Pes do útulku - kam?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
628
11.12.14 15:01
**@Juannna
@simona.b. haha psychiatrickou diagnozu ;-))))) dám ti prikad z okoli - známá má 2 děti, jedné je 2 a pul, druhe půl roku. Starsi na malou zarli a to tak, ze uz ji i schvalne oparila horkym cajem a to bych rekla, ze je stejně nebezpečný jako pes. Takze je to srovnatelny a vic o tom ebudu diskutovat. Když si nekdo pořídí psa musi pocitat s tim ze jednou bude mit rodinu. Ne si pak pořídit dítě a psa odhodit jak kus hadru.

Taky Ti dam jeden priklad, vlastně jich mám víc, mnohem víc, než bych kdy sama chtěla vidět, ale hold ve zdravotnictví, než se člověk „usadí“ musí projít kolečkem všech odd., proto chirurgie, dětská chirurgie, urazovka, nebo prostě jen pohotovost…a nedej bože ARO, nebo JIP skrývají mnoho příběhů, příběhů, kde si majitelé pejsků mysleli, ze jejich pejsek nemůže nikdy nikomu ublížit, protože je vychovali oni. Proto pokud si zakladatelka uvědomuje riziko pes/dítě a chce dat zvire pryc, je to rozhodne zodpovednejsi, než riskovat možné komplikace spojené s útokem zvířete.
A srovnávat zarleni staršího sourozence s zarlenim pejska je pro me opravdu nepochopitelné, ale každý z nás ma hold priority někde jinde, pro me jsou děti a jejich dobrý zdravotní stav na prvním místě… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
11.12.14 15:04

At zakladatelka udela to nejlepsi co si mysli a co je bezpecne. Jen je mi lito tech preplnenych utulku :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
11.12.14 15:18

@simona.b. Mimo jine ta napadeni pejsku, samozrejme stavaji se, bohuzel, ale majitel si vybira rasu tim, i trosku dany charakter a pokud s pejskama nema zkusenost, s nadsazkou koupim si civavu a ne neco vetsiho. Avsak zakladatelka vi v jake je situaci nejlepe. My ostatni muzeme poradit, ale tezko si tady vycistit svedomi, jelikoz kazdy ma jine zkusenosti a proto radi take neco jine. Proto mi prijde zbytecne se tady vzajemne srazet a dokazovat si kdo ma pravdivejsi pravdu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
11.12.14 17:53

@Sini útulky nejsou přeplněné kvůli maminkám, co mají po 5 ti letech strach o své dítě.
Ani kvůli starým lidem, co si dovolili zemřít dřív, než jeho pes. Útulky jsou plné kvůli nezodpovědnosti těch, co si pořídili psa jako modní výstřelek, ukojení touhy po něčem živém, splnění snu a zjistili, že je to víc, než by tomu chtěli obětovat.
Myslím že tahat sem tuhle lítost není na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
15.12.14 08:22

@Reinka
no to je pěkná kravina, cos napsala :). je jasný, že ste mohli mít kliku a vaše zvíře přežilo tak dlouho (i když tomu upřimně nevěřim, že kočka na vesnici přežila tak dlouho). ale moje kočka žila skoro 10 let v paneláku, takže si fakt nemohla nic lovit. navíc dát najíst a napít zvířeti fakt nepočítám do péče o zdraví. Ale jako je mi jasný, že na vesnici se o kočky stará nebo spíš nestará jiným způsobem.
Ale co se tče výchovy, tak je kočka jednodušší no - tam tolik péče není třeba, stačí, když s ek ní člověk chová normálně, aby se ho nebála a je to v pohodě. Ja řikám, že spousta pejskařů je uplně mimo, a to je pak neštěstí, a spousta kočkařů je to samý, taky vymytý mozky, ale tam aspoň má rozum ta kočka :D Kdežto u psa, ten se nechá rozmazlit a je to včudu :| :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
16.12.14 11:49
@divine_d píše:
@Reinka
no to je pěkná kravina, cos napsala :). je jasný, že ste mohli mít kliku a vaše zvíře přežilo tak dlouho (i když tomu upřimně nevěřim, že kočka na vesnici přežila tak dlouho). ale moje kočka žila skoro 10 let v paneláku, takže si fakt nemohla nic lovit. navíc dát najíst a napít zvířeti fakt nepočítám do péče o zdraví. Ale jako je mi jasný, že na vesnici se o kočky stará nebo spíš nestará jiným způsobem.
Ale co se tče výchovy, tak je kočka jednodušší no - tam tolik péče není třeba, stačí, když s ek ní člověk chová normálně, aby se ho nebála a je to v pohodě. Ja řikám, že spousta pejskařů je uplně mimo, a to je pak neštěstí, a spousta kočkařů je to samý, taky vymytý mozky, ale tam aspoň má rozum ta kočka :D Kdežto u psa, ten se nechá rozmazlit a je to včudu :| :D

:lol: super, ale já nežiju na vesnici :mrgreen: a teda nevím, máme kočky jak v bytě (perskou), tak venku, normální kočky a ani ta domácí moc víc péče teda nevyžaduje. jako žrádlo a vyčistit hajzlík, no. Jo a koupit sem tam nějakou hračku :lol: Ano, mám kamarádku, která kočky cvičí atd., ale nevšimla jsem si, že by kočky, který nevědí, co je klikr strádaly ;) a věř, že i kočka se dá rozmazlit, i takový jsem měla, který byli od kotěte zvyklý na skoro nonstop drbání a jak to nebylo, zdemolovaly by byt. Každý domestikovaný zvíře se dá rozmazlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
16.12.14 13:21

@Reinka
máte králíky ve městě? 8o
hustý.
No dobrý, nemusís mi tu vysvětlovat, ze se da kazdy zvire rozmazlit, ja jen napsala, ze mam takhle starou kočku, protoze se me dotkl vyrok, ze bych nemela mit zadny zvire.
Ja se odmala starala o hodne zvířat (od strašilek a všech možnejch plazů, přes různý hlodavce až po kočku), ale pes je pro mě nebezpečnej tvor, bojim se jich, a proste by pred děckem přednost neměl. tak mě za to třeba sežerte. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
16.12.14 13:58

@divine_d no teď už nemáme, ale měli jsme :nevim: Jinak já taky neřekla, že pes má mít přednost před dítětem ;) člověk by měl mít zdravej rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný