Pes do útulku - kam?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.3.13 21:34
@Mirušák123 píše:
Zakladatelko, nejdřív bych chtěla napsat, že jsi dobrá, že ses opět ozvala, po tom, jak se tu některé uživatelky vyjadřovaly, tak bych sem nenapsala ani čárku…

Nikdo, opakuji NIKDO tu nemá právo tě nijak soudit. Ani ty nejchytřejší, které píšou, že sis psa neměla brát. :nevim: Podle mě děláš co jde. Chtěla bych je vidět, jak by se zachovaly. S problémovým psem je to velice náročné. Navíc, kde je psáno, že nemůže hrábnout psovi, kterého máte od štěněte?

Kdyby mi vyjížděl po dítěti můj pes, tak letí tak rychle, že jsou mu futra malý! :cert:

Jako nebýt toho vyjíždění tak to snad nějak zvládnem, ale jelikož žijem takhle ve třech tak prostě nemůžu pořád psa zavírat, nebo ho celý den držet za kožich aby se náhodou neohnala. Má sice jen necelých 20kg, ale kluk má sotva deset a kdyby po něm skočila na vážno tak mu asi fakt ublížit může.

• Citovat
  • Upravit
2652
3.3.13 21:42
@Anonymní píše:
Ale já si jí nevzala, protože jsem chtěla psa! Mě akorát chvíli předtím umřel stářím můj pejsek a já už žádnýho nechtěla. Jen mě jí prostě bylo líto, že jí chtěj uspat, vždyť ona byla v podstatě štěně. :nevim:

Bez jakýkoliv snahy??? Ne, nebudu se rozčilovat. Dám si panáka a na tuhle diskuzi fakt kašlu.

Až budu chtít příště řešit psa, tak jí asi rovnou rovnou uvážu někde v lese jako to dělají ostatní :roll: Asi to bude lepší než dostat sežrat tříletou péči o psa stylem, že já jí vlastně pomalu týrám. :zed:

Tři roky se o ní starám, beru jí všude sebou, spadla jsem ze začátku šíleně s prací i s penězma (do kanceláře mi psa fakt nepovolili), nechodila jsem s klukem na plavání miminek, zaplatila jsem tisíce za hlídaní psa psímu hotelu (když jsem chtěla vzít kluka prvně na dovču nebo někam na výlet kam prostě pes nemůže), beru klukovi dětství (na hřiště ani poblíž pes nesmí, v okolí pouze vedenej na vodítku), připravuju se o peníze a ještě mi bude na dítě vyjíždět?

Ten pes mě stál tři roky života, nervy, cvičák a chovatelé taky nebyli zadarmo a to dojíždění za nima už vůbec ne. tisíce za hlídání, tisíce za kastraci, tisíce za všechny vitamíny a kraviny aby nebyla opelichanej zablešenec ale krásnej pes. Krmila jsem jí zásadně jen kanadou aby trochu nabrala, protože má problém i s váhou…

Že já se na to nevy*rala. Takovejch peněz, takovýho času a teď je ze mě vlastně tyran. :zed:
šmajráá nerozčiluj se tak :kytka: to s tím nesnažením jsem to myslela všeobecně. Nemyslím si o tobě že si tyran, tak neblázni :mrgreen: možná úplně první chyba byla ta, že si vlastně psa ani nechtěla jak sama říkáš. Možná když si jí chtěla pomoct, tak jí stačilo vzít k sobě do dočasky a snažit se jí sehnat stabilní domov…ale to už je vše jedno.
Jediný s čím mám u tebe problém, že mám prostě pocit, že si myslíš, že když si pro toho psa tolik udělala, vrazila do něj peníze, čas, tak že by ti měl být vděčnej…no tak to prostě nefunguje, pes není člověk a má úplně jiný chápání.
Moc ti a hlavně psovi přeju, ať se pro něj najde stabilní pán, který to s ním bude umět.
Hele a proč sem nedáš tu fotku jak tě holky žádaly, aby se psík mohl zainzerovat, zvedne mu to šance na lepší život
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2652
3.3.13 21:45

Zakl…a v jakých situacích po něm vyjíždí? po klukovi? kdy to začalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.13 21:53
@baldurka píše:
Zakl…a v jakých situacích po něm vyjíždí? po klukovi? kdy to začalo?

Když začal lozit po zemi, ukradl jí její území což byl obývák. Dokud byl v postýlce v ložnici nebo v cestovní v obýváku tak byla ok, jak se začal pohybovat po zemi, má s nim problém.

Jinak

• k tomu fotu, nechtěla jsem ho dávat a teď ho nedám už určitě. Po tom kouři co jsem tu dostala už netoužím být nějak dohledatelná.
  • k tý dočasce: já jí jako dočasku měla, ale nikdo jí nechtěl. Kdyby jí někdo chtěl tak už tu dávno neni. Každej řekne jak je to krásnej pes, ale domů ji nechce.
  • nechci po ní vděčnost, ale bylo by od ní milý kdyby mi aspoň neútočila na dítě.
  • Citovat
  • Upravit
Anon-Zakladatelka555
3.3.13 21:59

@baldurka můžu se zeptat jak staré máš děti ty? Ono to roční moc od psa dělit nejde. On neví, že k ní nesmí. Nikdy jí nic neudělal, to vím na sto procent, ale je to dost komplikovaný je držet od sebe. Ona se zajímá o něj a on o ní. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2652
3.3.13 22:12
@Anonymní píše:
Když začal lozit po zemi, ukradl jí její území což byl obývák. Dokud byl v postýlce v ložnici nebo v cestovní v obýváku tak byla ok, jak se začal pohybovat po zemi, má s nim problém.

Jinak

• k tomu fotu, nechtěla jsem ho dávat a teď ho nedám už určitě. Po tom kouři co jsem tu dostala už netoužím být nějak dohledatelná.
  • k tý dočasce: já jí jako dočasku měla, ale nikdo jí nechtěl. Kdyby jí někdo chtěl tak už tu dávno neni. Každej řekne jak je to krásnej pes, ale domů ji nechce.
  • nechci po ní vděčnost, ale bylo by od ní milý kdyby mi aspoň neútočila na dítě.

No nevím, jestli je to tím, že jí zabral obývák, na to si přišla jak? mi se spíš zdá, že začla být nervózní ze samotnýho lezení prcka, nedokázala to zpracovat, ale těžko soudit. A jak se k ní chová malej? hrajou si spolu? dává jí třeba občas pamlsek? neleze jí třeba malej do pelechu nebo do žrádla?
no už je to asi jedno, už si rozhodlá, jen mě to zajímá…nezdá se mi, že by po něm vyjížděla jen tak bez důvodu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2652
3.3.13 22:16
@Anon-Zakladatelka555 píše:
@baldurka můžu se zeptat jak staré máš děti ty? Ono to roční moc od psa dělit nejde. On neví, že k ní nesmí. Nikdy jí nic neudělal, to vím na sto procent, ale je to dost komplikovaný je držet od sebe. Ona se zajímá o něj a on o ní. :nevim:

Já děti ještě nemám, ale to neznamená, že nedokážu pochopit, že strach máš velikej. Naopak mám 2 psy z útulku, který taky nebyli bez chyby. Takže malej se narodil když už si jí měla 2 roky, jestli dobře počítám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
3.3.13 22:26

My máme psa léta, je to náš miláček vypiplaný od 6 týdenního štěňátka, ale kdyby mi jednou jedinkrát vyjela po synovi, tak nesmí přes práh. Její pohnutky bych rozhodně nezkoumala! Přece jen je pes šelma, stačí se podívat na zuby. My máme ovšem výhodu v tom, že máme zahradu, takže bychom je prostě separovali. Zakladatelka tuto možnost nemá, má malý byt, takže dát pejska přátelům nebo do útulku v jejím případě plně schvaluji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2652
3.3.13 22:33

Ano já to taky schvaluju! vo tom žádná :roll:
No nevím, já bych pohnutky rozhodně zkoumala, nechtěla bych mít separovaný dítě a psa, chci aby byli parťáci…myslím, že vše má svojí příčinu a ta se dá řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
3.3.13 22:35

No comment.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
3.3.13 22:36

Ani jsem to nedočetla celé, jen 4 strany a stačí mi..
Nedavno jsem sem přispěla otázkou vůči psů… ukamenovali mě taky a to za věc, která je s porovnáním s touhle nic– NIC.. Mám fenku boloňského psíka barevného a je to moje zlatíčko… je jí přes rok.. pokroky dělá malé, ale jsou.. Už na procházkách neštěká na lidi, už štěká jen na psi a to jen na některý.. už umí chodit trasy co zná bez vodítka a na okřiknutí poslechne a přiběhne…
Jsou to opravdu malé pokroky a né každá procházka je bezproblémová, ale v životě bych jí nedala pryč..
Teď mě ukamenujete protože jí chci nechat připustit s bišonkem- né že bych chtěla že musejí, ale nebudu tomu bránit pokud se spojí, spojí se no:)
Zájem o štěňátka už máme.. chce je 5 lidí- takže nakonec stejně budu odmítat.. a chtěj je i s tím, že vidí jaká je matka i otec, jakou mají povahu a všechno.. (v tý diskuzi na mě útočili, že chci množit psi a že nejsou čistokrevný apod.. no tak ať.. do útulku se nedostanou.. s těma lidma jsem ve spojení, jsou to známí a všichni už měli psa.. a kdyby se něco stalo tak bych si to štěně klidně vzala, nechala..;))..
No v každém případě já i po třech letech hledání bych opravdu psa pryč nedala..je to moje dítě..! není to PES…:/
A PROČ JSI SEM ZAKLADATELKO NEDALA FOTKU PSA?.. třeba by se někdo našel, kdo by ho bral.. já myslím, že jsem tu nic takového neviděla.. tak to zkus ještě tady na emiminu.. rozhodit inzeráty všude na všech stránkách a né jen na pár (já třeba nechodím na sbazar… někdo třeba nechodí na aukro… možností je hodně.. občas bych byla ráda kdyby inzeráty byly na všech stránkách;))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
3.3.13 22:40

Zakladatelko, tady to fakt asi nemá cenu vysvětlovat. Snažila jsem se. Ach jo. Chápu Vás a máte mou podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2652
3.3.13 22:44

@Terulisekk …fotku sem nedala, protože se bojí, že si jí někdo najde :roll:
No k tomu tvýmu množení se taky asi radši vyjadřovat nebudu…pane bože, psů jsou plný útulky, tak proč nedělat další že :cert: to se nediv, že si moc lidí nenadchla…nedělej to :kytka: jestli ti tvoji známý chtěj pejska, tak je jich spoustu bez domova, proč jim brát tu možnost tím, že necháš svoji fenku splodit další voříšky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mirusak123
3.3.13 22:46
@baldurka píše:
@Terulisekk …fotku sem nedala, protože se bojí, že si jí někdo najde :roll:
No k tomu tvýmu množení se taky asi radši vyjadřovat nebudu…pane bože, psů jsou plný útulky, tak proč nedělat další že :cert: to se nediv, že si moc lidí nenadchla…nedělej to :kytka: jestli ti tvoji známý chtěj pejska, tak je jich spoustu bez domova, proč jim brát tu možnost tím, že necháš svoji fenku splodit další voříšky :roll:

Nebyla tu zakladatelka kamenovana za to, ze vzala psa z utulku? :zed:

• Citovat
  • Upravit
522
3.3.13 22:55
@baldurka píše:
Ano já to taky schvaluju! vo tom žádná :roll:
No nevím, já bych pohnutky rozhodně zkoumala, nechtěla bych mít separovaný dítě a psa, chci aby byli parťáci…myslím, že vše má svojí příčinu a ta se dá řešit.

My takového psa máme. Chodí spolu na procházky, ne teda sami, je to fena Německého ovčáka, hrají si, malý na ní volá povely, synovi budou mu 3. Třeba z něj bude psovod
:mrgreen:
Ale stejně si myslím, že je to o povaze, můžete se snažit jak chcete, cvičit poslušnost do zblbnutí, ale pokud je ten pes tak nespolehlivý jako zakladatelčin, tak s tím nic neudělá nikdo.
Pes je zbraň, a kdo má rozum, tak prostě už nechce riskovat. Ať je to teriér nebo doga.
Jako teď v Anglii, ten případ s miminkem a jorkšírem.
Je to na zodpovědnosti každého.
Každý pes prostě k dětem není!
To je ode mě všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný