Pes do útulku - kam?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2652
3.3.13 17:29

@claire91 ..můžu se zeptat co vede tvojí mamku dát do útulku 11 let starýho psa? kor když tady sama říkáš, že starýho psa si nikdo nevezme a je to samozřejmě pravda :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
3.3.13 17:37
@baldurka píše:
@claire91 ..můžu se zeptat co vede tvojí mamku dát do útulku 11 let starýho psa? kor když tady sama říkáš, že starýho psa si nikdo nevezme a je to samozřejmě pravda :(

Přišla o byt, bydlí u příbuzného a tam ho mít nemůže. Já taky ne.On je hodně vitální, a ten chlap mu do medailonku napsal rok narození 2009.když si ho nikdo nevezme, tak tam za ním budem chodit. Útulek to není. A má se tam určitě líp než u ní doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
3.3.13 17:39
@Tuco píše: ..proč by měl být útulek konečná…proč se to tu tak démonizuje?

Protože je to psychicky narušený pes, který má strach, že ho jeho pán opustí (proto nechce být doma sám) a ted se mu ten jeho strach vyplní. Jeho psychiku to naruší ještě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
3.3.13 17:44

@Kassy I když paní @fifinka609 má zřejmě patent na kynologii tak jsem ráda, že jste to tu tak hezky rozepsala. Se vším souhlasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
3.3.13 17:58
@Andýsek92 píše:
@Kassy I když paní @fifinka609 má zřejmě patent na kynologii tak jsem ráda, že jste to tu tak hezky rozepsala. Se vším souhlasim.

Promiň ale teď jsi mě pobavila :mrgreen:.Reagovala jsem jen na to, že mi psala, že někdo s mým názorem snad ani nemohl nikdy mít psa. Nedělám tady chytrou, jen říkám, že se psy nějaké zkušenosti mám, i když amatérské. Rozepsat se tady můžu taky a naskládat ti tady stovky argumentů, proč zakladatelka podle mě není,,ta špatná".Neobětuju tomu ale tolik času, protože je to v tuhle chvíli už bezcenné. Tomu psovi to bohužel nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mirušák123
3.3.13 19:02

@Kassy Nevím proč mi vytrháváte pár vět z dlouhého textu a ty poté komentujete? Narážela jsem na to, že každý potřebuje nějakou satisfakci, pokud možno úměrnou snaze, kterou vkládá. Nenarážela jsem tady na to, že má být pes vděčný a dělat stojky na uších jen proto, že ho zakladatelka vzala z útulku! Chtěla jsem tu jen demonstrovat, že pro zakladatelku je psychicky náročné, že nevidí pokroky.

Nicméně, podle Vašeho příspěvku soudím, že zakladatelka je nezodpovědný… nevím co (nechci být sprostá), jen proto, že si vzala psa z útulku. Až si někdo bude brát z útulku psa, tak by bylo nejlépe se Vás zeptat, zda ho někdo zvládne :zed: je spousta lidí co si psa z útulku vzali a jsou spokojení všichni.

Pořád mi nejde do hlavy, proč zakladatelku takto odsuzujete, když přesně nevíte, co se stalo a jak se snažila psovi pomoci… :think: ale každý máme právo na nějaký názor… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.13 19:20
@Andýsek92 píše:
Vaše odpověd je trochu zcesná.
Ano, někdo přirovnával dítě ke psovi ( i já), ale to protože nechápem tu nezodpovědnost.
Já mám doma taky narušeného psa a roční dítě tak tady z nás nedělejte psí negramoty. Ani jedna z nás si ho evidentně vzít domů nemůže, ale spousta z nás tu zakladatelce nabízí pomoct. Bude lepší když pes od zakladatelky půjde pryč( zakladatelka jeho výchovu nezvládá a chce nachat psa 8-12 hodin samotného), ale at ho proboha nedává do útulku, ale at ho zkusí dát nějakému zkušenému chovateli. :zed:

Ale já ho nechci nechávat samotného tak dlouho. Nikdy jsem to nedělala a ani to nemám v plánu. Proto pro nás, i pro psa bude lepší ji udat někam na zahradu, než aby tu byla zavřená 8 hodin někde v kleci :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.13 19:24
@Mirusak123 píše:
Prvne bych chtela rict, ze jsem matka, ale taky kynolog. Uz jsem par psu vychovala. Nekteri nebyli na vychovu zrovna jednoduche pripady. Mela jsem i nemeckehi ovcaka, ktereho predchozi majitel mlatil lopatou.
Nicmene s vasimi nazory na zakladatelky problem nejak nemuzu souhlasit. To jak se tu do ni poustite a pritom neznate podrobnou situaci.
Z naruseneho psa se muze velmi lehce stat zbran. Kdyz zacne ohrozovat okoli a i vase dite se kterym sdili spolecnou domacnost, tak bych vas vsechny do jedne chtela videt jak se zachovate… Me se stalo neco podobneho. Mame agresivniho ovcaka. Nevite co je to za pocit, bat se takto o dite. My mame nastesti kolem domu zahradu, tak je problem resitelny. Nevim ale co bych delala, kdybych bydlela v byte.
prirovnavate tu zarlive dite k narusenemu psovi… Neni to ani trochu podobne! Uz jen po mentalni strance.
Vsechny si tu muzete do jedne zatleskat, jake jste frajerky a davate zakladatelce kour! Proc si toho psa tedy nevezme jedna z vas? Prezentujete se tady jako zkusene pejskarky, tak si hi zkuste vzit na mesic domu… Treba rychle zmenite nazor…Tak a tef se do me vsechny dejte :mavam:

Děkuju. Ono je to právě tak komplikovaný, jelikož mi v tom útulku řekli, že už je úplně v pořádku a že žádný problém nemá - což očividně měla a oni to museli vědět, jen to elegantně zamlčeli :?

Mám jí ráda, ale prostě dítě je pro mě pochopitelně mnohem víc a pokud to pes nerespektuje, tak má prostě smůlu. Já tu nebudu dělat klec pro díte a pro psa, aby si náhodou neublížili.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.13 19:27
@Kassy píše:
To o přirovnávání dítěte k psovi je pravděpodobně narážka mimo jiné na mě, takže reaguju. Já jsem nepřirovnávala díte k psovi, já jsem přirovnávala zodpovědnost, kterou má majitel za psa k zodpovědnosti rodiče za dítě. To je dost rozdíl. Zakladatelka se rozhodla udělat „dobrý skutek“ a vzít si fenku, o které bylo předem jasné, že s ní budou problémy. Po třech letech zjistila, že nezvládá natolik, že ji chce dát do útulku. To je prostě nezodpovědnost. Proč si zakladatelka včas nezajistila odbornou pomoc (ne pár návštěv, ale dlouhodobou pomoc), proč včas nezačala s fenkou intenzivně pracovat (kdyby to dělala, bylo by nejspíš už dávno po většině problémů), nebo proč aspoň hned na začátku nezhodnotila svoje zkušenosti a možnosti reálně a nenašla psovi domov u někoho zkušeného hned, jak ho přivezla? Mně to přijde, že k tomu od začátku přistupovala s vědomím, že se psa může snadno zbavit, když to nepůjde. Kdyby takhle nezvládla dítě, taky ho přece nedá po třech letech do dětského domova, ale bude hledat všechny cesty, jak to napravit.
A co se týče tvojí otázky, proč si fenku nevezmu já - protože kdybych si měla hned brát každého psa, o kterém se někde dozvím, že se ho chce majitel zbavit, měla bych jich brzo plný dům. Jednoho psa už mám, k tomu tříměsíční dítě, momentálně nemám kapacitu dát potřebnou péči psovi, který zjevně potřebuje intenzivní práci a spoustu času. Kdybych nabídla, že si fenku vezmu, zachovala bych se podobně nezodpovědně jako zakladatelka.

Ale ona se mnou dřív byla úplně v pohodě (byla se mnou celej den v práci a doma jsme se vždycky tak nějak střídali, případně vydržela s druhým psem - který je u tchýně, protože nechce být na stáří sama. A druhýho psa jí v bytě nepovolí a už vůbec ne velkého) začalo to až s příchodem dítěte - začla se bát o svý místo tak na něj vyjíždí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.13 19:30
@fifinka609 píše:
Neřekla bych to lépe. Taky nepochopím, proč když jsou tady tak chytré a je jim toho psa tak líto, proč si ho tedy nevezmou domů. A přirovnávat žárlícího sourozence k agresivnímu psovi je fakt úplně mimo. Myslím, že málokterý sourozenec z žárlivosti prokousne dítěti krk. Vážně jste některé trapné. A ty argumenty :zed:

děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.13 19:33
@Petulie píše:
Zakladatelko, neumím poradit, kde by pejska vzali, jenom Tě chci podpořit, bez výčitky ji do útulku dej. Při vší lásce k pejskům a úctě k pejskařům, pes prostě není dítě! a než číst v blesku, jak pes zakousl dítě, tak snad radši uspat pejska, ne? :zed: udělala jsi pro psa maximum, minimálně jsi jí prodloužila život o tři roky a měla u tebe určitě život luxusní! jestli je agresivní a ty se bojíš o dítě, neváhala bych ani minutu a už bych ji doma neměla. to fakt není sranda!

Děkuju strašně moc, moc to pro mě znamená :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.13 19:42

Jinak pro ty, které asi nečetly vše, nebo se to tu ztratilo někde - já čekám do konce března, jestli si jí vezme příbuzná (jde z bytu do baráku se zahradou) ale pokud si jí nevezme, chci vědět jak by to bylo dál. Já se jí nezbavuju hned na místě jí někomu rychle vrazit, jen dopředu zvažuju možnosti.

A k názorům jak jsem hrozná, že jsem si ho vzala- bylo by lepší aby ho uspali? Má sice minimální šance, ale ona mohla být už tři roky kožichem v hlíně kdyby si jí nikdo nevzal :nevim:

Mohla jsem jí tam nechat, mohla jsem jí někde vyhodit, mohla jsem jí sama nechat uspat, ale místo toho jí chci dát známé a když to nevyjde tak dát pár tisíc za útulek (konkrétně skoro celý můj rodičák).

Ale jak už jsem psala, můžete být klidné. Už nikdy v životě si žádného psa nevezmu ani kdyby ho přede mnou měli zastřelit, prostě už NIKDY.

• Citovat
  • Upravit
Mirušák123
3.3.13 19:54

Zakladatelko, nejdřív bych chtěla napsat, že jsi dobrá, že ses opět ozvala, po tom, jak se tu některé uživatelky vyjadřovaly, tak bych sem nenapsala ani čárku…

Nikdo, opakuji NIKDO tu nemá právo tě nijak soudit. Ani ty nejchytřejší, které píšou, že sis psa neměla brát. :nevim: Podle mě děláš co jde. Chtěla bych je vidět, jak by se zachovaly. S problémovým psem je to velice náročné. Navíc, kde je psáno, že nemůže hrábnout psovi, kterého máte od štěněte?

Kdyby mi vyjížděl po dítěti můj pes, tak letí tak rychle, že jsou mu futra malý! :cert:

• Citovat
  • Upravit
2652
3.3.13 20:48

Myslím si, že málo který pes z útulku je bez chyby, to může čekat jen blázen. Pes většinou bez jasné minulosti, pes u kterého nikdo nemůže znát jeho špatný návyky, socializaci atd. Spoustu lidí si to bohužel neuvědomuje, jdou pro pejska do útulku, se zcela jasnou představou že pes už bude vše umět, poslouchat na slovo, čůrat jen venku atd. No a pak najednou zjistí, že pes má nějaký chyby a tak šup bez jakýkoliv snahy o nápravu se psem zpátky. Je mi těhle psů líto, oni za to nemůžou, že je to nikdo nenaučil :?
Zakladatelko, jsem ráda, že už si žádnýho psa brát nikdy nebudeš :kytka: nemyslím to špatně, chtěla si pomoct, ale prostě si na to neměla, to se stává. Jediný co pro toho tvýho chlupáče můžeš udělat, je vybrat mu skutěčně dobrý a stabilní domov, užil si už dost :cert: nedej ho jen tak nikomu, jen abys ho měla z krku…víš jak se to říká..Zůstáváš zodpovědná za to, co si k sobě připoutáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.13 21:30
@baldurka píše:
Myslím si, že málo který pes z útulku je bez chyby, to může čekat jen blázen. Pes většinou bez jasné minulosti, pes u kterého nikdo nemůže znát jeho špatný návyky, socializaci atd. Spoustu lidí si to bohužel neuvědomuje, jdou pro pejska do útulku, se zcela jasnou představou že pes už bude vše umět, poslouchat na slovo, čůrat jen venku atd. No a pak najednou zjistí, že pes má nějaký chyby a tak šup bez jakýkoliv snahy o nápravu se psem zpátky. Je mi těhle psů líto, oni za to nemůžou, že je to nikdo nenaučil :?
Zakladatelko, jsem ráda, že už si žádnýho psa brát nikdy nebudeš :kytka: nemyslím to špatně, chtěla si pomoct, ale prostě si na to neměla, to se stává. Jediný co pro toho tvýho chlupáče můžeš udělat, je vybrat mu skutěčně dobrý a stabilní domov, užil si už dost :cert: nedej ho jen tak nikomu, jen abys ho měla z krku…víš jak se to říká..Zůstáváš zodpovědná za to, co si k sobě připoutáš…

Ale já si jí nevzala, protože jsem chtěla psa! Mě akorát chvíli předtím umřel stářím můj pejsek a já už žádnýho nechtěla. Jen mě jí prostě bylo líto, že jí chtěj uspat, vždyť ona byla v podstatě štěně. :nevim:

Bez jakýkoliv snahy??? Ne, nebudu se rozčilovat. Dám si panáka a na tuhle diskuzi fakt kašlu.

Až budu chtít příště řešit psa, tak jí asi rovnou rovnou uvážu někde v lese jako to dělají ostatní :roll: Asi to bude lepší než dostat sežrat tříletou péči o psa stylem, že já jí vlastně pomalu týrám. :zed:

Tři roky se o ní starám, beru jí všude sebou, spadla jsem ze začátku šíleně s prací i s penězma (do kanceláře mi psa fakt nepovolili), nechodila jsem s klukem na plavání miminek, zaplatila jsem tisíce za hlídaní psa psímu hotelu (když jsem chtěla vzít kluka prvně na dovču nebo někam na výlet kam prostě pes nemůže), beru klukovi dětství (na hřiště ani poblíž pes nesmí, v okolí pouze vedenej na vodítku), připravuju se o peníze a ještě mi bude na dítě vyjíždět?

Ten pes mě stál tři roky života, nervy, cvičák a chovatelé taky nebyli zadarmo a to dojíždění za nima už vůbec ne. tisíce za hlídání, tisíce za kastraci, tisíce za všechny vitamíny a kraviny aby nebyla opelichanej zablešenec ale krásnej pes. Krmila jsem jí zásadně jen kanadou aby trochu nabrala, protože má problém i s váhou…

Že já se na to nevy*rala. Takovejch peněz, takovýho času a teď je ze mě vlastně tyran. :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný