Pijou vaše děti limonádu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3359
20.8.13 09:56

@Liz a co koupit k prarodičům kvalitní např. jablečný džus nebo mé děti mají rády Kubíka Water (je s třtinovým cukrem a celkově to není taková hrůza) a říct, že jsi koupila něco, co je pro dceru vhodnější, ale že musí pít i vodu nebo slabší čaj, aby neměla problémy s ledvinami…To by mohlo zabrat :think:
Jinak pokud jsou minerálky bez bublin a kvalitní (bez sladidel a podobných ňamek, až tak bych neřešila). Mé děti mají rády toho Kubíka, džusy, občas kupujeme i neperlivou Matonku, Dobrou vodu…pijí tedy hlavně vodu a slaboučký čaj, ale občas starší dostane Fantu i Kofolu - moc to nekupujeme a pokud ano, má dovolenou tak skleničku, ale nevidím v tom problém… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
20.8.13 10:01

My máme doma chronického nepiče :-) takže jo, já dávám sladké pití a když je krizovka, tak i nějakého Kubíka nebo Figo. Pobyt s dehydratovanýn děckem v nemocnici mě děsí mnohem víc než třeba nějaký ten kaz. (Ale zuby má zatím výstavní.) Joooo, jak já jsem si malovala, že bude batole pít jen vodu jako my… nehrozí, lokne si jí jen v bazéně a ve vaně. :-) Jinak malá pije hlavně vodu s jablečnou šťávou a čaj (občas ten Kubík), nic jiného jí nechutná.

Jinak když žebrala, naši jí dali ochutnat kofolu, a to prskala, bublinky jí hodně vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
20.8.13 10:06

Trosku OT…

Jsem cisnice a myslim, ze byste se divily, kolik lidi kupuje malym detem kofolu… Myslim treba trilete - sestilete prcky… Chce se mi z toho vzdycky blejt…
Je to minimalne kazda druha rodina s malymi detmi.

• Citovat
  • Upravit
zichisek
20.8.13 10:10

Doma pije tříletá vodu, neslazený čaj, vodu se sirupem, občas ředěný džus nebo domácí citronádu.
Když si muž vezme limonádu-má rád fantu, tak jí třeba tři loky nalije, ale to tak 2× do měsíce. Když jsme někde na výletě, má džus. Když májí malinovku, dostane cucnout od manžela, ale nepřijde mi ještě pro takhle malé děti vhodné bublinkové pití.

• Citovat
  • Upravit
81489
20.8.13 10:12
@chatwenna píše:
Trosku OT…Jsem cisnice a myslim, ze byste se divily, kolik lidi kupuje malym detem kofolu… Myslim treba trilete - sestilete prcky… Chce se mi z toho vzdycky blejt…
Je to minimalne kazda druha rodina s malymi detmi.

tak ono zas co je v reatauracích na výběr, kdyždít nepije vodu. :nevim: kupuju jim „džus“, pokud se tomu tak vůbec dá říkat, ale když mrknu na složení těch lahvičkovaných Cappy, tak mi skoro Cocacola pijde lepší. :nevim: zlaté čtvrté cenové, kde rozlévají 100% džusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
resuzt
20.8.13 10:17
@chatwenna píše:
Trosku OT…Jsem cisnice a myslim, ze byste se divily, kolik lidi kupuje malym detem kofolu… Myslim treba trilete - sestilete prcky… Chce se mi z toho vzdycky blejt…

No ono jestli to není způsobeno taky tím, že chtějí „šetřit“. 1/2 litru kofoly stojí tak 20,–Kč, 2 dcl džusu nejméně 30, vodu z kohoutku ti taky všude nedají a 3 dcl vody za 35,–? Ceny jsou orientační, a le tak to je.. I to pivo je levnější než cokoli nealko.
K prvotnímu dotazu. Syn 6.5 let si letos poprvé oblíbil v hospodě točenou malinovku a točenou žlutou. Dřív mu bublinky vadily. Pije od malička sladké, byl to nepijec, chytil se až na ředěný hroznový džus z Tesca - dnes se už nevyrábí. Dcera doma jen vodu a mléko (skoro 3 roky), v hospodě jen jahodový džus. Resuzt

• Citovat
  • Upravit
703
20.8.13 10:24

Rozhodně nepřeháníš s těch limonád a tak mají děti kazy apod. :zed: čím díl je začnou pít tím líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
20.8.13 10:31
@Liz píše:
Díky za reakci. Já jí ty limonády doma nekupuju, ale mrzí mě, že dřív mi pila hezky a dnes do ní nemůžu nic dostat, protože to neni limonáda :(

ono zalezi jako „limonady“… My kupujeme Korunni merunku (a ruzne prichuti) bez bublin a to malemu obcas davam, hlavne v tech horkach, protoze to pil lepe nez vodu se stavou a byla jsem rada, ze vypije hodne.

Ale jinak davame standartne vodu se stavou, caj (vychlazeny) nebo vodu (ale tu uz moc nechce)… ;) (nebo mu delam Caro, po tom je jak divy, protoze ma pocit, ze pije „kavu“ jako maminka :D).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
20.8.13 10:41

Dokážu si představit, jak to tam vypadá, když řekneš, že má pít vodu. Ségra to s neteří taky řešila. Byla za zlou, co dítěti nedopřeje, ostatní malé pití tajně přislazovali.
Babičku nepřesvědčila ani o tom, že musí čerstvý jablečný mošt malé naředit, že je silný a i my dospělí z něho máme sr**ku. Že jí to uškodí, když jí to dá jen tak. Nevěřila jí.

Když malá dopila svou vodu a šli jí naplnit flašku/hrnek vždycky to řádně osladili. Přestože museli vidět, že holá voda malé chutná a nemá s tím problém. Taky postupně začala malá nad vodou ohrnovat nos…

Já když si u svých tchánovců dám k pití vodu z kohoutku, tak na mě koukají jak na blázna a myslí si svoje. Hned mi říkají: no ty jsi teda návštěva. Vodu!
A vyjmenují mi, co všechno za mají za příchutě.
Myslí si, že jsem mlsná. Já si třeba po jídle dám ráda skleničku kofoly. Ale na žízeň chci vodu. A nechutnají mi všechny ty malinové, lesní plody, nic od Ondrášovky… Prostě mám žízeň, chci vlažnou vodu. Ne ledovou, té sklenici nevypiju, tu musím ucucávat…
Nechápou. Takže se moooc těším, až porodím a budu to řešit s dítětem…

Držím pěsti, vydrž ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
20.8.13 10:47

Syn je alergický na potravinářská barviva-krvácí po nich. Takže u nás barvená limonáda nehrozí a dcera se musí přizpůsobit. Občas, když je nějaká oslava, tak se koupí max.7 ap. Ale jinak jsou děti naučené na vodu, čaj-černý, bílý, bylinkový a džus, co si děláme doma. Když jedem na výlet a ptám se, co mám vzít sebou za pití, volají na mě, že vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
20.8.13 10:54
@chatwenna píše:

taky mě to překvapuje, teď v létě chodíme s malou občas na zahrádku, no, a vidím, jak spousta známých malým dětem 3,4 roky kupuje kofolu… my se ptáme, jestli dají malé vodu z kohoutku, když ne, objednávám neperlivou vodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
20.8.13 10:57

Jo a nejčastější argument: Voda, to jí nemůže chutnat, vždyť je to hnusný (jim to nechutná), dej jí něco dobrého, ne. Aspoň jí to oslaď!
Ty ji držíš zkrátka teda, vodu!
Chudák malá…

A domluva? Jak mluvit do zdi. Myslí si svoje a za zády to udělají po svém. Pokud nechceš ostrou hádku, kdy striktně trváš na svém a jejich názor se (marně) snažíš ubít argumenty, tak ničeho nedosáhneš. V naší rodině teda ne.

Ségra se musela vyloženě dohádat s mamkou, aby malou nepřekrmovala. Klidné rozhovory a upozornění se míjely účinkem. Malá je mrška mlsná a jak někdo jí, hned je u něj a somruje. Takže malá po jídle a babička (naše mamka) si jde namazat chleba. Tak si rovnou mázne dva a jeden slupne malá (to jí bylo 1,5 roku). Ségra je na to háklivá, protože sama byla v dětství taková a až do puberty byla dost silnější postavy. Dodnes se musí hlídat. Tak nechce malou učit přejídání z mlsnosti a snaží se budovat nějaké stravovací návyky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
20.8.13 11:00

@Katyty mám to samé - piju jen vodu z kohoutku. a tchánovci mi říkají úplně to samé… hlavně, že když oni přijedou k nám, tak chtějí kávu a taky normal vodu z kohoutku… a dítko - skoro rok - pije převařenou vodu z kohoutku nebo dětský ovocný čaj. zkoušela jsem i šťávy od Hipp atd.,ale nechtěl. a zatím jsem ráda, že pije jen to, co pije a nééé nějaké přeslazené, přeéčkované Kubíky atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
20.8.13 11:00
@resuzt píše:
No ono jestli to není způsobeno taky tím, že chtějí „šetřit“. 1/2 litru kofoly stojí tak 20,–Kč, 2 dcl džusu nejméně 30, vodu z kohoutku ti taky všude nedají a 3 dcl vody za 35,–? Ceny jsou orientační, a le tak to je.. I to pivo je levnější než cokoli nealko.
K prvotnímu dotazu. Syn 6.5 let si letos poprvé oblíbil v hospodě točenou malinovku a točenou žlutou. Dřív mu bublinky vadily. Pije od malička sladké, byl to nepijec, chytil se až na ředěný hroznový džus z Tesca - dnes se už nevyrábí. Dcera doma jen vodu a mléko (skoro 3 roky), v hospodě jen jahodový džus. Resuzt

No, neperliva voda na Vsetine 24 Kč, 100% dzus Grannini 29 Kč, kofola 1dcl 6 Kč.
Dzus se da naredit vodou s kohoutku do pul litru… Kvuli par kackam odmitam dite nalivat kofeinem, cukrem a kdovicim jeste…
Rodice jsou nezodpovedni, tecka.

• Citovat
  • Upravit
31292
20.8.13 11:02

Nedočetla jsem se, co tím myslíš, limonády bez bublin.
Pokud třeba dobrá voda nebo korunní bez bublin s příchutí, tak tu na ven beru často (protože šťáva i džus s vodou se mi v lahvičce po hodině začíná kazit, v těch horkách co panovaly).
Náš malej vodu skoro nepije, pije naředěné džusy, kvalitní šťávy s vodou, čaje ovocné, sem tam dostane i černý s citronem.
O víkendu poprvé ochutnal drobet „dětského šampusu“, slavily se narozeniny. To bylo ale výjmečně.

Pokud jsou to takové ty chemické hnusy, dvoulitrovka za devět korun, takové to sytě oranžové fuj, tak to bych taky držkovala, rodičům to vysvětlila a vozila si vlastní to, co uznáš za vhodné, nebo aspoň trvala na řádném ředění s vodou. Jak bylo řečeno, teď je to limonáda, pak to budou čokolády, pak spaní nebo koukání se na krváky v televizi. Stejně dřív nebo později dusno bude, pokud tě nerespektují a na tvé námitky nehledí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí