Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@PetiteFillette Hovawart a fenku. Ty byvaji mensi. Svou rodinu miluje, ale cizi bez tve pritomnosti nema rad.
Tak to se přidám, taky pokukuju jakého psa pak k baráčku, požadavky podobné. Jen opravdu ne velkého, chci aby šel všude bez problémů vzít sebou a to s Berňákem fakt nejde, ideálně do těch 25 kg. Navíc bych ráda psa i k občasnému kolu nebo běhání. Taky jsem přemýšlela o českém strakatém psu.
@Nikolllet @Billi Labíka už nechci, mě ta jejich povaha moc nesedí. Jsou sice moc milí a hodní a zbožňující, ale na můj vkus zase až moc. Takto oddaný pes salámista není moje gusto (a že s ním budu v kontaktu nejvíc já, vybírám hlavně podle sebe).
Pejsky typu BSP a podobní jsou určitě skvělí a povahově by nejspíš byl zrovna ten berňák top, ale takto velikého psa opravdu mít nemůžeme. Docela cestujeme a musel by mít sám pro sebe přívěs ![]()
Pejsi jako buldog, boxer atp. neprojdou přes manžela kvůli splácnutému nosu a slintání.
Hovíka má švagrová a ač je zkušená chovatelka a psy má vycvičené dokonale, k dětem by je nedoporučila. Prý útočí bez varování.
Co třeba ohař? Meli jsme vymara a ted mame maďarského a
splňuje všechny požadavky ![]()
@Carra94 píše:
Co třeba ohař? Meli jsme vymara a ted mame maďarského asplňuje všechny požadavky
Výmara jsem měla - dlouhosrstého. Je to úžasný pes, má neskutečně skvělou povahu. Ale je to lovecký pes, potřebuje strašně moc pohybu, jinak mu šibe. Ten bych mu dopřát nemohla, tak nechci, aby trpěl.
Fajn rodinný pes je Akita Inu je hravý, přátelský. Ale přeci jen potřebuje pohyb. Známí ho měli a když nebyli celý den doma museli mu pořídit na hraní na zahradu ještě jezevčíka
Krásně si ho vychoval a k jejich dcerce je super parťák, vlastně oba.
@PetiteFillette Co třeba bígl? Je to sice honič, takže bez vodítka ani ránu. Taky s ní nemůžu chodit denně, ale v pohodě to zvládne na zahradě když jsem do večera v práci. Chodím s ní tak 4× týdnně. Doma taky nic neničí když tam musí být v zimě bez nás a hlídač super.Jen projde někdo okolo, tak dost hlasitě hlásí, ale to je taky o výchově.
@PetiteFillette My měli špice, vlčího. Byl to nejlepší pes na světě
(jako každý tvrdí o tom svém).
velmi dobrý vztah k dětem
To teda měl.
dobrý vztah k ostatním zvířatům
Nenáviděl slepice, chodily mu vyžírat granule.
nenáročný na výchovu pro začátečníky
To nemůžu až tak posoudit, byla jsem děcko. Ale i tak jsme ho my děti naučili spoustu triků a blbin. Ta hlavní výchova ale byla na našich.
ne moc náročný na údržbu srsti
Když líná, tak se musí vyčesávat a i přes rok občas pročísnout, ale je to minimální práce. Když se zaprasí, tak uschne a špína z něj opadá - ušpiní se mu jen pár povrchových chlupů, zbytek psa je čistý. 1× za rok jsme ho koupali (před dovolenou).
vhodný k pobytu venku s přístupem do domu za velké nepřízně počasí
Venku je spokojený, řádí ve sněhu jak černá ruka
váha do 30kg u psa
To splňuje, náš měl myslím okolo 22-24kg. žádný šílenec typu borderky, věnovat se mu samozřejmě budeme, ale není v našich silách s ním denně absolvovat tříhodinové procházky
Aktivitu samozřejmě uvítá, ale nevyžaduje nic speciálního
aspoň trochu hlídací typ, aby případného zloděje neulízal k smrti
Nikdo si nedovolil vlézt na dvůr, pouštěl hrůzu. Stál rozkročený, naježený, pysky srolované a temně vrčel. Brrr, jednou to zkusil i na mě (měla jsem deštník a nepoznal mě), no fakt jsem se bála.
neskákavý přes plot ![]()
Přes plot se dostat občas pokoušel…
Jen velkých špiců už moc není. Vlčí špicové se často chovají v typu „keeshond“, tam je asi trošku náročnější ta péče o srst, bude se víc cuckovat.
Co chodský pes?
Mám podobné nároky jako zakladatelka, teď mám fenku bernardýna a spokojenost, příště chci skladnějšího psa, a nejspíš to bude corgi. nemáte zkušenost jestli hlídá?
@boball píše:
Já myslím, že pokud ho chtějí pouštět domů, že by v zatepleném kotci být mohl.
Buldoček absolutně, v žádném případě není pes ven!!!
Taky mě napadl choďak… Hodnej, ale hlídaci. Zdrhat bude každej pes, kterej bude celej den sám doma na zahradě. Nebo se o to aspoň pokusi, když se mu nebude nikdo věnovat (ráno vyhodiš na zahradu, dáš nažrat, zavřeš do kotce).choďák je do 30 kg. Špína a bordel z nich opadává. Svojí smečku si hájí.
Sice pres 30kg, ale bernsky salasnik. Nase cuba je zvykla pres den venkz, ale vecer sup domu, potrebuje se vyspinkat:-D. Kazdopadne deti miluje, ostatni zvirata jsou ji sumak, kdyz se ji neco, nekdo nelibi blafe za plotem, ale ne celej den, jako souseda pes, ten steka od rana do vecera.
@neznámá známá Když bude ve dne sám doma, nebylo by to pro něj horší?
mě by se velice líbil, tak se ptám pokud to nevadí. Jinak by podmínky co měla zakladatelka myslím splnil do puntíku.