Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera má pravděpodobně tento syndrom. Zajímaly by mi hlavně praktické zkušenosti - dá se nějak opakování horeček předcházet? POkud má dítě horečku, řešíte to vždy s lékařem, aby vyloučil jiné nemoci nebo řešíte doma? Podávali jste prednison a pokud ano, tak hned nebo až podle vývoje horečky? Vymizelo spontánně někomu onemocnění?
Díky
Ahoj, zalozila jsem nekdy pred rokem, dva diskuzi na toto tema. Dcera uz je dnes „cista“,prednison nemoc neresi, jen zkracuje intervaly mezi atakami. Nam pomohla nase uzasna homeopatka TREMA kulickama-dcera je od te doby bezhoreckova
![]()
JJ, diskuzi jsem četla. Ale víceméně se to zvrhlo v homeo diskuzi a to není nějak zrovna můj šálek kávy. Prednison se mi sice taky nelíbí, ale abych se koukala na dítě, jak má dní v měsíci horečky a dopovala ho po 3-4 hodinách brufenem s paracetmolem…Bez antipyretik to taky nezvládám.
At jsi naklonena nebo nejsi, jsou zkratka veci, ktere POMAHAJI NEPOPIRATELNE. A tady se homeopatka trefila na 100%. Dcera je toho zivoucim dukazem. Prednison je svinstvo takoveho razu, ze bych to diteti dobrovolne nepodala ani nahodou.Ani tomu v nejvetsich Pfapa horeckach. Hledala jsem proto zpusoby jine-a nasla. Dikybohu.
PS V nasi vesnici je shodou uplne nahody jeste jeden 5lety chlapec s Pfapou. Pomohla mu tataz homeopatka. Mel ale jeste ataku, asi po roce a jednu…Oproti drivejsim 21 dennim 40st horeckach to jde
![]()
My jsme to potvrzene nemeli, ale dost mozna to bylo ono, dcera ve veku tri a ctyr let mela opakovane horecky bez nalezu. Dr. tedy rekla, ze by to syndrom Pfapa byt mohl, ale ze ten stejne vymizi a neda se lecit, v pripade, ze by to skutecne bylo ono.
Takze, abych odpovedela, nikam jsem s ni nechodila, nic jsem ji nedavala. Ted je ji pet a vse je pryc, na nic uz netrpi.
Pro homeo vyznavace, nedavala jsem ani homeo a zmizelo to i tak. ![]()
Trema rozumej TŘEMA-proste, tri pidihomeokulicky:-))
Omlouvam se, ale z duvodu uspory casu pisu vetsinou bez diakritiky
![]()
@AAJAA píše:
My jsme to potvrzene nemeli, ale dost mozna to bylo ono, dcera ve veku tri a ctyr let mela opakovane horecky bez nalezu. Dr. tedy rekla, ze by to syndrom Pfapa byt mohl, ale ze ten stejne vymizi a neda se lecit, v pripade, ze by to skutecne bylo ono.
Takze, abych odpovedela, nikam jsem s ni nechodila, nic jsem ji nedavala. Ted je ji pet a vse je pryc, na nic uz netrpi.
Pro homeo vyznavace, nedavala jsem ani homeo a zmizelo to i tak.
Dcerka mela stesti ![]()
@farska píše:
Trema rozumej TŘEMA-proste, tri pidihomeokulicky:-))
Omlouvam se, ale z duvodu uspory casu pisu vetsinou bez diakritiky![]()
![]()
Nevím jestli je pro mě alternativa místo svinstva dávat tři kuličky neznámého složení ![]()
@Lama Lama To je na zvazeni kazdeho, co je pro nej schudne. Ja jen pisu svuj pohled na vec a to, co pomohlo /nejen/ me dceri. ![]()
Tak ja to nemam potvrzene, ze to bylo ono.
Nicmene nemyslim, ze stesti, ve vsech materialech, ktere jsem cetla, se uvadi, ze ataky se postupem doby stavaji mene cetnymi a nakonec uplne zmizi. A nikdo nevi proc, takze spis klasicky ustup a vymizeni nemoci.
@farska píše:
At jsi naklonena nebo nejsi, jsou zkratka veci, ktere POMAHAJI NEPOPIRATELNE. A tady se homeopatka trefila na 100%. Dcera je toho zivoucim dukazem. Prednison je svinstvo takoveho razu, ze bych to diteti dobrovolne nepodala ani nahodou.Ani tomu v nejvetsich Pfapa horeckach. Hledala jsem proto zpusoby jine-a nasla. Dikybohu.
PS V nasi vesnici je shodou uplne nahody jeste jeden 5lety chlapec s Pfapou. Pomohla mu tataz homeopatka. Mel ale jeste ataku, asi po roce a jednu…Oproti drivejsim 21 dennim 40st horeckach to jde![]()
hadam, ze proto se asi strhla ta homeo diskuse ![]()
prednison neni svinstvo, pokud se indikuje uvazene. spouste detem doslova zachranil/zachranuje zivot.
Přidávám se, jelikož syn (5 let) má tuto diagnozu. Ataky jsou pravidelně nepravidelné, nelze je předvídat, snad jen tušit, že když se mi nezdá žacne být bledý a unavený, je to tu.
ad Prednison, dávám, ale měli jsme už dvě ataky, u kterých jsem ho nedala, jelikož to bylo moc brzo po sobě, v nemocnici Ke karlovu nám říkali, že by se měl podávat nejdříve po 3 týdnech a pokud ataka přišla po týdnu, nedala jsem. Zrovna mám čerstvou zkušenost, ataka po týdnu, nebyla jsem si jistá, že je to ono, horečky přes 40st, nakonec opět PFAPA (po vyloučení všech jiných možností) a bohužel zbytečného podání antibiotik.
Homeopatikum dávám, ale nějaký obr výsledek nevidím
ale nebráním se tomu.
Jediné co mě hodně trápí je přístup lékařů, hlavně naší pediatričky, která „tomu“ prostě nevěří, nebere to jako diagnozu, takže pak se stano to co nyní, antibiotika zbytečně, podezření na mononukleozu apod.
Takže za nás, pokud si jsem jistá, že je to opět PFAPA a není to dříve než 3 týdny, dám Prednison, pokud kratší doba nechám těch 6 dní vyhorečkovat a v případě, že se mi to nezdá vyrážím k doktorovi, ale po mých zkušenost radší rovnou do nemocnice, tam kde mi věří a nekoukají na mě, jak na bláznivou hysterickou maminu.
Onemocnění má samo zmizet cca v 10 letech, předcházet horečkám, nevím snad jen nenechat zbytečně nastydnout a pokud to jde vyhýbat se nemocným dětem, jakmile nastydne nebo něco chytne, ve většině případů nám to horečku spustí, ale je to určitě individuální, jsou to jen mé vypozorované situace.
Prednison by se měl dávat max. do 48 hodin od vypuknutí horečky, později to prý nemá velký účinek. Při poslední atace, a le synovi podali Prednison 4tý den a do dvou hodin zabral.
Pokud budete chtít klidně napiště SZ podělím se ![]()
Tak já dala Prednison prvně tento týden, dcera měla horečky 4. den a zabral. S pediatrou máme štěstí, sama na to přišla, při druhé angině, před tím jen jedna hospitalizace. Takže já mám spíš strach jít jinm, než k ní.