Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Terulisekk píše:
Ani jsem to nedočetla celé, jen 4 strany a stačí mi..
Nedavno jsem sem přispěla otázkou vůči psů… ukamenovali mě taky a to za věc, která je s porovnáním s touhle nic– NIC.. Mám fenku boloňského psíka barevného a je to moje zlatíčko… je jí přes rok.. pokroky dělá malé, ale jsou.. Už na procházkách neštěká na lidi, už štěká jen na psi a to jen na některý.. už umí chodit trasy co zná bez vodítka a na okřiknutí poslechne a přiběhne…
Jsou to opravdu malé pokroky a né každá procházka je bezproblémová, ale v životě bych jí nedala pryč..
Teď mě ukamenujete protože jí chci nechat připustit s bišonkem- né že bych chtěla že musejí, ale nebudu tomu bránit pokud se spojí, spojí se no:)
Zájem o štěňátka už máme.. chce je 5 lidí- takže nakonec stejně budu odmítat.. a chtěj je i s tím, že vidí jaká je matka i otec, jakou mají povahu a všechno.. (v tý diskuzi na mě útočili, že chci množit psi a že nejsou čistokrevný apod.. no tak ať.. do útulku se nedostanou.. s těma lidma jsem ve spojení, jsou to známí a všichni už měli psa.. a kdyby se něco stalo tak bych si to štěně klidně vzala, nechala..;))..
No v každém případě já i po třech letech hledání bych opravdu psa pryč nedala..je to moje dítě..! není to PES…:/
A PROČ JSI SEM ZAKLADATELKO NEDALA FOTKU PSA?.. třeba by se někdo našel, kdo by ho bral.. já myslím, že jsem tu nic takového neviděla.. tak to zkus ještě tady na emiminu.. rozhodit inzeráty všude na všech stránkách a né jen na pár (já třeba nechodím na sbazar… někdo třeba nechodí na aukro… možností je hodně.. občas bych byla ráda kdyby inzeráty byly na všech stránkách;))
Ještě teda k těm inzerátům. V Pardubicích si jeden chlap dával inzeráty, že poptává psi a potom je jedl.
@baldurka - No, když to tak vezmu, tak je pravda, že poslední dobou hodně přemýšlím, zda to má vůbec cenu… taky přemýšlím, že jí vezmu na kastraci ať je to už bez problémů… a nemusím nic řešit..- otázky mé zní:D co následuje po kastraci? může nastat změna chování?..
Je pravda, že štěňátka by byly fajn i v případě že máme zájemce..ale také je pravda, že kdyby se jí mělo něco při porodu stát, tak snad umřu:/.. a zájemci si můžou vzít z útulku.. (popravdě už jsem přesvědčená.. asi řeknu majitelce bišonka, že veterinářka nedoporučuje štěňata.. nechci jí ranit- v tomto ohledu jsem hrozná, nedokážu říct NE:D)
@baldurka píše:
No nevím, jestli je to tím, že jí zabral obývák, na to si přišla jak? mi se spíš zdá, že začla být nervózní ze samotnýho lezení prcka, nedokázala to zpracovat, ale těžko soudit. A jak se k ní chová malej? hrajou si spolu? dává jí třeba občas pamlsek? neleze jí třeba malej do pelechu nebo do žrádla?
no už je to asi jedno, už si rozhodlá, jen mě to zajímá…nezdá se mi, že by po něm vyjížděla jen tak bez důvodu
Pes mi na dítě vyjíždí a já je mám nechat si spolu hrát? Ne, do pelechu ani do žrádla jí neleze, nejsem idiot abych ho nechala naschvál provokovat očividně agresivního psa.
@Anon-Zakladatelka555 píše:
Pes na dítě vyjíždí - to je ten problém. A fotku nedám ani náhodou, jelikož tady už nejde o pomoc, ale o morální poučky.
@Terulisekk píše:
@baldurka - No, když to tak vezmu, tak je pravda, že poslední dobou hodně přemýšlím, zda to má vůbec cenu… taky přemýšlím, že jí vezmu na kastraci ať je to už bez problémů… a nemusím nic řešit..- otázky mé zní:D co následuje po kastraci? může nastat změna chování?..
Je pravda, že štěňátka by byly fajn i v případě že máme zájemce..ale také je pravda, že kdyby se jí mělo něco při porodu stát, tak snad umřu:/.. a zájemci si můžou vzít z útulku.. (popravdě už jsem přesvědčená.. asi řeknu majitelce bišonka, že veterinářka nedoporučuje štěňata.. nechci jí ranit- v tomto ohledu jsem hrozná, nedokážu říct NE:D)
Naše je vykastrovaná. Vetka nám kastraci doporučila, že se tím zklidní. Bohužel se to nestalo - je to ještě horší.
@Terulisekk píše:
- a nemohla by jsi fotku poslat do sz?.. Zkusila bych se zeptat zájemců co chtějí potencionální štěňátka- nejde jim o rasu, jde jim o kamaráda a teta je doma pořád… navíc má zahradu.. zkusila bych se poptat.. do prahy to mám hoďku cesty a pro pejska bysme klidně dojeli kdyby se někdo v našem okolí našel;)
Zatím vyčkávám do konce března. Pokud si jí nevezme příbuzná, pak se teprve bude řešit co dál. Ale pokud se to umístění nepodaří tak to tu zveřejním.
Naše je vykastrovaná. Vetka nám kastraci doporučila, že se tím zklidní. Bohužel se to nestalo - je to ještě horší.
Zatím vyčkávám do konce března. Pokud si jí nevezme příbuzná, pak se teprve bude řešit co dál. Ale pokud se to umístění nepodaří tak to tu zveřejním.
a jak je veliká? (naše má 6 kilo.. a jorkšír 3)
@simona.00123 píše:
My máme psa léta, je to náš miláček vypiplaný od 6 týdenního štěňátka, ale kdyby mi jednou jedinkrát vyjela po synovi, tak nesmí přes práh. Její pohnutky bych rozhodně nezkoumala! Přece jen je pes šelma, stačí se podívat na zuby. My máme ovšem výhodu v tom, že máme zahradu, takže bychom je prostě separovali. Zakladatelka tuto možnost nemá, má malý byt, takže dát pejska přátelům nebo do útulku v jejím případě plně schvaluji.
Děkuji za pochopení ![]()
možná bych zkusila i tohle:
http://www.utulky.estranky.cz/…/daruji.html
napsat tam že daruješ psa.. jaké jsou s ním problémy a že chceš pro něj lepší život a aby si ho vzal někdo se zahradou…
@Terulisekk píše:
a jak je veliká? (naše má 6 kilo.. a jorkšír 3)
Necelých 20, hodně jí ta váha lítá (17-20).
@Terulisekk píše:
Aha, ono jdou spíš na bišonka pudy. No já bych do toho nešla. Lidi Vám mohou slíbit, že si štěňátko odeberou a potom si to rozmyslet.
Simčo…souhlasím, ale nemyslím si, že to není jen o výcviku poslušnosti. Jdete na to určitě dobře, že si prcek buduje se psem vztah…hrát si spolu, hodit míček, dát pamlsek atd. Je jasný že příchodem mimča pes jde na druhou kolej, ale nemělo by to být tak, že teď je tady dítě, tak psa přestanu vnímat. Každopádně to chce nastavit pravidla, ty pse budeš dítě respektovat jako mládě alfa páru, a ty dítě budeš respektovat našeho psa…to zn. nebudeš mu lézt do misky, v žádným případě ho nebudeš otravovat při odpočinku, pokud je v pelechu, tak zákaz za ním chodit atd. Což malej prcek nepochopí, takže prostě hlídat, dokud nebude mít rozum. Nenechávat psa s dítětem samotnýho.
Pes na dítě vyjíždí - to je ten problém. A fotku nedám ani náhodou, jelikož tady už nejde o pomoc, ale o morální poučky.