Pes do útulku - kam?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6094
28.2.13 12:53
@Anonymní píše:
Vaříš z vody, mě rodičák ještě zdaleka nekončí. To, že se v rodině změní zdravotní situace, jsem bohužel předpokládat nemohla. A psala jsem tu několikrát, že jí sháním domov delší dobu. Není to rohodnutí během dní, ale cca roku, roku a půl :nevim:Akorát teda nevím, čím sem jí tak strašně ublížila. Je ze zahraničí a tam jí chtěli uspat, tak jsem jí vzala do ČR - bylo mi jí líto. Asi jsem jí měla nechat rovnou umřít, než jí tady hledat majitele.

tak když je ze zahraničí to si se k ní dostala jak??nějak tady nechápu něco? tmavší jí tam nechaly ale chtěli jí uspat, ty ses jí ujala, vzala sis jí sem??sem z toho náká mimo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
28.2.13 14:59

Anonymní zakladatelko - PROČ tu nezveřejníš fotku pejska, psala jsem, že ti ji zkusím zainzerovat!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.13 15:31
@dituleska píše:
tak když je ze zahraničí to si se k ní dostala jak??nějak tady nechápu něco? tmavší jí tam nechaly ale chtěli jí uspat, ty ses jí ujala, vzala sis jí sem??sem z toho náká mimo

Byla jsem za příbuznými a narazila tam na jedné místní akci na útulek umistující pejsky. Bylo mi řečeno v jakém je stavu, že jí našli u baráku a když pátrali majitele tak zjistili že jí tam nechali tak nějak záměrně. A že tohle je její poslední šance (našli jí jako ani ne roční mimino a přes rok jí měli v útulku) - nikdo jí nechtěl, tak jsem ji sebou vzala do čr. Klidně jim jí můžu vrátit tam, ale tam by to měla poměrně jistý :(

Zkoušim jí udat v rámci rodiny a když to do měsíce neklapne, tak prostě útulek, proto se už ted rozhlížím jakej je útulkovej stav.

• Citovat
  • Upravit
712
28.2.13 22:16

Já vím, že je to asi marný, ale zakladatelko, když ti o pejska tak moc jde, Máš k němu vztah, máš ho ráda, ale nemůžeš se o ní postarat tak PROSÍM!!! Dej nám sem fotku a info. Nebo nechceš, aby tu na tebe byl kontakt? Stačí odkaz na inzerát, který podáváš. Prosím, nedávej jí do útulku a dej jí ještě šanci at jí můžem pomct my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
1.3.13 09:22

Taky mi přijde, že se zakladatelka snaží málo, nabízíme jí tu pomoc, že budeme pejska inzerovat, stačí jen poslat fotku a nějaké info o pejskovi (věk, čeho kříženec, velikost apod.) a ona si stejně pořád mele svou, to je pak marný :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
1.3.13 10:12

No, udělala jsi sice na začátku dobrý skutek, ale jinak velkou botu v tom, že jsi přijala psa, který si prošel peklem a nevýchovou od narození až do svých 2 let a přitom nemáš zkušenosti a psům až tak moc vlastně nerozumíš. Ten pes si podle všeho prožil trauma, proto se tak chová a nedokáže být sám v bytě. Toto ale zvládne jen zkušený chovatel, který ví, jak s takovým psem pracovat a má i trpělivost a čas se psovi věnovat. Je to na dlouhou dobu. Už jak o psovi mluvíš, je vidět, že mu vlastně nerozumíš. Věř tomu, že důvod, proč pes doma není schopný být sám a „nechápe“, že se zase vrátíš, když odejdeš (8 hodin je tedy příliš mnoho), není tím, že je „tupý“, ale že trpí nějakým traumatem, který se tobě nepodařil odbourat. Na to se svými „zkušenostmi“ a myšlením opravdu nemáš. Nevím, kam všude jste s ní chodili a jak jste s ní pracovali, ale popravdě… zkoušeli jste ji třeba umístit na převýchovu ke zkušeným psím psychologům? Dnes už takových existuje hodně. Zkusili jste třeba i Desenskýho? Pochybuji. Podívej, ty jsi tu fenku už odepsala - dobře, nezvládáš to, nemáš na ni ani čas - nicméně poslechni tady ostatní a dej sem její fotku (to ti nic přece neudělá). Důvod je prostý - je tu hodně „pejskařek“, téměř každý „pejskař“ zná další „pejskaře“. Může se zadařit a tvoje fenka dostane šanci. V útulku to už bude horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mirusak123
1.3.13 10:43

Prvne bych chtela rict, ze jsem matka, ale taky kynolog. Uz jsem par psu vychovala. Nekteri nebyli na vychovu zrovna jednoduche pripady. Mela jsem i nemeckehi ovcaka, ktereho predchozi majitel mlatil lopatou.
Nicmene s vasimi nazory na zakladatelky problem nejak nemuzu souhlasit. To jak se tu do ni poustite a pritom neznate podrobnou situaci.
Z naruseneho psa se muze velmi lehce stat zbran. Kdyz zacne ohrozovat okoli a i vase dite se kterym sdili spolecnou domacnost, tak bych vas vsechny do jedne chtela videt jak se zachovate… Me se stalo neco podobneho. Mame agresivniho ovcaka. Nevite co je to za pocit, bat se takto o dite. My mame nastesti kolem domu zahradu, tak je problem resitelny. Nevim ale co bych delala, kdybych bydlela v byte.
prirovnavate tu zarlive dite k narusenemu psovi… Neni to ani trochu podobne! Uz jen po mentalni strance.
Vsechny si tu muzete do jedne zatleskat, jake jste frajerky a davate zakladatelce kour! Proc si toho psa tedy nevezme jedna z vas? Prezentujete se tady jako zkusene pejskarky, tak si hi zkuste vzit na mesic domu… Treba rychle zmenite nazor…

Tak a tef se do me vsechny dejte :mavam:

• Citovat
  • Upravit
712
1.3.13 12:49
@Mirusak123 píše:
Prvne bych chtela rict, ze jsem matka, ale taky kynolog. Uz jsem par psu vychovala. Nekteri nebyli na vychovu zrovna jednoduche pripady. Mela jsem i nemeckehi ovcaka, ktereho predchozi majitel mlatil lopatou.
Nicmene s vasimi nazory na zakladatelky problem nejak nemuzu souhlasit. To jak se tu do ni poustite a pritom neznate podrobnou situaci.
Z naruseneho psa se muze velmi lehce stat zbran. Kdyz zacne ohrozovat okoli a i vase dite se kterym sdili spolecnou domacnost, tak bych vas vsechny do jedne chtela videt jak se zachovate… Me se stalo neco podobneho. Mame agresivniho ovcaka. Nevite co je to za pocit, bat se takto o dite. My mame nastesti kolem domu zahradu, tak je problem resitelny. Nevim ale co bych delala, kdybych bydlela v byte.
prirovnavate tu zarlive dite k narusenemu psovi… Neni to ani trochu podobne! Uz jen po mentalni strance.
Vsechny si tu muzete do jedne zatleskat, jake jste frajerky a davate zakladatelce kour! Proc si toho psa tedy nevezme jedna z vas? Prezentujete se tady jako zkusene pejskarky, tak si hi zkuste vzit na mesic domu… Treba rychle zmenite nazor…Tak a tef se do me vsechny dejte :mavam:

Vaše odpověd je trochu zcesná.
Ano, někdo přirovnával dítě ke psovi ( i já), ale to protože nechápem tu nezodpovědnost.
Já mám doma taky narušeného psa a roční dítě tak tady z nás nedělejte psí negramoty. Ani jedna z nás si ho evidentně vzít domů nemůže, ale spousta z nás tu zakladatelce nabízí pomoct. Bude lepší když pes od zakladatelky půjde pryč( zakladatelka jeho výchovu nezvládá a chce nachat psa 8-12 hodin samotného), ale at ho proboha nedává do útulku, ale at ho zkusí dát nějakému zkušenému chovateli. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
1.3.13 19:43
@Mirusak123 píše:
Vsechny si tu muzete do jedne zatleskat, jake jste frajerky a davate zakladatelce kour! Proc si toho psa tedy nevezme jedna z vas? Prezentujete se tady jako zkusene pejskarky, tak si hi zkuste vzit na mesic domu… Treba rychle zmenite nazor…Tak a tef se do me vsechny dejte :mavam:

To o přirovnávání dítěte k psovi je pravděpodobně narážka mimo jiné na mě, takže reaguju. Já jsem nepřirovnávala díte k psovi, já jsem přirovnávala zodpovědnost, kterou má majitel za psa k zodpovědnosti rodiče za dítě. To je dost rozdíl. Zakladatelka se rozhodla udělat „dobrý skutek“ a vzít si fenku, o které bylo předem jasné, že s ní budou problémy. Po třech letech zjistila, že nezvládá natolik, že ji chce dát do útulku. To je prostě nezodpovědnost. Proč si zakladatelka včas nezajistila odbornou pomoc (ne pár návštěv, ale dlouhodobou pomoc), proč včas nezačala s fenkou intenzivně pracovat (kdyby to dělala, bylo by nejspíš už dávno po většině problémů), nebo proč aspoň hned na začátku nezhodnotila svoje zkušenosti a možnosti reálně a nenašla psovi domov u někoho zkušeného hned, jak ho přivezla? Mně to přijde, že k tomu od začátku přistupovala s vědomím, že se psa může snadno zbavit, když to nepůjde. Kdyby takhle nezvládla dítě, taky ho přece nedá po třech letech do dětského domova, ale bude hledat všechny cesty, jak to napravit.
A co se týče tvojí otázky, proč si fenku nevezmu já - protože kdybych si měla hned brát každého psa, o kterém se někde dozvím, že se ho chce majitel zbavit, měla bych jich brzo plný dům. Jednoho psa už mám, k tomu tříměsíční dítě, momentálně nemám kapacitu dát potřebnou péči psovi, který zjevně potřebuje intenzivní práci a spoustu času. Kdybych nabídla, že si fenku vezmu, zachovala bych se podobně nezodpovědně jako zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mirusak123
1.3.13 20:41

Nemyslim si, ze zakladatelka k tomu pristupuje lehkovazne. Podle toho jak to popisovala hledala odbornou pomoc. Nicmene se nezdarilo. Jak tu jiz padlo, nechci z vas delat v zadnem pripade negramoty. Jen obcas se stane, ze zapracuje genetika k tomu par nahod, po pripade chyb a problem je na svete. Ne kazdy pes se da spravit. Psychika je slozita vec. Pokud se to vsechno zamota, tak pejska proste nevycvicite. I kdybyste se na hlavu staveli. Toto by mohlo nastat i kdyby si zakladatelka vzala „normalni“ stene. Nemuzeme to takto obecne soudit… Take kdyz pozoruji lidi na cvicaku pri vycviku, tak nekomu to jde lepe a nekomu hure. Je to take o talentu s pejsem zachazet. Kdyz se toto vse da dohromady je z toho katastrofa. To je pravdepodobne tento pripad. Nerikam, ze je nejlepsi reseni dat pejska do utulku. Kdyz ale je jedine, tak nic jineho nezbyva. Tim, ze tu zakladatelku zasypavate hlaskami jak je nezodpovedna ji v zadnem pripade nepomuzete. Spis naopak. Zavede psa zoufala do prvniho utulku na ktery narazi.To tady snad nechce nikdo… Nevim jestli jsem to shrnula pochopitelne, ale celkove ve vychove hraje roli rada faktoru. Kolikrat jsem uz videla, ze naprosty lempl ma milionoveho psa a pejskar, ktery venuje psovi mnoho casu a energie, tak ma takove drevo, ze by jeden brecel. :zed: take pokud uz je z feny zakladatelka tak na nervy, tak to na pohode chlupace take neprida. To priznejme. Pro takovy slozity pripad je strasne tezke zajistit nahradni domov. :,( chtela jsem jen, abyste si toto uvedomili a ne jen zakladatelku odsuzovali…

• Citovat
  • Upravit
Mirusak123
1.3.13 20:44

Omlouvam se za zmatenost prispevku, datluji z mobilu :oops:

• Citovat
  • Upravit
Mirusak123
1.3.13 20:48

Nicmene, porad o tom musim premyslet a toho pejska bych take chtela videt, alespon na fotce… Tu sem zakladatelka jeste nedala nebo jsem ji prehlidla?

• Citovat
  • Upravit
4062
1.3.13 21:25
@Mirusak123 píše:
Nemyslim si, ze zakladatelka k tomu pristupuje lehkovazne. Podle toho jak to popisovala hledala odbornou pomoc. Nicmene se nezdarilo. Jak tu jiz padlo, nechci z vas delat v zadnem pripade negramoty. Jen obcas se stane, ze zapracuje genetika k tomu par nahod, po pripade chyb a problem je na svete. Ne kazdy pes se da spravit. Psychika je slozita vec. Pokud se to vsechno zamota, tak pejska proste nevycvicite. I kdybyste se na hlavu staveli. Toto by mohlo nastat i kdyby si zakladatelka vzala „normalni“ stene. Nemuzeme to takto obecne soudit… Take kdyz pozoruji lidi na cvicaku pri vycviku, tak nekomu to jde lepe a nekomu hure. Je to take o talentu s pejsem zachazet. Kdyz se toto vse da dohromady je z toho katastrofa. To je pravdepodobne tento pripad. Nerikam, ze je nejlepsi reseni dat pejska do utulku. Kdyz ale je jedine, tak nic jineho nezbyva. Tim, ze tu zakladatelku zasypavate hlaskami jak je nezodpovedna ji v zadnem pripade nepomuzete. Spis naopak. Zavede psa zoufala do prvniho utulku na ktery narazi.To tady snad nechce nikdo… Nevim jestli jsem to shrnula pochopitelne, ale celkove ve vychove hraje roli rada faktoru. Kolikrat jsem uz videla, ze naprosty lempl ma milionoveho psa a pejskar, ktery venuje psovi mnoho casu a energie, tak ma takove drevo, ze by jeden brecel. :zed: take pokud uz je z feny zakladatelka tak na nervy, tak to na pohode chlupace take neprida. To priznejme. Pro takovy slozity pripad je strasne tezke zajistit nahradni domov. :,( chtela jsem jen, abyste si toto uvedomili a ne jen zakladatelku odsuzovali…

Hele, zakladatelka sice píše, že byla u několika odborníků a že zkoušela „všechno“, ale už nepíše, co přesně dělala ona sama. Žádný odborník jí psa nezmění mávnutím kouzelného proutku za jednu návštěvu. Tu práci a ten čas tomu musí věnovat ona. Ač byla několikrát tázána, zatím tu nenapsala, jak se fence věnovala a co přesně zkoušela. Já věřím, že se správným přístupem jde každého psa vychovat, jenom to prostě nesvede každý. Tohle není o výcviku, ale o výchově a vztahu s tím psem. A nezlob se, ale z toho, jak se tu o fence zakladatelka vyjadřuje (označuje ji za „vořecha“, prohlašuje o ní, že je tupá a tak podobně) to na mě působí, že ten potřebný vztah tam prostě není, proto to nefunguje.
A pokud se někdo na veřejném fóru zeptá, do jakého útulku má udat vlastního psa, tak zkrátka musí počítat s tím, že se mu dostane i kritiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
2.3.13 07:37

Já si myslím, že genetika je v tomto případě výmluva. Ano, každému psovi jde něco jiného tak jak člověk. Já nikdy nebudu dobrá na cizí jazyk, ale třeba umim něco jiného a ne každý pes se může hodit na agility nebo výstavy, ale jde mu něco jiného. Ale naučit se být sám, není podle mě genetika. Tři roky jsou dlouhá doba na to ho to naučit. Předpokládám, že zakladatelka nepracovala s nějakým odborníkem dlouhodobě, ale že jí někdo poradil at odchází z bytu a když viděla, že pes vyvádí tak to vzdala. Všechno určitě nezkoušeli když nemá klec. Existují i feromonové obojky.
Já si myslím, že se zakladatelka už neozve a řekne nějakému kamarádovi at se ho zbaví, protože v útulku by musela platit tisíce nebo za pár ní napíše, že se toho čokla zbavila, ab nás naštvala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
2.3.13 08:23
@Mirusak123 píše:

Neřekla bych to lépe. Taky nepochopím, proč když jsou tady tak chytré a je jim toho psa tak líto, proč si ho tedy nevezmou domů. A přirovnávat žárlícího sourozence k agresivnímu psovi je fakt úplně mimo. Myslím, že málokterý sourozenec z žárlivosti prokousne dítěti krk. Vážně jste některé trapné. A ty argumenty :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný