Píchnutí krůtí kostí - nebezpečné?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5052
11.2.15 22:26

Tak já mám ráda hodně ostré nože a při krájení masa, ryb se dost často fiknu a nikdy jsem nic nedesinfikovala umeju, zalepím a jedu dál. MÁM POŘÁD 10 PRSTŮ :mrgreen: a jednu plastiku na prostředníčku pravé ruky to mi teda dali tetanovku a kůži ze zadku krev mi tekla proudem, krájela jsem na nářezáku. Ani tenkrát mi nedali ATB jen tu tetanovku.

Tyhle starosti bych chtěla mít a nebojíš se když přebaluješ, že něco chytneš z výkalů když jsi teď zraněná :think: než se ti prst uzdraví přemýšlela bych na paní na přebalování ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
11.2.15 22:27
@Anonymní píše:
mě to zase nepřijde přehnané, syrové maso, zejména drůbeží, opravdu není úplně bezpečné, jako v tom smyslu, že je potřeba při tom dodržovat hygienu. navíc mám malé miminko, které kojím, tka možná proto to „vyvádění“, tzn. horká voda, a dvojí mydlení rukou, nerada bych mu dala do pusinky při kojení nějakou nemoc.(ne, nepoužívám pořád savo, ruce si myji jen normálním mýdlem, ne desinfekčním, miminko klidně nakojím venku bez umytí rukou, ale ze syrového masa mám v tomhle smyslu strach, myslím že z velké části opodstatněný. zakladatelka.

Holky se tady do tebe pustily, ale to už je tady místní folklor :roll: Neres to hlavne :hug: S tim masem mas pravdu a pokud si někdo neprojde tim, když vidi sve děcko trápit se v horečkách a průjmech kvůli nedostatečnému umytí rukou po práci s masem, tak to nepochopí…A ano, zdravy jedinec s tim nemusi mit problemy, ale mimina a deti a dospeli se slabsi imunitou na to muzou doplatit. Já nejsem žádná choulostivka na úklid a přehnanou hygienu, ale v tomhle ti rozumim. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.15 22:39
@Blanka S píše:
Tak já mám ráda hodně ostré nože a při krájení masa, ryb se dost často fiknu a nikdy jsem nic nedesinfikovala umeju, zalepím a jedu dál. MÁM POŘÁD 10 PRSTŮ :mrgreen: a jednu plastiku na prostředníčku pravé ruky to mi teda dali tetanovku a kůži ze zadku krev mi tekla proudem, krájela jsem na nářezáku. Ani tenkrát mi nedali ATB jen tu tetanovku.Tyhle starosti bych chtěla mít a nebojíš se když přebaluješ, že něco chytneš z výkalů když jsi teď zraněná :think: než se ti prst uzdraví přemýšlela bych na paní na přebalování ;)

s tím říznutím mě to nenapadlo, to je asi docela běžný, a nikdy jsem o nějaké nákaze nečetla ani enslyšela, to je pravda :think: tak díky :) a ty hovínka, to bude v pohodě, to je opravdu jen malinká ranka, do 15 minut zaschlá :) ale kdybych si udělala něco horšího, tak dík za tip, paní na přebalování, nákaza z govňajzů potomka, to mě nenapadlo :think: :lol:

• Citovat
  • Upravit
2069
11.2.15 22:40

Já jsem zase vyšilovala, malá má dva roky. A krájela jsem maso na prkně a malá se přiřítila šáhla prstem na maso a šup stím prstem do puse. To byl takovej fofr, že jsem ani nestihla jí vtom zabránit. Ona vždy honem, honem, bych jí to nestačila zatrhnout.Tak jsem taky trnula, že ztoho může něco dostat. A podruhé stejná věc, ale odehrála se u babičky. Nějak nechápu, jak ji to maso tak přitahuje a to ještě syrové. Fuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.15 22:41
@jakuve píše:
Holky se tady do tebe pustily, ale to už je tady místní folklor :roll: Neres to hlavne :hug: S tim masem mas pravdu a pokud si někdo neprojde tim, když vidi sve děcko trápit se v horečkách a průjmech kvůli nedostatečnému umytí rukou po práci s masem, tak to nepochopí…A ano, zdravy jedinec s tim nemusi mit problemy, ale mimina a deti a dospeli se slabsi imunitou na to muzou doplatit. Já nejsem žádná choulostivka na úklid a přehnanou hygienu, ale v tomhle ti rozumim. :hug:

díky, já to rytí neprožívám, místní folklór znám, na emiminu jsem docela často :) a mrzí mě, že sis s tím tolik zažila, hlavně že je prcek v pořádku :hug:

• Citovat
  • Upravit
1057
11.2.15 22:52

Ze syroveho masa mam taky fobii, ale z mrazeneho bych strach nemela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
11.2.15 23:29

Zakladatelko, pravděpodobně z toho nic nebude, krůtí není tak riskantní jako kuřecí, to je náchylnější. Kolegyni se po vpíchnutí kuřecí kůstky pod nehet palce zanítil celý palec, brala ATB a nevypadalo to moc dobře dokonce se jí nějak znetvořil ten nehet. Teď je to myslím dobrý. Zvyš příjem vitamínů C a D a pokud se ranka nezačne podebírat bude to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.15 00:54
@bette8 píše:
Zakladatelko, pravděpodobně z toho nic nebude, krůtí není tak riskantní jako kuřecí, to je náchylnější. Kolegyni se po vpíchnutí kuřecí kůstky pod nehet palce zanítil celý palec, brala ATB a nevypadalo to moc dobře dokonce se jí nějak znetvořil ten nehet. Teď je to myslím dobrý. Zvyš příjem vitamínů C a D a pokud se ranka nezačne podebírat bude to ok.

takto mě moc neuklidnilo :? sice to bylo krůtí, ale v té masně, kde jsem to kupovala, tak to bylo hozený hned vedle kuřecích koster, dost možná to bylo i v přímém kontaktu :?
no ale snad to bude dobrý..všem co se mě pokoušely uklidnit, nebo dát radu, tak díky, a rýpalky se aspoň pobavily..a taky dobře, smích je kořením života :pankac: :lol:

• Citovat
  • Upravit
43035
12.2.15 06:48

Tekla krev? pokud vytekala krev, tak to asi bude v pohode, je dobre kdyztak to i trochu mackat. Ranu nech normalne zahojit, kdyby to ale delalo nejakou neplechu, trebas oteklo, bolelo, tak s tim zajdi na chirurgii. na tetanus hadam ockovana jsi.
Je fakt, ze syrova kost na bodnuti neni uplne idealni material. Bezne choroby jako z masa z toho ale nechytnes, spis by se ti mohl udelat trebas absces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.2.15 06:48
@inthense píše:
Ze syroveho masa mam taky fobii, ale z mrazeneho bych strach nemela.

proc? myslis, ze bakteriim nejakejch -18 vadi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.2.15 06:51

@Blanka S Říznutí a bodnutí není totéž. z říznutí zpravidla krev teče, rána je otevřená. špína se vyplaví, nebo se dostane do kontaktu s krví, tzn. kyslíkem a bílými krvinkami. V uzavrene rane bez pristupu kysliku to ma imunitni system, daleko slozitejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8877
12.2.15 07:01

@kotýsek ja si pamatuju, ze jako mala jsem mame syrovy maso uzirala, pritom dneska mam co delat ochutnat smes na karbose :lol: nevim jestli se tyhle brebery vyvinuly az v poslednich dejme tomu 24letech, ale nikdy mi nic nebylo..

Z pichnuty kustky v prstu bych nevysilovala, dukladne umyt a bude to ok. Kdyby se to podebiralo, tak jak se znam bych vzala sklenucku s teplou vodou a hermankem, rozmicila, pichla, vymackla, vydesinfikovala, namazala bepanthenkou na zanety nebo jinou podobnou masti, zalepila. To aspon dvakrat denne, kdyby nepomahalo po par dnech, tak pak dr. a atb mast. Ale tak ja jsem asi moc velkej flegmous :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
12.2.15 07:22
@Anonymní píše:
mě to zase nepřijde přehnané, syrové maso, zejména drůbeží, opravdu není úplně bezpečné, jako v tom smyslu, že je potřeba při tom dodržovat hygienu. navíc mám malé miminko, které kojím, tka možná proto to „vyvádění“, tzn. horká voda, a dvojí mydlení rukou, nerada bych mu dala do pusinky při kojení nějakou nemoc.(ne, nepoužívám pořád savo, ruce si myji jen normálním mýdlem, ne desinfekčním, miminko klidně nakojím venku bez umytí rukou, ale ze syrového masa mám v tomhle smyslu strach, myslím že z velké části opodstatněný. zakladatelka.

Ahoj, resila bych to, az se začne něco dit. Jestli se ranka zahojí, neměla by tam infekce byt. Pokud to bude hnisat, šla bych k doktorce. A pro všechny vtipne…mamka se pichla před lety o kost z kapra, taky do prstu a hnisalo ji to 3 mesice. Byla s tim nakonec na chirurgii a rezali ji to. Syrove maso je nebezpecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
12.2.15 08:27

Byla ta krůta GMO?
Pokud ano tak bude z tebe mutant a projdeš si transformací ze slepice na krůtu, něco takového jako želvy ninja.

Toto je nadsázka 8)

Jinak zalepit a zapomenout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
12.2.15 08:35

Tak to jsem rada, ze tuto fobii nemam. Minule při porcování kuřete mi kost kuřete rozparala palec. Kdybych mela takovou fobii, tak jsem už v blazinci.
Zakladatelko, ten strach, s kterym se trapis je horší než ta kost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný