Pijou vaše děti limonádu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pijou vaše děti limonádu ?
Ahoj holky, mám takové dilema. Dávala jsem dceři vždycky pít jen čaj, vodu, nebo šťávu. Vždycky mi pila celkem hezky. Jezdíme na víkendy k manželovým rodičům a ty stále nalévají limonádu. Nejsem proti limonádě, nebo džusu jednou dvakrát denně, ale u nich se pije jen limonáda. Když jí chci dát vodu, tak se na mě tváří jak na krkavčí matku a sem tam utrousí i nějakou poznámku. Oni sami nikdy čistou vodu nepili.
Tak se chci zeptat, dáváte svým dětem na pití limonády? Někdy si u nich připadám, že hrozně přehánim, ale je to asi tím, že mě limonády nikdy nechutnaly, tak je ani sama nepiju.
Dcera nyní vyžaduje limonády i doma a vodu už tolik nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ne, syn zatím netuší co je limonáda… zná vodu, 100% džus a tedy colu, protože tu dostal, když mu bylo zle. Tu colu občas škemrá, tak dostane malého panáka a je šťastný jak blecha a vrátí se k vodě… poslední dobou mám dokonce pocit, že moc nechce ani ten džus.
Takže moc neporadím, ale snažila bych se k té vodě vrátit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Limonady pijeme jen kdyz jdeme do restaurace, to je pak schopna vysosat piti vsem. Doma takove sr.cky nepijeme v zadnem pripade!!! Rozhodne neprehanis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Liz My pijeme čaj a štávy, nebo v těch velkých vedrech jsme si koupili citronku a koncentrát limetky. Dělali jsme to s vodou. Kupování dobrých vod a jim podobných je podle mě vyhazování peněz. Dobrou štávu si dokážeme udělat sami. Takže u nás to nemá kde chytit a kdyby to chytil moc by mu to nepomohlo. Prostě to nekupujem, nepijem…
Jednak je to nacpané zbytečně bublinkama a chemií a jednak je to zbytečné utrácení peněz… Takže asi tak
- Citovat
- Upravit
Díky za reakci. Já jí ty limonády doma nekupuju, ale mrzí mě, že dřív mi pila hezky a dnes do ní nemůžu nic dostat, protože to neni limonáda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pijí, ale jen na výletech - po túře. Radši ani nemůžu napsat kolik je mladšímu
ale vždy si dvakrát loknou a už nechtějí. Jsou zvyklí na vodu (kluci nepijí ani čaj, šťávu, občas ředěný džus). U babiček a na navštěvách si sami říkají o vodu (když byli menší říkala jsem to za ně, nebo jsme měli sebou vlastní lahvičky s vodou) a všichni to v pohodě berou, bez poznámek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lemuska píše:
Limonady pijeme jen kdyz jdeme do restaurace, to je pak schopna vysosat piti vsem. Doma takove sr.cky nepijeme v zadnem pripade!!! Rozhodne neprehanis.
Tak proč to pijete v restauraci, když jsou to takové sr. čky… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dcera občas dostane do skleničky trochu limonády a jinak to nevyžaduje, má ráda vlažný ovocný čaj, vodu s trochou šťávy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to se nejde nějak domluvit, když jsou u babičky a dědy? U nás moc dobře vědí, že si pro malého v cuku letu mohu kamkoliv přijet.. Mívají ho tak na dvě tři hodiny, když jsou venku. Dávám vlastní pití.. A to na čem se domluvíme, přes to nejede vlak ![]()
- Citovat
- Upravit
@Liz rozhodne neprehanis. Nevim kolik holcicce je, ale vysvetlila bych ji ze to neni dobre ani pro zoubky ani pro brisko a trvala bych ze prevazna cast pitneho rezimu je voda ![]()
Tchanovcum bych to vysvetlila a trvala bych na dodrzeni nadtavenych pravidel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Brooucinda asi bychom se mohli domluvit, ale šlo by to jedině tak, že bych řekla, že limonády nebude pít vůbec, ale nechci prudit. Protože, když jsem jim řekla, že nechci aby pila stále limonádu, tak jí to lejou stejně, ale před každou skleničkou se mě významě ptaj jestli jako můžou. Už mi to začíná vadit, řešit každou blbou skleničku limonády. Zatím tam jezdíme s dětma i my, dceři je tři a půl a nikdy u nich sama nebyla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se pije většinou voda se šťávou (z hlediska zubů asi podobné, nevím
). Dětem spíš vadí sycené - menší to nevypije vůbec, starší už jo, ale preferuje nesycené. Občas vysomruje od tatínka trošku Kofoly, ale jinak pití s bublinkama pijou málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quinny díky moc za reakci, dceři je tři a půl. Bohužel u nich je to tak, že když nastavim pravidla, tak se si připadám, že hrozně přehánim. Věřim, že kdybych tam dceru poslala samotnou, což asi jen tak nebude, tak by stejně všechny pravidla byly ty tam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 proc ne?
Vyjimecne ji to nezabije a prijde si dulezita. Nicmene prvni nevylucuje druhe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo limonády mají nesycené, s bublinkama by se toho dcera nedotlka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit