Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Od doby, co mazu boláky ATB mastičkou Duac Gel, se mi netvoří nové. Tj. když už se nějaký objeví, tak se nerozšíří. Zlepšení tak o 90 procent. Nemám je permanentně, jen občas. Já, 37 let. Nic do té doby nepomáhalo.
Taky s tím bojuji. Teď je měsíc klid, tak snad… Zkus vypozorovat, jestli se ti to výrazně nezhorušuje po konzumaci něčeho (mléčné výrobky, pálivé, alkohol, čokoláda atd.)
já třeba zjistila, že mi nedělá dobře právě čokoláda.
Začala jsem používat pravidelně novou kosmetiku a to mi asi taky pomohlo. Předtím jsem různě zkoušela a tohle mi teď vyhovuje. Takže asi i zkoušet. Ale těžko čekat, že jsou vidět výsledky po týdnu. Já viděla zlepšení cca po měsíci a postupně to bylo lepší a lepší…
A co zkusit nějaké dermatologické centrum? Doporučili by nějakou proceduru. Ale levné to nebude no…
@Anonymní píše:
Od doby, co mazu boláky ATB mastičkou Duac Gel, se mi netvoří nové. Tj. když už se nějaký objeví, tak se nerozšíří. Zlepšení tak o 90 procent. Nemám je permanentně, jen občas. Já, 37 let. Nic do té doby nepomáhalo.
to je na předpis asi že?
Velke bolaky na hrane celisti se mi delaji take… zhorsuje se to po lepku, resp po kombinaci cukr+lepek… takze nadycha buchta znamena za par dni pekny bolaky… zkousim CBD mazat, ale nejvic mi pomaha eliminovat ony potraviny ![]()
Potraviny jsem zkoušela eliminovat, vlastne i z jiných důvodu a je to v podstatě stejné i když jsem nejedla mléčné, cukr nebo lepek. Vše jsem měla vyřazeno delší dobu, ale stav obličeje se k lepšímu nezměnil
Niacinamid se zinkem
a rozhodně osekat sladkosti a mléčné výrobky.
Já jsem měla boláky na bradě a krku hlavně před ovulací a před MS, pomohlo pití kontryhelového čaje + Zklidňující SOS gel proti akné Levandule & vřídelní sůl (od manufaktury) stačí namazat bolák když se začíná dělat a do druhého dne zmizí + mám od manufaktury krém na problematickou plet
@Veru1987 píše:
to je na předpis asi že?
Ano ale může to předepsat i obvodak.
Zkuste čistící pěnu od Lobey - čistit ráno i večer, pak doporučuju růžovou vodu, konjakovou houbičku a už zmíněný niacinamid se zinkem.. to mě zachránilo ![]()
@Anonymní píše:
@Leknin12 můžete mi dát prosím odkaz na ten niaciamid?
sice to nebylo na mne, ale používám tento https://www.douglas.cz/…inc-1-015520?…
Já jsem měla nejhezčí pleť, když jsem jedla keto stravu (přirozenou, ne žádné pytlíky). Když jsem najela na vejce, tvaroh, spoustu rostlinných olejů, maso a kopec zeleniny. Po třech týdnech mi zmizela celulitida a vyhladila se mi pleť na obličeji bez boláků (zůstaly jen rozšířené póry, kterých už se nezbavím).
@Anonymní píše:
@Leknin12 můžete mi dát prosím odkaz na ten niaciamid?
používam ten stejný jako @weyky
nebo ještě od Kvitoku, ten je taky super
@zrcadlo píše:
Já jsem měla nejhezčí pleť, když jsem jedla keto stravu (přirozenou, ne žádné pytlíky). Když jsem najela na vejce, tvaroh, spoustu rostlinných olejů, maso a kopec zeleniny. Po třech týdnech mi zmizela celulitida a vyhladila se mi pleť na obličeji bez boláků (zůstaly jen rozšířené póry, kterých už se nezbavím).
Ja mela nejhezčí pleť v těhotenství ![]()
Zdravím, moc bych chtěla poprosit o radu jak na akné v dospělosti. Podotýkám vyzkoušela jsem toho hodně, od mastiček od lékaře, po produkty z drogerie a i kosmetičku. Nic mi v podstatě moc nepomohlo. A když tak krátkodobě. Tvoří se mi hlavně velké boláky pri spodních stranách obličeje a některé se v podstatě ani nezahojí. Máte nějakou radu? Jsem z toho už zoufalá