Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
jestli je tu někdo, kdo má zkušenost s piercingem v pupíku, je normální, že mám piercing skoro 8 měsíců a není stále zahojený? Dodržovala jsem vše, jak se má a vše co mi doporučili ve studiu. Vím, že se piercing může hojit i rok, ale u mě je to jak na horské dráze. Týden je to naprosto v pořádku a vůbec to nebolí, akorát je místo kolem piercingu už od začátku, co ho mám zarudlé a suché. A některý den mě bolí a dokonce z něho teče trochu hnis. Má smysl čekat než se to zahojí, jestli teda vůbec, nebo mám radši piercing vytáhnout? ![]()
Mně se to stalo a piercing se mi prostě sám odloučil. Ten mostek se pořád zužoval, až zestrupovatěl a odpadl
tělo to prostě nechtělo. Taky se mi střídalo zhojené období se záněty.
Vytáhla bych to. Stalo se mi totéž. Šlo to ven. Za potíže mi to nestalo.
Ahoj, už je to pár let, co jsem řešila podobný problém. Hnisalo mi to více než půl roku, šla jsem na chirurgii, tam mi odstranili absces a od té doby vše v pohodě.
Tedy do prvního těhotenství, pak jsem ho vyndala a už znovu nevracela… ![]()
@Čičorečka píše:
Mně se to stalo a piercing se mi prostě sám odloučil. Ten mostek se pořád zužoval, až zestrupovatěl a odpadltělo to prostě nechtělo. Taky se mi střídalo zhojené období se záněty.
Z toho mám právě největší strach, ale hrozně se mi to nechce vytahovat ![]()
@Švédka87 píše:
Vytáhla bych to. Stalo se mi totéž. Šlo to ven. Za potíže mi to nestalo.
Mám, všechny své naušnice z chirurgické ocely, tak si myslím, že by to mohlo být v pohodě. Je pravda, že když jsem měla píchlou naušnici v chrupavce, ta musela hned ven. Jinak ostatní byly ok.