Pes - jakou rasu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
LKK
1756
12.4.15 16:42

@PetiteFillette Hovawart a fenku. Ty byvaji mensi. Svou rodinu miluje, ale cizi bez tve pritomnosti nema rad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
12.4.15 16:45

Tak to se přidám, taky pokukuju jakého psa pak k baráčku, požadavky podobné. Jen opravdu ne velkého, chci aby šel všude bez problémů vzít sebou a to s Berňákem fakt nejde, ideálně do těch 25 kg. Navíc bych ráda psa i k občasnému kolu nebo běhání. Taky jsem přemýšlela o českém strakatém psu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
12.4.15 17:09

@Nikolllet @Billi Labíka už nechci, mě ta jejich povaha moc nesedí. Jsou sice moc milí a hodní a zbožňující, ale na můj vkus zase až moc. Takto oddaný pes salámista není moje gusto (a že s ním budu v kontaktu nejvíc já, vybírám hlavně podle sebe).

Pejsky typu BSP a podobní jsou určitě skvělí a povahově by nejspíš byl zrovna ten berňák top, ale takto velikého psa opravdu mít nemůžeme. Docela cestujeme a musel by mít sám pro sebe přívěs :lol:

Pejsi jako buldog, boxer atp. neprojdou přes manžela kvůli splácnutému nosu a slintání.

Hovíka má švagrová a ač je zkušená chovatelka a psy má vycvičené dokonale, k dětem by je nedoporučila. Prý útočí bez varování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
12.4.15 17:22

Co třeba ohař? Meli jsme vymara a ted mame maďarského a :palec: splňuje všechny požadavky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
12.4.15 17:28
@Carra94 píše:
Co třeba ohař? Meli jsme vymara a ted mame maďarského a :palec: splňuje všechny požadavky :)

Výmara jsem měla - dlouhosrstého. Je to úžasný pes, má neskutečně skvělou povahu. Ale je to lovecký pes, potřebuje strašně moc pohybu, jinak mu šibe. Ten bych mu dopřát nemohla, tak nechci, aby trpěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
12.4.15 17:33

Fajn rodinný pes je Akita Inu je hravý, přátelský. Ale přeci jen potřebuje pohyb. Známí ho měli a když nebyli celý den doma museli mu pořídit na hraní na zahradu ještě jezevčíka :D Krásně si ho vychoval a k jejich dcerce je super parťák, vlastně oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1284
12.4.15 17:37

@PetiteFillette Co třeba bígl? Je to sice honič, takže bez vodítka ani ránu. Taky s ní nemůžu chodit denně, ale v pohodě to zvládne na zahradě když jsem do večera v práci. Chodím s ní tak 4× týdnně. Doma taky nic neničí když tam musí být v zimě bez nás a hlídač super.Jen projde někdo okolo, tak dost hlasitě hlásí, ale to je taky o výchově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.4.15 17:55

@PetiteFillette My měli špice, vlčího. Byl to nejlepší pes na světě :mrgreen: (jako každý tvrdí o tom svém).

velmi dobrý vztah k dětem
To teda měl.
dobrý vztah k ostatním zvířatům
Nenáviděl slepice, chodily mu vyžírat granule.
nenáročný na výchovu pro začátečníky
To nemůžu až tak posoudit, byla jsem děcko. Ale i tak jsme ho my děti naučili spoustu triků a blbin. Ta hlavní výchova ale byla na našich.
ne moc náročný na údržbu srsti
Když líná, tak se musí vyčesávat a i přes rok občas pročísnout, ale je to minimální práce. Když se zaprasí, tak uschne a špína z něj opadá - ušpiní se mu jen pár povrchových chlupů, zbytek psa je čistý. 1× za rok jsme ho koupali (před dovolenou).
vhodný k pobytu venku s přístupem do domu za velké nepřízně počasí
Venku je spokojený, řádí ve sněhu jak černá ruka
váha do 30kg u psa
To splňuje, náš měl myslím okolo 22-24kg. žádný šílenec typu borderky, věnovat se mu samozřejmě budeme, ale není v našich silách s ním denně absolvovat tříhodinové procházky
Aktivitu samozřejmě uvítá, ale nevyžaduje nic speciálního
aspoň trochu hlídací typ, aby případného zloděje neulízal k smrti
Nikdo si nedovolil vlézt na dvůr, pouštěl hrůzu. Stál rozkročený, naježený, pysky srolované a temně vrčel. Brrr, jednou to zkusil i na mě (měla jsem deštník a nepoznal mě), no fakt jsem se bála.
neskákavý přes plot :lol:
Přes plot se dostat občas pokoušel…

Jen velkých špiců už moc není. Vlčí špicové se často chovají v typu „keeshond“, tam je asi trošku náročnější ta péče o srst, bude se víc cuckovat.

Co chodský pes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
12.4.15 18:00

Mám podobné nároky jako zakladatelka, teď mám fenku bernardýna a spokojenost, příště chci skladnějšího psa, a nejspíš to bude corgi. nemáte zkušenost jestli hlídá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neznámá známá
12.4.15 18:03
@boball píše:
Já myslím, že pokud ho chtějí pouštět domů, že by v zatepleném kotci být mohl. :think:

Buldoček absolutně, v žádném případě není pes ven!!!

• Citovat
  • Upravit
4190
12.4.15 18:06

Taky mě napadl choďak… Hodnej, ale hlídaci. Zdrhat bude každej pes, kterej bude celej den sám doma na zahradě. Nebo se o to aspoň pokusi, když se mu nebude nikdo věnovat (ráno vyhodiš na zahradu, dáš nažrat, zavřeš do kotce).choďák je do 30 kg. Špína a bordel z nich opadává. Svojí smečku si hájí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
12.4.15 18:20

Sice pres 30kg, ale bernsky salasnik. Nase cuba je zvykla pres den venkz, ale vecer sup domu, potrebuje se vyspinkat:-D. Kazdopadne deti miluje, ostatni zvirata jsou ji sumak, kdyz se ji neco, nekdo nelibi blafe za plotem, ale ne celej den, jako souseda pes, ten steka od rana do vecera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
12.4.15 18:24

@neznámá známá Ani přes den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neznámá známá
12.4.15 18:49
@boball píše:
@neznámá známá Ani přes den?

Ne

Příspěvek upraven 02.05.15 v 20:59

• Citovat
  • Upravit
15108
12.4.15 18:51

@neznámá známá Když bude ve dne sám doma, nebylo by to pro něj horší? :think: mě by se velice líbil, tak se ptám pokud to nevadí. Jinak by podmínky co měla zakladatelka myslím splnil do puntíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný