Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lama Lama bezva moc děkuju za info. Jak jsi poznala, že ten prendison zabral? Horečka se pak už nevrátila? Nebo to trvalo jen méně dnů? Vůbec nevím, co od toho mám čekat? Díky
@Lama Lama bezva moc děkuju. Ona mu vždy horečka vyletí z ničeho nic během půl hodiny a odpoledne už tam doktorka nebyla. Dávala mi ten Prendison před týdnem, když jsem tam byla s novorozencem na kontrole, tak jsem se na spoustu věcí zapomněla zeptat a teď jsem zmatená. Děkuju
@zejazeja …no já jsem nedávala ten Nurofen, v době podání Prednisonu, abych věděla, zda teplota klesne po něm a nepletla si to s účinkem antypyretik. Dala jsem tomu ty 3-4 hodiny.
Jinak teď se nám perioda ataky zkrátila, buďto je to vývojem nebo homeopatiky. Našla jsem si na webu 3 -4 cesty, které zkusím, tahle byla nejjednodušší a zdá se mi, že to zabralo. Máme ataku cca 1× za 2 m, to se už dá.
Jinak jedu k doktorce na první dobrou, aby vyloučila jiné nemoce, protože se nám teď párkrát stalo, že malý neměl ataku, ale vysoké teploty jen z viróz.
@RebeLinsidE píše:
@zejazeja …no já jsem nedávala ten Nurofen, v době podání Prednisonu, abych věděla, zda teplota klesne po něm a nepletla si to s účinkem antypyretik. Dala jsem tomu ty 3-4 hodiny.Jinak teď se nám perioda ataky zkrátila, buďto je to vývojem nebo homeopatiky. Našla jsem si na webu 3 -4 cesty, které zkusím, tahle byla nejjednodušší a zdá se mi, že to zabralo. Máme ataku cca 1× za 2 m, to se už dá.
Jinak jedu k doktorce na první dobrou, aby vyloučila jiné nemoce, protože se nám teď párkrát stalo, že malý neměl ataku, ale vysoké teploty jen z viróz.
a k cemu je dobry zjistot, jestli to kleslo po prednisonu nebo nurofenu?
@Lama Lama obecně mi šlo o to si ověřit jak to funguje atd, s vidinou toho, že se s tím budu potýkat patrně i několik let, kdoví…
Mně doktorka vybavila i Ospenem (bylo to tehdy v pátek), mám ho od té doby v lednici. Přijde mi to dobré vědět po čem se dítě (ne)uzdraví, resp. zbaví teplot.
@RebeLinsidE píše:
@Lama Lama obecně mi šlo o to si ověřit jak to funguje atd, s vidinou toho, že se s tím budu potýkat patrně i několik let, kdoví…
Mně doktorka vybavila i Ospenem (bylo to tehdy v pátek), mám ho od té doby v lednici. Přijde mi to dobré vědět po čem se dítě (ne)uzdraví, resp. zbaví teplot.
Ale po prednisonu ti klesne horečka jakékoli etiologie. Je fuk, jestli PFAPA, zánět ledvin, angina nebo meningokoková sepse.
Tím nic neověříš
Ahojky. Tak v tom asi lítáme s vámi. Doktorka má podezření u syna - 2 roky na tento syndrom. Listopad jen horečky, prosinec horečky +antibiotika (průdušky), únor horečka (lezla mu stolička, teplota šla dobře srazit jedním čípkem a druhý den jen zvýšená), začátek dubna horečka (opět mu lezla stolička, nemusela jsem ani srážet, šlo to dolů samo, v noci ani druhý den už nic),polovina dubna rotaviry (horečky), před týdnem opět horečky, nešlo to skoro srazit…každé tři hodiny (zarudlý krk, crp 60) 2 dny.
Dala mi Fortecortin ale úplně jsem se zapomněla zeptat jestli mám nějakou dobu čekat nebo můžu hned dát čípek (Nurofen, Panadol)… Díky
@ArumLily0 mysle jsem že jsou to pravidelné horečky bez důvodů ![]()
@ka2ka to já taky ale doktorka si toho myslí…upřímně doufám, že už bude ok
@ArumLily0 pokud má horečku k nějaké nemoci tak to podle mě pfapa není ![]()
@ka2ka to asi ne. V prosinci to sice měl na průduškách ale v říjnu bez jiných příznaků…letos mu u tohonás vždy rostla stolička.. pak měl ty rotaviry a za tři týdny jen horečky a zarudlej krk a crp 60… dělali mu výtěrz krku a nic tam nebylo…
Pardon ne v říjnu ale v listopadu. Ten fortecortin mu dala kdyby zas dostal horečku