Piju už moc?

Anonymní
11.2.22 14:11

Piju už moc?

Ahoj. Potřebuju váš názor. Jsem žena. Za mlada se pilo tak normálně. Pak byly děti atd takže jsem si nedala ani nealko pivo. Teď třeba dvakrát týdně vyrazime s kámoškou do baru.Doma sama nepiju vůbec, podotýkám. No a v tom baru vypiju třeba 4 piva za večer a pak skleničku Bohemky.To je třeba v úterý a v pátek zase 5 piv. Velkých. Jsem už alkoholička nebo ne podle vás? :oops: :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Excessif1212
11.2.22 14:15

To z tvého líčení nejde vědět. Podstatné by bylo, jestli dokážeš nepít, jak moc je pro tebe trápení vzdát se chlastání, jestli pod vlivem děláš něco problematického, jak se přitom a potom cítíš… Píšeš jen o množství vypitého a o svém týdenním režimu, to ale nestačí.

• Citovat
  • Upravit
33633
11.2.22 14:20
@Anonymní píše:
Ahoj. Potřebuju váš názor. Jsem žena. Za mlada se pilo tak normálně. Pak byly děti atd takže jsem si nedala ani nealko pivo. Teď třeba dvakrát týdně vyrazime s kámoškou do baru.Doma sama nepiju vůbec, podotýkám. No a v tom baru vypiju třeba 4 piva za večer a pak skleničku Bohemky.To je třeba v úterý a v pátek zase 5 piv. Velkých. Jsem už alkoholička nebo ne podle vás? :oops: :?

Asi ne, to bys pila i doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1232
11.2.22 14:22

Úplně v pohodě. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
11.2.22 14:25

Závislá jsi v okamžiku, kdy piješ tak že ti to škodí, víš to, ale přesto si vybereš raději alkohol.

Pokud skutečně piješ jen tak jak uvádíš, tak se pohybuješ někde na spodní hranici rizikového užívání alkoholu, problém to začne být jakmile začneš pít víc a/nebo se přidají nějaké zdravotní problémy.

Jestli ti vadí to že tedy dvakrát týdně jdeš pít, tak si začněte s kamarádkou domlouvat i jinou činnost, než jen pití piva. Třeba to úterý prostě dělejte něco jiného a v pátek si sedněte na bar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Excessif1212
11.2.22 14:29

Taky by bylo potřeba vědět, jak moc je pro tebe důležitá ta sociální funkce pití (připadá mi, že hodně - prostě ani ne tak to, co piješ jako spíš ti, se kterými piješ). Intuitivně mi připadá, že nejsi přímo alkoholička, ale může se jednat o rizikové pití.

• Citovat
  • Upravit
53190
11.2.22 14:31

Definice alkoholika se neodvíjí jen podle množství vypitého alkoholu. Za mě je to v mezích, jen nechápu, jak zvládáš fungovat s dětmi, když jdeš normálně v týdnu večer do baru - ten následující den :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
11.2.22 14:32
@Anonymní píše:
Ahoj. Potřebuju váš názor. Jsem žena. Za mlada se pilo tak normálně. Pak byly děti atd takže jsem si nedala ani nealko pivo. Teď třeba dvakrát týdně vyrazime s kámoškou do baru.Doma sama nepiju vůbec, podotýkám. No a v tom baru vypiju třeba 4 piva za večer a pak skleničku Bohemky.To je třeba v úterý a v pátek zase 5 piv. Velkých. Jsem už alkoholička nebo ne podle vás? :oops: :?

Záleží na tom, jestli si schopná se bez toho baru obejít, ale ano, máš nakročeno k alkoholismu. Moje matka alkoholička začínala na tom, že pila pouze tehdy, když za ní přijela kamarádka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
11.2.22 14:35

10 piv za týden je dost. Řekla bych že tvé pití už je rizikové. Už to, že nad svým pitím uvažuješ jako o potenciálním problému svědčí o tom, že ti bliká kontrolka…
Osobně mám tendence pít denně- 2-3 deci vína… cíleně omezují na 2-3 deci dvakrát týdně. Sama to u sebe vnímám jako rizikové chování.
Prostě to omez, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
11.2.22 14:35
@lleennttiillkkaa píše:
Záleží na tom, jestli si schopná se bez toho baru obejít, ale ano, máš nakročeno k alkoholismu. Moje matka alkoholička začínala na tom, že pila pouze tehdy, když za ní přijela kamarádka

Ta hranice uz je potom asi tenka :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.2.22 14:38
@alejandra píše:

Je to tak. Někdo do toho spadne díky takové „prkotině“ jako dvě sklenky s kamarádkou. Pak znám naopak mraky lidí, kteří pijí celý život denně a žádné problémy jim to nezpůsobuje, nestupňují to :nevim: Třeba můj děda, už mu táhne na 90, ten si dá každý den 2-3 piva, na návštěvě klidně 3-6 panáčků (to je v létě třeba 3× týdně) a je v pohodě. Nebýt artrózy (a troufnu si říct, že za to pití nemůže), tak je zdravej jako řípa. Blbý je, že nikdo neví, jak zrovna on má ten kopec vysokej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
11.2.22 14:40
@alejandra píše:

přesně tak hranice mezi dám si skleničku a jsem alkoholik je tenoučká jako průklepový papír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
11.2.22 14:42
@unuděná píše:
Je to tak. Někdo do toho spadne díky takové „prkotině“ jako dvě sklenky s kamarádkou. Pak znám naopak mraky lidí, kteří pijí celý život denně a žádné problémy jim to nezpůsobuje, nestupňují to :nevim: Třeba můj děda, už mu táhne na 90, ten si dá každý den 2-3 piva, na návštěvě klidně 3-6 panáčků (to je v létě třeba 3× týdně) a je v pohodě. Nebýt artrózy (a troufnu si říct, že za to pití nemůže), tak je zdravej jako řípa. Blbý je, že nikdo neví, jak zrovna on má ten kopec vysokej…

přesně tak. Můj dědeček si dá 1-2 panáčky na zdraví denně. Vyjma artrozy ho nic moc netrápí. Je mu 90 k doktorovi šel naposledy, když potřeboval vyplnit žádanku do pečováku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
11.2.22 14:43

Jako spatřuju tam to riziko. Vypít takhle jednorázově 5 piv? To není na žízeň. To už se snažíš něco dohnat. Takové to doma jsem si zase nic nedala, tak tady můžu. A není to jednorázově jakože „na oslavě“ ale opravdu pravidelně 2× týdně. Kdybys vypila 10 piv za týden s tím, že denně si dáš 1 a pak na akcích 2 max 3, vypadalo by to jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
11.2.22 14:44

Zkus nejít a nebo nepít. Bude to z toho divně? Pak začínáš být závislá. Proč s kámoškou nejdete někdy jinam? Proč vždycky do báru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová