Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Neytiri
evidentně hledáš v každém to dobré. já mám třeba jiný názor na „smutek“ z vývoje diskuze, ale nemá smysl zde ztrácet čas. ![]()
@Neytiri
no jo, možná už mám syndrom vyhoření z týraných a opuštěných psů a inzerátů na každém kroku, kdy se jich kdekdo zbavuje. tak aby tě to taky nepotkalo
@G12 Třeba potká, kdo ví.. Je to ve hvězdách. Pro mě je důležité co je teď a vztah matky s dítětem, to je pro mě ta nejsvatější věc na světě
Týraná zvířata jsou a budou. My to nezměníme, můžeme jen pomáhat a doufat, že se to naší pomocí aspoň trošku zmírní.
Bello, nevím, co je to za útulek, ale vždycky jsem si myslela, že psa do útulku nejde dát jen tak s pytlem granulí a dekou, hotovo. Neplatí se tam i za pobyt každý den? Myslela jsem, že proto aby se vyhli lidi poplatkům útulkům, psy uvazují u plotu nebo vyhazují z auta. ![]()
@bubulina Ahoj, promiň, že na to reaguju. Ale ne neplatí. Platí se poplatek jednorázový. Jinak by to pejsci asi opravdu skončili bůh ví kde. Narovinu si neumím představit, že člověk co se dostane do nějaké těžké situace, by platil každý den za psa v útulku. Přece jen to něco jako Azyl, nikoli hotel.
@G12 Mimochodem cestuješ? Tady jsme na tom ještě dobře. Třeba v Itálii jsou opuštění psi na každém rohu i silnicích. Je to tam naprosto normální. Nepovažují se za mazlíčky, jen ti „vyvolení“. V ČR se k tomu přece jen přistupuje jinak. To jen v reakci na ty inzeráty.
Hmmm, trochu jsem googlila a máš pravdu, někde se platí jednorázově, ale třeba v Dobranově prý 80 Kč za den, jestli to chápu dobře.
Já bych psa do útulku nikdy nedala, raději opravdu hledat přes inzerát. Budoucí majitele dobře hledat, aby pejsek neskončil v nějaké množírně
Myslím, že s každým psem se dá pracovat. Já mám čtyři psy - náročné plemeno na pohyb. Doma koně a jiná zvířata. Myslím, že i v těhotenství se dá zvládnout hodně. Na druhé straně pejskovi u jiných majitelů může být lépe. Třeba k novým majitelům více sedne. Taky mám fenku kterou jsme brali v jejich třech letech. Doma u bývalích majitelů měla problém s ostatními psy, neměla využití. U nás je jí dobře. Dělá to co je pro její plemeno vhodné. Máte stále na ni inzerát? To se divím, že se nikdo neozval? Odkud jste? Je s PP?
@moby každé těhotenství je jiná a nejde to takhle posuzovat. Já mám rizikové těhotenství a jsem ze psa už pěkně vynervovaná, jelikož vyloženě otravuje celé okolí a to si stěžuje. opravdu tohle nemám zapotřebí a ano myslela jsem si to taky, že ji nikdy nedám do útulku, ale jsem ráda, že už tady nebude. Protože ještě chvíli a fakt už by mi asi přeskočilo. Papíry má, pokud je to důležitý. Ne přestav si že se za půl roku nikdo neozval. A upřímně hrozně nového majitele opravdu moc lituju.
@moby Jsem ráda, že od ní budu mít pokoj. A vím, že to zní hrozně, ale já už fakt nemůžu. Jsem na pokraji sil a rozhodně kvůli psovi předčasně neporodím, to ji radši dám pryč. Každý den ji napomínat, ať nevříská, vstávat v noci a chodit za ní, aby přestala kvílet na celý barák apod mě opravdu UNAVUJE.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
A omlouvám se za překlepy, nějak se mi přehazují písmenka, asi únava.