Pes do útulku - kam?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7090
2.3.13 08:33

Jo a ještě jednu věc. Mám dva cca 20 kilové psy.Oba mají nějaký problém. U toho jednoho to bylo také demolování interiéru. Vyřešili jsme.Pak agresivita k ostatním psům. Nevyřešilo se, musí být na vodítku. Pak několikahodinové štěkání, když doma nikdo není, kvůli kterému nás chtěli vystěhovat. Vyřešili jsme. všechno tohle stálo hodně nervů a sil, ale vyřešili jsme to. Kdyby mi ale jeden z nich někdy vyjel po dítěti(a to nemyslím, kdyby ho to dítě nějak týralo, protože to nedopustím),tak okamžitě maže z baráku. Přes to nejede vlak.Pes je pes a dítě je dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
2.3.13 08:40

@fifinka609 no jo, argument, že pro toho psa je útulek konečná je fakt trapný :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
2.3.13 09:29
@Andýsek92 píše:
@fifinka609 no jo, argument, že pro toho psa je útulek konečná je fakt trapný :roll:

Trapný je se tady navážet do někoho, kdo se snažil psa zachránit a obětoval tomu několik let a hromadu problémů a nervů. Stejně jako ona se ho snažila zachránit tehdy, se můžeš snažit ho zachránit ty teď a vzít si ho domů. Protože teď jsi ty ve stejné pozici, jako byla zakladatelka tenkrát než si ho vzala.Ty se ale radši rozhodneš si ho nevzít a tu šanci mu nedat.Ona mu tu šanci dala, ale všechno má své meze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mirušák123
2.3.13 10:04
@Andýsek92 píše:
Já si myslím, že genetika je v tomto případě výmluva. Ano, každému psovi jde něco jiného tak jak člověk. Já nikdy nebudu dobrá na cizí jazyk, ale třeba umim něco jiného a ne každý pes se může hodit na agility nebo výstavy, ale jde mu něco jiného. Ale naučit se být sám, není podle mě genetika. Tři roky jsou dlouhá doba na to ho to naučit. Předpokládám, že zakladatelka nepracovala s nějakým odborníkem dlouhodobě, ale že jí někdo poradil at odchází z bytu a když viděla, že pes vyvádí tak to vzdala. Všechno určitě nezkoušeli když nemá klec. Existují i feromonové obojky.
Já si myslím, že se zakladatelka už neozve a řekne nějakému kamarádovi at se ho zbaví, protože v útulku by musela platit tisíce nebo za pár ní napíše, že se toho čokla zbavila, ab nás naštvala :nevim:

Fajn! Když už si tak libuješ v přirovnání psa k lidem, tak mi vysvětli proč někteří lidé končí v ústavech? Že by špatná výchova??? Myslím tím mentální postižení… :think: Nebo proč se neléčí jen ambulantně u nemocí psychického rázu? U psů je to o to složitější, protože ti neřeknou co je trápí. :zed: V případě, že pes je z útulku, tak se dá předpokládát, že má nějaký psychický blok a je to třeba s tím, že se bojí, že panička odejde. Někomu se odstraňuje nemoc snáze, protože to není v tak pokročilé fázi. :roll:

Když pes má genetický předpoklad k nějaké nemoci a k tomu se ještě přidá nějaký traumatický zážitek, tak je to potom těžké.

Nevím do jaké míry zakladatelka problém řešila nebo neřešila. Každopádně, kdybyste do ní takto agresivně nešly(nemyslím tím přímo vás, ale všeobecný průměr z diskuze), tak by jsme se třeba k nějaké informaci dobrali… :zed:

Zakladatelce se nedivím, že už sem nenapíše. Bych taky nenapsala. Pokud by byla taková saň jak tu z ní děláte, tak by sem ani nepsala a psa nechala utratit. A neřešili bysme to tady. Pořád nevidím důvod někoho odsuzovat, když neznám detaily…:pankac:

• Citovat
  • Upravit
712
2.3.13 10:32

@fifinka609 To neni pravda. Zakladatelka tenkrát nebyla ve stejné situaci jako já. Ona totiž už doma jednoho psa neměla. A já si uvědomuji, že na dalšího psa bych čas neměla, ale chtěla jsem pomoct najít někoho kdo by na něj čas měl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
2.3.13 10:38
@Mirušák123 píše:
Fajn! Když už si tak libuješ v přirovnání psa k lidem, tak mi vysvětli proč někteří lidé končí v ústavech? Že by špatná výchova??? Myslím tím mentální postižení… :think: Nebo proč se neléčí jen ambulantně u nemocí psychického rázu? U psů je to o to složitější, protože ti neřeknou co je trápí. :zed: V případě, že pes je z útulku, tak se dá předpokládát, že má nějaký psychický blok a je to třeba s tím, že se bojí, že panička odejde. Někomu se odstraňuje nemoc snáze, protože to není v tak pokročilé fázi. :roll:

Když pes má genetický předpoklad k nějaké nemoci a k tomu se ještě přidá nějaký traumatický zážitek, tak je to potom těžké.

Nevím do jaké míry zakladatelka problém řešila nebo neřešila. Každopádně, kdybyste do ní takto agresivně nešly(nemyslím tím přímo vás, ale všeobecný průměr z diskuze), tak by jsme se třeba k nějaké informaci dobrali… :zed:

Zakladatelce se nedivím, že už sem nenapíše. Bych taky nenapsala. Pokud by byla taková saň jak tu z ní děláte, tak by sem ani nepsala a psa nechala utratit. A neřešili bysme to tady. Pořád nevidím důvod někoho odsuzovat, když neznám detaily…:pankac:

Já si v tom libuji proto, že je to líp představitelné a nemyslim si, že přirovnání v tom, že každému jde něco jiného je špatné. Ano je pravda, že navážení do zakladatelky, že si ho tenkrát neměla brát nebylo na místě, protože to ted nic nevyřeší. Myslíte, že by ten pes byl mentálně postižený? to by asi nepřežil u těch lidí předtím… Si myslím, ale takhle od počítače těžko radit :-) Třeba se zakladatelka neozve, ale ještě zváží útulek a zkusí se poohlédnout po někom kdo by mu pomohl. Hlavně, ab přiznala, že ten pes má takový a takový problém, protože jinak se může dostat do špatných rukou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mirušák123
2.3.13 13:11
@Andýsek92 píše:
Já si v tom libuji proto, že je to líp představitelné a nemyslim si, že přirovnání v tom, že každému jde něco jiného je špatné. Ano je pravda, že navážení do zakladatelky, že si ho tenkrát neměla brát nebylo na místě, protože to ted nic nevyřeší. Myslíte, že by ten pes byl mentálně postižený? to by asi nepřežil u těch lidí předtím… Si myslím, ale takhle od počítače těžko radit :-) Třeba se zakladatelka neozve, ale ještě zváží útulek a zkusí se poohlédnout po někom kdo by mu pomohl. Hlavně, ab přiznala, že ten pes má takový a takový problém, protože jinak se může dostat do špatných rukou…

Nevím jestli zrovna mentálně postižený. Uvedla jsem to trochu do extrému. Chtěla jsem tím demonstrovat jak je mozek složitý, ať psí tak lidský. Těžko říct co se psovi v hlavě odehrává. Nepoví nám to. Což je škoda, lépe by se s ním pracovalo.
Pro zakladatelku také musí být strašně psychicky náročné, že s na něm nejsou vidět za ta léta žádné pokroky. Proto o něm píše jako o debilovi. Opravdu ale takhle od stolu je to těžké soudit. :think:

Pes je velmi houževnaté zvíře. Dokáže toho mnoho vydržet… Myslím, že i psychicky narušený nebo s nějakou mentální chorobou by to u předchozích „majitelů“ vydržel.

Jeden můj známý má hotel pro psy. Občas je neuvěřitelné jak se psi chovají. A to je mají lidé od štěňat. Teď tam měl 3 nevychované rotvajlery, kteří vlastnili nějací holanďani. Psi agresivní, útočili na lidi, na psi. Nenechali na sebe sáhnout ani od majitelů. To je potom průšvih, protože to je smečka, kdy jeden člen má 60 kilo! Takový případ u něj ale není bohužel ojedinělý… Když si pak uvědomíte, že zakladatelka chtěla zachránit jen jednoho pejska, který není určitě ani tak velký ani tak nebezpečný, tak je člověku líto, že se jí pes takto „odměňuje“.

Opakuji to sice stále dokola, ale takového psa si někdo dobrovolně těžko vezme. :,( Může to být asi jen člověk, který se tomu hodně věnuje a je hooodně nesobecký, protože takový pes vás velmi omezuje ve vašem životě.

Beru to podle sebe. Mám svoje i přítelovo psy velmi ráda, ale jsou situace, kdy s námi nikam nejdou, prostě to situace nedovoluje. Při představě, že s sebou s kočárem vláčím ještě Bena, který je agresor na všechny, tak by mě omejvali! :zed:

• Citovat
  • Upravit
5328
2.3.13 14:20

Zakladatelko, neumím poradit, kde by pejska vzali, jenom Tě chci podpořit, bez výčitky ji do útulku dej. Při vší lásce k pejskům a úctě k pejskařům, pes prostě není dítě! a než číst v blesku, jak pes zakousl dítě, tak snad radši uspat pejska, ne? :zed: udělala jsi pro psa maximum, minimálně jsi jí prodloužila život o tři roky a měla u tebe určitě život luxusní! jestli je agresivní a ty se bojíš o dítě, neváhala bych ani minutu a už bych ji doma neměla. to fakt není sranda!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
2.3.13 16:01
@Andýsek92 píše:
@fifinka609 To neni pravda. Zakladatelka tenkrát nebyla ve stejné situaci jako já. Ona totiž už doma jednoho psa neměla. A já si uvědomuji, že na dalšího psa bych čas neměla, ale chtěla jsem pomoct najít někoho kdo by na něj čas měl…

Když máš čas na jednoho psa, máš čas i na dva. Kdybych já dala jednoho pryč, časově mi to nepomůže. Takže jsi ve stejné situaci jako byla ona.Ono se lehko říká, že vše je o výchově, ale není to tak. Stejně tak jako lidi, mají i psi nějakou povahu, která je víceméně neměnná. Dokud cupuje nábytek, protože se cítí sám, je to blbé, ale dá se to.Ve chvíli, kdy ohrožuje dítě, je rodič podle mého naprostý dement, jestli pouze doufá, že to to dítě přežije. Já mám zvířata ráda, ale své dítě mám překvapivě radši a hodně se divím, že zakladatelka toho psa má ještě doma, pokud jí vyjel po dítěti, protože kdyby toto udělal můj pes mému dítěti, nebyl by s námi už ani minutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
2.3.13 20:52
@Mirušák123 píše:
Nevím jestli zrovna mentálně postižený. Uvedla jsem to trochu do extrému. Chtěla jsem tím demonstrovat jak je mozek složitý, ať psí tak lidský. Těžko říct co se psovi v hlavě odehrává. Nepoví nám to. Což je škoda, lépe by se s ním pracovalo.
Pro zakladatelku také musí být strašně psychicky náročné, že s na něm nejsou vidět za ta léta žádné pokroky. Proto o něm píše jako o debilovi. Opravdu ale takhle od stolu je to těžké soudit. :think:

Pes je velmi houževnaté zvíře. Dokáže toho mnoho vydržet… Myslím, že i psychicky narušený nebo s nějakou mentální chorobou by to u předchozích „majitelů“ vydržel.

Jeden můj známý má hotel pro psy. Občas je neuvěřitelné jak se psi chovají. A to je mají lidé od štěňat. Teď tam měl 3 nevychované rotvajlery, kteří vlastnili nějací holanďani. Psi agresivní, útočili na lidi, na psi. Nenechali na sebe sáhnout ani od majitelů. To je potom průšvih, protože to je smečka, kdy jeden člen má 60 kilo! Takový případ u něj ale není bohužel ojedinělý… Když si pak uvědomíte, že zakladatelka chtěla zachránit jen jednoho pejska, který není určitě ani tak velký ani tak nebezpečný, tak je člověku líto, že se jí pes takto „odměňuje“.

Opakuji to sice stále dokola, ale takového psa si někdo dobrovolně těžko vezme. :,( Může to být asi jen člověk, který se tomu hodně věnuje a je hooodně nesobecký, protože takový pes vás velmi omezuje ve vašem životě.

Beru to podle sebe. Mám svoje i přítelovo psy velmi ráda, ale jsou situace, kdy s námi nikam nejdou, prostě to situace nedovoluje. Při představě, že s sebou s kočárem vláčím ještě Bena, který je agresor na všechny, tak by mě omejvali! :zed:

Nemůžu napsat nic jiného, než že se vším souhlasím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
2.3.13 20:55

@fifinka609 Tak to se velmi pletete. Tohle neni o nandání granulí do misek. Tohle je o individuálním přístupu. O několikahodinovém věnování se jen tomu jednomu psovi. Navíc bych neměla na druhého psa hlídání a ani bychom nemohli cestovat. Takže to neni tak, že když mám čas na jednoho, mám čas i na dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
2.3.13 21:03

..proč by měl být útulek konečná…proč se to tu tak démonizuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
3.3.13 13:42
@fifinka609 píše:
Trapný je se tady navážet do někoho, kdo se snažil psa zachránit a obětoval tomu několik let a hromadu problémů a nervů. Stejně jako ona se ho snažila zachránit tehdy, se můžeš snažit ho zachránit ty teď a vzít si ho domů. Protože teď jsi ty ve stejné pozici, jako byla zakladatelka tenkrát než si ho vzala.Ty se ale radši rozhodneš si ho nevzít a tu šanci mu nedat.Ona mu tu šanci dala, ale všechno má své meze.
„Trapný“ je především „zachraňovat“ psa pro vlastní dobrý pocit, že mu pomáhám, místo skutečné pomoci. Kdyby zakladatelce OPRAVDU záleželo na tom psovi, nemohla by o ní tvrdit, že jí obětovala 3 roky života, protože by to nebyla oběť. Dělala by to s láskou a ráda. Zrovna tak jako se matka s láskou a ráda stará o dítě, i když je to někdy těžké a stojí to spoustu nervů (ano, zase přirovnávám). Ale zakladatelce prostě bylo líto pejska, tak si ho bez rozmyslu vzala a čekala… co vlastně? Že jí pes bude tak vděčný, že zapomene všechno, co prožil, a bude dělat, co jí na očích uvidí? Takhle to nefunguje. I pomáhat ze musí zodpovědně a podle potřeb toho, komu je pomáháno, ne vlastních.
@fifinka609 píše:
Když máš čas na jednoho psa, máš čas i na dva. Kdybych já dala jednoho pryč, časově mi to nepomůže. Takže jsi ve stejné situaci jako byla ona.Ono se lehko říká, že vše je o výchově, ale není to tak. Stejně tak jako lidi, mají i psi nějakou povahu, která je víceméně neměnná. Dokud cupuje nábytek, protože se cítí sám, je to blbé, ale dá se to.Ve chvíli, kdy ohrožuje dítě, je rodič podle mého naprostý dement, jestli pouze doufá, že to to dítě přežije. Já mám zvířata ráda, ale své dítě mám překvapivě radši a hodně se divím, že zakladatelka toho psa má ještě doma, pokud jí vyjel po dítěti, protože kdyby toto udělal můj pes mému dítěti, nebyl by s námi už ani minutu.
Tvrdit, že když máš čas na jednoho psa, máš čas i na dva, to snad může jen někdo, kdo o v životě žádného psa neměl nebo tak maximálně na zahradě u boudy, kam mu jednou za den přinesl granule. KAŽDÝ pes potřebuje výchovu, výcvik, nějaké zaměstnání, pozornost pána… A každému to musíš dávat zvlášť, čili samozřejmě víc psů stojí víc času. Navíc pes problémový, které je potřeba převychovat, to je toho času ještě nejmíň dvakrát tolik. Plus přivést takového psa, který má zřejmě největší problém v nedůvěře k lidem (proto neumí být sám - bojí se, že se pán už nevrátí, proto vyjíždí po dítěti - bojí se, že ho o jeho rodinu připraví a v tomto případě zjevně oprávněně!) do domácnosti, kde už jiný pes je, to znamená ještě větší potíže a tudíž ještě větší časovou investici, aby se spolu srovnali i ti dva psi. To fakt není jenom o tom koupit druhý pelech a víc granulí :roll:
A ano, rodič, který jenom doufá, že to dítě přežije, by samozřejmě byl „dement“, resp, by byl hodně nezodpovědný. Zodpovědné ale není se psa zbavit, zodpovědné je přijít na to, proč to pes dělá a vyřešit to dřív než dojde ke skutečnému průšvihu. Pes je taky živý tvor a tím, že vyjíždí, dává najevo, že mu něco vadí, chybí, že se něčeho bojí. Když člověk odstraní příčinu, pes přestane vyjíždět.
@Mirušák123 píše:
Když si pak uvědomíte, že zakladatelka chtěla zachránit jen jednoho pejska, který není určitě ani tak velký ani tak nebezpečný, tak je člověku líto, že se jí pes takto „odměňuje“.

TOHLE je polidšťování psa, ne přirovnávání k dítěti. Pes se majiteli neodměňuje, neuvažuje o tom, že tenhle člověk pro něj něco udělal, tak on musí být hodný. Pes reaguje na aktuální situaci tak, jak je mu přirozené a jak byl naučený. Je na člověku, aby ho to naučil jinak, pokud se mu to nelíbí. Je na člověku, aby mu pro psa srozumitelným způsobem vysvětlil, že ta situace je ve skutečnosti jiná, než on si myslí (např, že se nemá čeho bát, že svému pánovi může věřit, že dítě ho nijak neohrožuje) a naučil ho reagovat adekvátně. Právě proto, že pes NENÍ člověk a sám si to uvědomit a pochopit nedokáže, není na místě tvrdit něco o nevděčnosti.
A tím se obloukem vracím k začátku tohohle sáhodlouhého příspěvku - zachránila zakladatelka tu fenku proto, že chtěla pomoct JÍ nebo proto, že chtěla, aby jí byla vděčná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
3.3.13 17:02

@Kassy Já ale mám dva psy a starala jsem se o psy i kamarádům. Jeden čas jsem venčila smečku složenou z 2× staford, brazilská fila, kříženec pitbulla+ nějaký vořech. Skoro všichni měli nějaký problém a zvládnout je, bylo občas opravdu složité. Věř mi, že mi nemusíš vykládat o psech, starala jsem se už o všechny rasy od jorkšíra, pudla, jack russel teriéra(nebo jak se to píše :roll: ),jezevčíka, různých vořechů až po lovecké a,,bojové".Nechápu, ale tu lavinu, co se tady strhla na zakladatelku. Jí toho psa bylo prostě líto a nedomyslela, že jí udělá ze života peklo. Měla ho nechat radši utratit? Dala mu minimálně o 3 roky života víc a nejspíš to byly také nejlepší roky, co ten pes vůbec zažil. Ne vždy se dá pes převychovat a podle toho, co psala, tak to i řešila. Rok hledá pro něj nový domov a bezvýsledně. Co bys tedy navrhovala, že má ještě dělat? Kdybyste tady tak neprudily, tak by sem třeba hodila foto a nechala si ještě pomoct.Po tom kouři, co tady dostala se jí nedivím, že už sem foto a info o psu ani nedá. V podstatě jste tomu psovi odstřihly poslední možnost někoho najít a to jen proto, že jste si chtěly kopnout do někoho, kdo už toho má plné kecky i bez vás. Nemá tady proto smysl se dohadovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
3.3.13 17:12
@Tuco píše: ..proč by měl být útulek konečná…proč se to tu tak démonizuje?

Souhlasím. Máma taky neměla kam dát psa. Velké plemeno, je mu už 11 let.Tak ho dala do psího hotelu, a teď ho nabízí k adopci. A jak tu někdo psal, že smečka psů je v jednom kotci, mají jen jednu misku atd.tak tady to není žádná pravda. Každý pes má svůj kotec, svoje žrádlo. Chodí je tam venčit dobrovolníci a můžeme tam za ním chodit i my. Dokonce, protože je zvyklý na byt, ho na noc dávali do vytápěné místnosti, dávají jim i kvalitní granule. být zakl.tak ho dám do nějakého menšího útulku, a pokud není moc starý, tak si ho někdo vezme.Moje teta má už 3 psa z útulku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný