Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nemusíš se ničeho bát. Předpokládám, že jsi už menstruaci měla. Pesary s gelem byly dříve velmi rozšířeným a spolehlivým nástrojem. Je správné, jej kombinuješ s přerušovanou souloží. I když do Tebe přítel něco stříkl, není to plná dávka a není pravděpodobné, že se něco dostalo pod čepici. Je velmi důležité, aby byl pesar správně zavedený. Zavádění musíš mít nacvičeno, aby neprodyšně pochvu uzavíral. Kolikrát jsi ho během toho půl roku použila? Je třeba ho zavádět v klidu a ne, když už spěcháš, aby do Tebe partner mohl vklouznout. Když si ho zavedeš v předstihu a potom ho nevyužiješ, není to závada. Čepice musí zůstat na místě nejméně 6 hodin, lepší je ještě déle. Když miluješ pozdě v noci, můžeš ji mít v sobě třeba až do večera.
Zdravim, chtela bych se zeptat. Mam sice rozhozene cykly. Ale 6 dnu pred ocekavanou ms jme meli s pritelem styk, mela jsem pesar s pharmatex gelem. Pritel se udelal mimo ale je mozne ze nestihl vcas a neco do me striklo. Vim ze to nedokazete uplne rict, sle myslite ze muzu byt vklidu ze tehotna nejsem? test si udelam, ale celkem jsem nervozni.. co kdyz jsem tam zrovna mela ovulaci. Bylo to v noci tak nevim jestli jsme pesar zavedli dobre. Jinak ho pouzivame asi uz pul roku a vsechno v pohode