Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak já jsem ta pitomá, ale něco Vám řeknu eVerčo. Já mám doma taky narušeného psa. Máme ho sice jen dva měsíce, ale brali jsme si ho jako bezproblémové štěne. Po dvou dnech nám bylo jasný, že byl týraný a i jsme se toho dopátrali. Pes nám kadil a čůral doma. To už ted nedělá, ale stačí sebemenší stres a je to tu znova. Včera se mi počůral při stříhání. Doma taky neumí být sám. Snažím se ho to naučit, ale pokroky jsou hrozně malé. Kdyby to nešlo, koupíme mu klec, ale nikdy by mě nenapadlo dát narušeného psa do útulku. Nikdy! A mám doma roční dítě a o jeho zdraví mi samozřejmě jde také. Ten pes by byl odepsaný. V útulku by se mu návyky zhoršily a kdyby si ho vzal nějakej blbec a bude se snažit ho to odnaučit bitím, tak je to jeho konec.
Každej pes se dá převychovat. Pro Vašeho by byl ideální domek se zahradou a majitel co se zajímá o psychologii a ne pouhý výcvik. Pokud ho šoupnete do útulku tak už takovou šanci pejsek nedostane a zůstane tam dokud nepojde. Né vždy je rychlé řešení dobré řešení. Já bych něco takového nikdy nedokázala udělat. Ale také je moje situace jiná a možnosti také proto nejsem dost oběktivní a vidím to spíše z pohledu psa kterého je člověku líto. Zkuste dál hledat nový domov a přinejhorším snad Pražská Troja by mohlo byt nejmenší zlo mezi útulky a aspon minimalni šanci by tam fenečka měla. I kdyz je velmi pravděpodobné že to bude hodně špatně snášet a půjde o opravdu dlouhodobou práci aby se trošku sebrala a měla šanci na nové umístění.
Když já si myslim, že to nemá cenu. Zakladatelka se chce prostě toho psa zbavit, protože je to nevděčnej vořech, kterej měl být radši utracený. Aspon tak to vidim já. Já nechápu lidi pro které pes je JEN pes a je jim jedno jak se budou mít. A mě asi zas nechápou lidi za to, že pro mě je pes dítě ![]()
@Andýsek92 Máte pravdu..mám z toho husí kůži..z toho jak se lidé ke zvířatům chovají..někdy i k dětem…Kam to spěje nechci ani vědět…matka dá dceři vypít fridex.. psi se tráví.. věčně týraná zvířata..množírny… ![]()
@Andýsek92 Já tě chápu taky bych takhle se zvýřetem nedokázala jednat at jde o psa papouska kočku nebo koně a taky si vždycky sakra dobře rozmyslím než se nějakého zvířete ujmu jestly mám na to abych se zvládla o něj doživotně postarat jestly mám dost zkušeností, peněz, prostor a podobně.
Proto nedokážu být úplně oběktivní a poslat zadavatelce seznam útulků ale jen ten jeden kde je celkem kvalifikovany personál a stejně z toho radost nemám.
@cascatorea předpokládám, že máte na facebooku stránky o útulkách a množírnách nebo aspon já to tak mám a jsem z toho vždycky špatná. Nechápu jak se lidi chovaj, mám vždycky vztek z toho, že to vidim a nemůžu tomu zabránit. Všichni víme co špatného se děje, ale nemůžem nic. Já jsem zachránila jednoho psa, ale dalších tisíc zachránit nemůžu…
@hafan Tak zas je dobré, že zakladatelka chce dát psa do útulku a ne ho přivázat v lese. Ale myslim si, že ten pes bude žít jen fyzicky jestli nebude mít štěstí a neujme se ho někdo kdo mu chce pomoct. A o tom pochybuju. Lidí co maj čas na psy, chtěj pomoct takovýmhle ztraceným křížencům, nechaj si zdemolovat byt než se pes zklidní, je strašně málo…
@Andýsek92 píše:
Když já si myslim, že to nemá cenu. Zakladatelka se chce prostě toho psa zbavit, protože je to nevděčnej vořech, kterej měl být radši utracený. Aspon tak to vidim já. Já nechápu lidi pro které pes je JEN pes a je jim jedno jak se budou mít. A mě asi zas nechápou lidi za to, že pro mě je pes dítě
Chapu a plně souhlasim.
My měli psa ktereho jsme vyměnili za flasku od bezdomovcu, belgicky ovcak, hodne naruseny, bo byl cely zivot zavreny v mistnustce o rozměrech panelakoveho zachodu. Sebemensi pohyb ruky v něm vyvolal amok ( hodne ho tyrali), byl zableseny, zacervneny, vyhublej, zbědovanej. Nejsme zadni experti na vychovu psu, ale laska a trpelivost prinesla ovoce, ikdyz to trvalo dlouho. Byl to nejvděčnejši pejsek, ktery by za nas dychal.
Kdybys toho psa mela rada, tak te ani nenapda ho dat nekde do utulku, to je totiz to nejhorsi. Az ti bude delat tvoje dite problemy, taky ho nekam odlozis??? T
@Janka27 Máte zlaté srdce a jsem moc ráda, že jste pomohla pejskovi ![]()
Je pravda, že moje nespící dítě mi způsobuje mnohem víc starostí než náš narušený pes. Že bych založila téma Dítě do Klokánku-kam?
@jannina1 píše:
Anonymní-zřejmě je chudák psychicky narušená. Ale několk známých mělo taky takový problém a vyřešili to celkem snadno!!Pořídili si kenelku(velkou přepravku)nebo klec na psa a po dobu jejich nepřítomnosti tam holt pes je. Jeden známý měl velkého-rotvíka, který toto dělal přesně také. Nechal si udělat na zakázku klec a pokud je pryč pées tam je. Říkal, že jinak to bohužel nejde. Takže toto je řešení. Nevím ani odkud jsi, V Praze jsou malé soukromé útulky, tady je umístitelnost celkem dobrá, ale v menších městech je to problém. Napiš odkud jsi, poradila bych Ti.
To mi přijde jako týrání, zavřít jí na 12hodin denně, to už je lepší ji udat někomu na zahradu ![]()
@nepřihl eVerča píše:
Mně přijdou někteří lidi úplně pitomý. Když se zakladatelka SNAŽÍ PSA UDAT 3 ROKY a tady jí radíte inzeráty. Kdo nezažil takové nervy, nepochopí. Našemu psovi hráblo, začalo to devastováním, kálením po bytě i v naší přítomnosti, párkrát vyjel po dětech a vrchol byl, když se vy…do postýlky. Je to blbý, vím, ale pořád je mi přednější zdraví svých dětí, než pohodlí psa, teď se do mně pusťte, takže ho přítel odvezl na MP, že ho našel uvázaného. Dali ho do útulku a co jsem koukala na jejich web, po měsíci šel k novému majiteli. Nezlobte se, ale musela jsem reagovat…
Díky. Ono dokud to někdo nezažije co to je nemoct odejít z bytu, tak to prostě nepochopí, že ti pak na tom psovi fakt přestane záležet.
@Andýsek92 píše:
Když já si myslim, že to nemá cenu. Zakladatelka se chce prostě toho psa zbavit, protože je to nevděčnej vořech, kterej měl být radši utracený. Aspon tak to vidim já. Já nechápu lidi pro které pes je JEN pes a je jim jedno jak se budou mít. A mě asi zas nechápou lidi za to, že pro mě je pes dítě
Mě to není jedno, ale sorry je pro mě prostě přednější dítě než pes ![]()
@Andýsek92
Bych chtěla videt ty reakce ![]()
Nechapu to, ze pani už toho pejska ma 3 roky a stejnak se ho chce zbavit. Vzdyt to je strasne dlouha doba, za kterou si k tomu zvireti vypestujete nejaky vztach, ikdyz dela neplechu. I ten pejsek. V tom kotci umre steskem ![]()
Děkuji těm kdo se snažily pomoci ![]()
NEhodlám se tu ještě rozčilovat nad příspěvkama těch, co tohle nezažily. Není to lehký když za sebou přes tři roky musíte tahat psa všude sebou. Do krámu, do školy, k doktorovi, do práce, prostě všude.
Ale nemusíte se bát, už v životě si žádného psa nevezmu a radši ho nechám uspat v útulku kde momentálně je, než abych ho vzala domů. Obětovala jsem jí tři roky svýho života a nic se nezměnilo. Začínám tak trochu chápat lidi, co radši psa nechaj někde v lese, páč když člověk chce vědět KAM ho dát, tak se sejde banda lidí co do toho musí štourat a moralizovat. ![]()
Berte svého psa tři roky všude sebou (do práce atd.), nechte ho kousat do dítěte, vyjíždět po všech okolo a uvidíme jak dlouho to vydržíte. Jestli po třech letech budete stále psa láskyplně hladit a vychovávat, tak klobouk dolů ![]()
mějte se hezky, ahoj ![]()
@Anonymní píše:
To mi přijde jako týrání, zavřít jí na 12hodin denně, to už je lepší ji udat někomu na zahradu
Anonymní, komu udáš dospělýho, problémovýho psa???Asi nemáš potuchy, jak tohle špatně jde.To se Ti řekne na zahradu, ale kdo si ho vezme???A 12 hodin by bylo ttýrání, to máš pravdu, ale o tom jsem nepsala prosím tě ani zmínku!12 hodin by neměl být pes sám ani v bytě bez klece nebo kenelky! a pokud je rodina, vystřídá se, pes je proběhnutý a vyvenčený v té kleci několik hodin prospí. Známý si dal kamerku, tak to sledoval.
Lepší než se psa hloupě zbavit.