Pěstování na balkoně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3065
8.4.14 15:27
@elis_an3 píše:
Jeee..konecne diskuse primo pro me, zasadila jsem si letos prvne nejake bylinky, pazitku, chtela bych i rajcatka, jahody a ted jsem se docetla, ze i hrasek by se dal…jen nevim, jestli si do toho troufnu :D jedte ty rajcatka, chtela bych cherry, to se dava taky k nejake tycce?

rajčata doporučuju Vilma, do truhlíku 40cm jsou 2 sazenice, žádná tyčka, vyroste cca 30cm keříček a z toho jsem měla nakonec mísu plnou rajčátek. hrášek nevím, roste vysoko, takže jedině postavit na zem :roll: jinak na hnojení je super Hoštické hnojivo na rajčata a papriky a pohnojíš pak všechno vč. jahod a kytek, stačí jednou týdně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
8.4.14 15:29
@Haninac píše:
rajcatka jsem mela balkonova, ty se k tycce nedavaji, jsou to takovy kericky. Letos budu mit sazenice od tchyne klasicka velka rajcata, kazde zvlast do obr samozavlazovaku a ty se davaji k tycce

neee do truhlíku blbost- ty do velkýho pytle s hlínou, nebo kbelík od omítky - cca 30 litrů mám, ale na klasická rajčata jdou molice hodně tak bacha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
8.4.14 15:36

@S.Ivanka ja mam mam 35×35×25 hranate samozavlazovaky, mysls, ze je to fakt malo na jedno rajce? chtela jsem kupovat zas balkonovky, ale tchyne me premlouva, ze to bude stacit, ze mi da sazenice tech klasickych… papriky jsem v tom loni pestovala v pohode po jedne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
8.4.14 15:47

To je cca 5-6 litrů ne? to mi příjde málo, já v loni cca 15 litrů, ale už bych je na balkon nadala, zabírají hrozně místa, musíš je oholit od listů a pak zase je málo rajčat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
8.4.14 17:09

Tak to jsem z tech rajcat tumpachova :D ja myslela, ze zasadim cherry…uprimne jsem takovy amater, ze ani nevim, kde pujdu sazenici koupit :D ale bylinky mi krasne rostou, mam v kelimku od jogurtu a chystam se do konce tydne presazovat do truhliku…ven ale jeste nesmi ze? Cetla jsem to v knizce…jinak hnojit jahody a ty rajcata chci kurincema ve vode roznocenyma…to je spatne? Nebo muze byt? A jeste jahody asi zasadit mesicni ze? Ty jsou takove male, mam v planu je zavesit do kvetinace na retezy

• Citovat
  • Upravit
elis_an3
8.4.14 17:10

@Haninac teda na papriky jsem si ani netroufla pomyslet :D jako ja myslela, ze na balkone bylinky, kvetiny a max ty jahody :D

• Citovat
  • Upravit
5570
8.4.14 17:14

Hmm, prdim na ne, pujdu zase do tech balkonovych… :think: diky @S.Ivanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
8.4.14 17:16

@elis_an3 klasicky bily papriky rostly paradne :palec: mela jsem jich na jednu rostlinu docela dost, akorat jsem pak odjela na delsi dobu pryc, nikdo mi to nezalil, tak po prvni sklizni chciply :zed: a uschly

ja i v horkem lete muzu odjet od PA do NE nebo PO rano pryc, ty samozavlazovaky to udrzi, ale jak jedu na dyl je pruser

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
8.4.14 18:11

@Haninac tak tl je super, jen do paprik si asi letos netroufnu…tak me napada, ze az pojedem na tyden pryc bude pruser :( a samozavlazovaky nemam, ze bych se sem stavila zalit treba po dvou trech dnech…

• Citovat
  • Upravit
5570
8.4.14 18:17

@elis_an3 ja byla loni prvopestitel, taky jsem si rikala jestli do toho jit, ale nic na tom neni a nedovedes si predstavit moji radost, kdyz ta sazenicka rostla a rostla a najednou z ni byla kytka jak blazen, pak kvety, maly papricky, velky papriky…, je to radost :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
8.4.14 18:19

No to verim, snad mi taky neco vyroste…nakupovat na me,,zahradniceni" jedeme zitra nebo pozitri, tak uvidime, co si dovezu :) @Haninac

• Citovat
  • Upravit
5570
8.4.14 18:42

@elis_an3 tak at se dari

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
9.4.14 07:13

Tak me. zatim na balkoně roste pažitka a sibirska cibulka…:) bylinky nepestuju, protože jich moc nevyužijí… Ředkvičky uz mi lezou, hrásek zasetej, rajčata jsou zatím u našich ve skleníku a pak půjdou taky na balkon..:)
Jahody mam v planu ty závěsný, ale ty jeste nemám…
Z kytek jsem koupila nejakej mix, tak jsem zvědavá co z toho vyleze..:) holky, jaky kytky jsou na balkon hezky a ideálně nenáročný? Muskaty tam nechci..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
9.4.14 07:17

Ahoj :mavam:
jestli se mohu přidat…
Já jsem taky truhlíkářka :lol: Mmentálně přemýšlím nad tím, zda zaštipovat chilli papričky. Nepěstujete si je někdo? Letos mám po prvé ze semínek a všem se tam dělaj takový ty postranní ( co by nikam nevedly) a tak bojuju s tím, jestli štípnout…
Jinak mám normální papriky, rajčátka a bylinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
9.4.14 08:09
@DeTer píše:
Ahoj :mavam:
jestli se mohu přidat…
Já jsem taky truhlíkářka :lol: Mmentálně přemýšlím nad tím, zda zaštipovat chilli papričky. Nepěstujete si je někdo? Letos mám po prvé ze semínek a všem se tam dělaj takový ty postranní ( co by nikam nevedly) a tak bojuju s tím, jestli štípnout…
Jinak mám normální papriky, rajčátka a bylinky

Bože postranní výhonky nezaštipuj!!! jediné co se zaštipuje jsou květy do cca půlky nebo konce května, pokud zaštípneš postranní výhonky tak nebude mít na čem plodit, jen jí nech krásně obrůst - jaká je to odrůda???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí