

• (3.8) + 225 recenzí

Active Baby