Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@krecik.dzungarsky píše:
A píšeš mi to z jakého důvodu? Já mám dítě před lety diagnostikované právě v Nautis u Veroniky Šporclové. Pouze jsem konstatovala fakt, že každý si nemůže dovolit platit tisíce za diagnostiku a navazující služby. Za diagnostiku se v Nautis platí, to vím jistě. A vzhledem k nastupující ekonomické krizi to bude ještě horší. Mimochodem, my platíme dítěti více lékařů mimo systém veřejného zdravotního pojištění, tedy za přímou úhradu, takže pláčeš na špatném hrobě.
Nikde nepláču.
Psala jsem také osobní zkušenost, třeba se to někomu může hodit. Nebylo to určené pro tebe, i když jsem odpovídala na tvůj příspěvek. Četla jsem, že vy Nautis využíváte a že ho platíte. Nebuď tak vztahovačná, a to co jsi napsala uživatelce bylo dost za hranou. Třeba opravdu nevěděla a ty jí takto ublížíš. ![]()
@krecik.dzungarsky píše:
Souhlasím, ale v Nautis jsou šílené čekací doby a diagnostika je za přímou úhradu. Částka se pohybuje odhadem okolo sedmi tisíc, což si samozřejmě ne každá rodina může dovolit. My tedy máme i pedopsychiatra mimo systém veřejného zdravotního pojištění, jsem zvyklá si za některé služby ve zdravotnictví připlatit, každému to vyhovovat nemusí.
To máš pravdu, ale tohle považuji za tak důležité, že bych šla i na brigádu, abych na to těch 7 tisíc měla.
@Anonymní píše:
@elda a anonymní konvalinka a lilie. Holky, díky za Vaši diskuzi. Přesně představujete dvě strany barikády mezi kterou už se se už hrozně dlouho (vlastně od narození) potácím. Zvažuji, jestli se synem jít za nějakým odborníkem anebo zvolit spíš řešení nenásilného nastavování hranic, někdy tedy, bohužel, násilného. Paradoxní je, že i moje dvě nejlepší kamarádky mají úplně jiný názor. Jedna ho posílá do poradny vždy, když ho vidí, druhá mi říká:,,A na co by ti byl nějaký papír s diagnozou?" Člověk sám neví, co by pro něj bylo lepší:-). Jinak syn už teď dokáže akceptovat, že se na to cvičení půjde v ZÁŘÍ!!! podívat - potvora ví, že je to až za dlouho. Takže já do 21.září mlčím jako hrob a snad se zítra nebude diskuze opakovat;-).Příspěvek upraven 02.08.22 v 16:25
Pokud to v pěti letech u syna teprve zvažuješ, pak se vůbec nediv, že jste tam, kde jste. Rodiče se vykašlou na výchovu a jakmile to nezvládají, začnou tahat dítě po psycholozích a hledat diagnózy. V žádném tvém příspěvku jsem neviděla zmínku o tom, jaké má syn doma povinnosti a jak se zapojuje do domácích prací mimo svou „komfortní zónu“. (jinými slovy - dělá jen to, co chce).
@krecik.dzungarsky píše:Tohle taky nechápu, ale upřímně mě to i celkem pobavilo. A samozřejmě, že nějaká no name poradna autismus nedokáže diagnostikovat ani doporučit správná podpůrná opatření pro celou rodinu. V celé České republice vím přibližně o čtyřech místech, kde diagnostiku zvládají špičkově, jinam bych si jít ani netroufla.
A mohla bych se zeptat na ta 4 špičková místa? Jinak je to přesně, jak píšete, v Nautis stojí diagnostika přes 7000 a čekací doba se blíží ke dvěma rokům!!! To je opravdu neuvěřitelný!!!😒
@krecik.dzungarsky nejsem troll ani provokatér, nemám důvod proč být..
@hanka.br. píše:👍 Konečně jste napsala pravdu. Všichni tu píšou o poruše, ale nikdo neřeší nevychovanost!
Pokud to v pěti letech u syna teprve zvažuješ, pak se vůbec nediv, že jste tam, kde jste. Rodiče se vykašlou na výchovu a jakmile to nezvládají, začnou tahat dítě po psycholozích a hledat diagnózy. V žádném tvém příspěvku jsem neviděla zmínku o tom, jaké má syn doma povinnosti a jak se zapojuje do domácích prací mimo svou „komfortní zónu“. (jinými slovy - dělá jen to, co chce).
A píšeš mi to z jakého důvodu? Já mám dítě před lety diagnostikované právě v Nautis u Veroniky Šporclové. Pouze jsem konstatovala fakt, že každý si nemůže dovolit platit tisíce za diagnostiku a navazující služby. Za diagnostiku se v Nautis platí, to vím jistě. A vzhledem k nastupující ekonomické krizi to bude ještě horší. Mimochodem, my platíme dítěti více lékařů mimo systém veřejného zdravotního pojištění, tedy za přímou úhradu, takže pláčeš na špatném hrobě
.