Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky měla bych na Vás dotaz. Nemáte někdo zkušenost citrusy? Přivezla jsme si z Řecka větev citrusu a chtěla bych aby mi zakořenila nevíte jak na to? Děkuji moc za každou radu.
@Barbora13 píchni do vody, jestli je dáno, tak vyraší kořeny.. Ale jinak se tohle roubuje na předpěstovaný stromek
nebo existuje „urychlovač“.. tim to pomatláš a dáš rovnou do hlíny. Seženeš ho v květince nebo hobby marketech.
http://www.citrusyasubtropy.websnadno.cz/…citrusu.html
hledej řízkování citrusů
@Pipet kurňa, tam je to odborně.. ovšem slovo stymulátor mi rozsekalo ![]()
@Barbora13 píše:šance tam rozhodně je.. mi už takhle zakořenilo takových věcí, co bych nečekala.. mam ze španělska pomeranče a mandarinky
Myslíte že to zakoření?
@martina.se To mě taky
, ale nechtělo se mi hledat odkaz bez pravopisných chyb ![]()
@Pipet píše:
@martina.se To mě taky, ale nechtělo se mi hledat odkaz bez pravopisných chyb
to jako v poho.. já na to jen čučim a říkám si, jestli nemám chybu někde já ![]()
Ahoj holky, tak jsme to zasadila, olivovník, limetku a fikovník a ještě nějakou kytku tak budu čekat jestli to zakoření. Nevíte po jak dlouhé době to poznám a jak? Děkuji
Mně zakořeňoval citroník cca rok, byl píchlej v plastovým průhledným kelímku a přikrytej sklenicí, takže kořínky jsem po tom roce viděla.
My jsme prostě zasadili pár pecek z citronu v létě klasicky do substrátu. Během měsíce na slunci za oknem nám asi z 5 pecek vylezly 3 rostlinky. Je to rok a citronovnik krasne roste a ma asi 25 cm vysku.
@Monali @Barbora13 holky, pokud máte rostlinu z jadyrka tak ta se musí naroubovat. Jinak tento rodi az v 20-25 letech, roubovanec asi ve třech letech.
@Monali prosím, nemáš náhodou vybocene mladé rostliny? Mně teď vylezli rostlina, ale nevím přesně, co to je. Dala jsem tam toho víc.
Jinak se mi chytla datlova pecka. Chystám se na mango.
Dáte mi tipy, co by mohlo snadno se chytnou?