Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Uf, přeji ať to brzy přejde. Holka to měla rok, ted to snad vypadá, že to přešlo. Už 2× jsem se vyděsila, že je to tu zas, ale nakonec se proázal strptokok, takže jen angina.
MOje zkušenost - holka měla CRP i leuko vždy hodně vysoké. CRP 200 a víc. Leuko okolo 20ti tis. Ale asi je to kus od kusu. POvlaky na mandlích má? U nás to mívala tak 3-5 dní, jednou i 7 ( pak už jsem dala Prednison). pak pauza 13-30 dní.
JInak horečky taky neklesaly. PO Nurofenu jo, po Paralenu ne. PO 3,5 hod. horečka zpátky. Nedělala jsem nic. Nějak jsme si na to pak už pomalu zvykly. HOspodku neznám.
HOmeopatik mám doma X tub, pak štos kontaktů na zaručené léčitele, všichni přední odborníci na PFAPU, pak asi 10 flašek všelijakých lektvarů. Nevyzkoušela jsem nic. HOmeocukr jsem teda dala do nějaký buchty, to mi přišlo jako rozumné zužitkování, tak to možná pomohlo.
Shánět se po tom nemusíš, ono to začne samo. ![]()
@Lama Lama -děkuju za reakci i povzbuzení!
Mandle povleklé má, ale výtěr je negat., CRP má prcek 40, leuko hodnotu neznám, ale říkala dětská, že je cca stejně zvýšená jako ten CRP- nijak dramaticky, tudíž zánět, který by odpovídal takhle vysokým a dlouhodobým horečkám zřejmě nemá. Na virozu je to už dlouhé a hlavně je to už po několikáté s +/- stejným průběhem.
Zatím čekáme na to imunol. vyšetření- takže diagnozu jistou nemáme, ale naší dětské věřím- má moc dobrý odhad a už několikrát se,,trefila" ještě před komplex. vyšetřením.
Zatím tedy zjišťuju co a jak.
-co nás čeká za vyšetření, jakého doktora/léčitele, jaké jsou možnosti léčby/pomoci při horečkách apod.
![]()
@Lama Lama Takový mrňous?- myslíš, že by už v 11.měsících mohl mít mononukleozu? ![]()
Dcera má už cca 2 měsíce opakující se horečku, je to tak cca 10-14 dní bez teplot a pak 1-2 dny zvýšená teplota až horečka, ale jinak nic jiného, CRP, ORL, výtěr z krku, moč, běžné krevní testy vše v pořádku. Právě před 12 dny jsme byly na těchto všech testech, když měla opět teplotu jeden den, pak nic a dnes opět se vrátila. Ráno měla jen 37,4 tak šla do školy, protože tam poslední dobou víc není než je, no a když přišla ze školy tak usnula, na nic si nestěžovala a před chvílí se vzbudila a měla 37,8. Doktorka říkala, že neví, co to je, že když se to zase vrátí, máme přijít na další krevní testy. Já už fakt nevím ![]()
@Jolynka měli jsme něco podobného se synem. Jeden den horečka (39,5 a víc), pak CRP klidně 150 a nic víc. Trvalo to 2 měsíce a teď máme už 14 dní klid, tak doufám, že se už nevrátí. Taky na nic nepřišli.
Napadá mě, jestli to u dcerky nemůže být psychosomatické. ![]()