Petra, Tamara, Dorota

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19015
4.3.15 21:03

@tamikuc Tak za svobodna to bylo N. ale tak jsem asi tři. No já jsem hodně dlouho nevěděla o žádné Luise v Ostravě až teď je tady roční miminko s „mým“ jménem… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
4.3.15 21:11

Hlasuju pro Tamaru. Petra je v mé generaci tak moc profláklá, že bych jí nedala ani teď, i když se moc nedává. Dorota je určitě pěkné jméno, bohužel má smůlu, že obecně „dorota“ znám jako hanlivé označení ženy (nespecifikovaně, jako označení lehké ženy to neznám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
4.3.15 22:43

Mě se líbí Petra :mrgreen: je hodně variant jak se skloňovat. Já jsem se svým jménem spokojená. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
5.3.15 11:05
@crazy0 píše:
@ivulik84 zadne pro me neni nej, je jich hodne… obecne se mi libi jmena mekkci nez tvrda. Kazdopadne je fajn, kdyz se da jmeno vselijak zkratit, zjemnit napr. Katerina, Katka, Kata. Veronika, Verca, Verunka… rodice diteti vetsinou rikaji zdrobnele, deti ve skole obvykle jmena krati a ucitele, zamestnavatele, kolegove v praci vetsinou rikaji tak, jak je to v kalendari - Anno, Veroniko, Katerino. O to horsi, kdyz je dite pojmenovano rovnou tvrdym jmenem, ktere se neda ani kratit, zjemnit…
Znam holku, ktere vadi i kdyz ji reknete Lenko, proste je to pro ni tvrde (sama nechapu proc) sama ma rada jen Leni, dalsi kamaradka se jmenuje Ivana a nazvat ji Ivo a Ivano taky nesnasi, jen ivco, ivus, ivanko, neumim si je predstavit, ze se jmenuji Dorota a Tamara

Jenom nechci jmeno jako je Ema, Ella Nela Nina Sara nebo Sofie. Tech je spoustu a kdyz maminka na hristi zavola Ema, otoci se jich hned nekolik… Peťka i Tamarka jsou taky hezka jmena a z naseho kalendare. Nerikam, ze jine se mi nelibi, ale Adelek, Karolinek, Terezek, Veronik a Elisek jsou taky mraky. Porad to nejsou definitivni jmena, porad hledame neco hezke pro nasi princeznicku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
5.3.15 20:29

Hlasuju pro Petru, jmenuje se tak moje vnučka, má ještě i druhé jméno. Tamara je také pěkná, ale pro naši starší generaci moc ruská. Vzpomenu si na básničku v ruštině: Vot Tamára posmatri a igrušky nazavi..a dál to neumím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
5.3.15 20:30

Za mne Tamara.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
9.3.15 22:51

Mně se z výběru líbí Dorotka, sama bych chtěla malou Dorotku, Dorinku, ale musím uznat, že Dorota se mi už tolik nelíbí, to si hned představím Dorotu Máchalovou z „S čerty nejsou žerty“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
10.3.15 23:57

Nám se Tamarka narodí za dva měsíce, takže za me jasna volba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
11.3.15 07:18

Tamara.
Ale jinak mám jednu v práci a ta své jméno (pro mě naprosto nepochopitelně) nenávidí a nechvává si říkat Táňo.
Další kolegyně má dceru (12 let) Tamaru a ta své jméno miluje.

Takový ty kecy o tom, jak je dítě chudák, že se nejmenuje tak, jak se líbí zrovna mě, mám nejradši :-)
No každopádně se ten názor objeví v každé diskuzi o jménech, takže lepší nereagovat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
11.3.15 10:09

Tamara.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.15 15:11

Určitě Dorotka…Doris…také jsem chtěla ale místo Dorky mám 5měsíčního Honzíka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
13.3.15 19:09

K příjmení Petra, my taky přemýšlíme nad Tamarkou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
29.4.15 21:16

Tak a je to tu…Dnes se nám narodila malá Tamarka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
29.4.15 22:03
@Sidid píše:
Tak a je to tu…Dnes se nám narodila malá Tamarka :D
:palec: Přeji malé do života jen to dobré :kytka:.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
30.4.15 19:54

@Sidid gratuluji a hodne zdravi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie