Pilates, nebo powerjoga?

767
15.10.12 23:06

Pilates nebo Powerjoga

Ahoj, potřebovala bych poradit. Kterému cvičení se začít aktivně věnovat, jestli powerjoze nebo pilates. Začínáme se snažit zároveň i o druhé dítě a potřebuji se tak nějak psychicky a fyzicky dát do té správné „frekvence“ :-) Dost mě i bolí záda, syn má ve 20ti měsících 15 kg a stále ho občas nosím. Byli mi na záda doporučeny cviky od Ludmily Mojžíšové, které teď začínám pravidelně doma cvičit, ještě ale chci doplnit jogou nebo pilates. Poradíte prosím? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1270
15.10.12 23:25

Jestli chceš cvičení v Praze, tak můžu doporučit úplně úžasného cvičitele poweryogy.Ale bacha, ta se v těhotenství nesmí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
15.10.12 23:27

Chodím na powerjogu i pilates-my cvičíme pilates na balonech, je náročnější. Powerjoga je lepší na záda, celkové zpevnění, zklidnění. Pilates je účinější na břišní svaly.Ale dle toho co píšeš bych volila powerjogu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
15.10.12 23:29

Podle mě nejvíc záleží na tom, kdo to předcvičuje. Zkoušela jsem oboje u několika cvičitelů a bylo to nebe a dudy. Musí se to prostě vyzkoušet, co sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
16.10.12 07:40

To je pravda-když je naše lektorka nemocná a má záskok, tak mám pocit, že cvičení je téměř o ničem. Nasadila tak vysokou laťku, že těžko hledat někoho jiného, kdo by takto vyhovoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
16.10.12 08:42

Cvičila jsem Pilates doma podle DVD, celá jsem se zpevnila a i záda se tvářily líp. A i potom co jsem přestala, tak to dlouho vydrželo. Naučilo mě to držet se rovně, nehrbit se atd. Teď chodím na Powerjogu a tam jsou některé cviky podobné jako v Pilates, taky se zpevníš, ale naučíš se uvolnit, relaxovat a hlavně DYCHAT! To mě hodně hodí do klidu. Být tebou tak jdu jednou na Pilates a po druhé na Powerjogu. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weddiene
14.2.13 15:07

Doporučuji spíš powerjogu, je super na protažení a zpevnění celé postavy. Dá se cvičit i v těhotenství, naše cvičitelka je těhotná a má už docela velké bříško. Pilates je náročné na břišní svaly.

• Citovat
  • Upravit
1270
14.2.13 21:26

@weddiene Hm, tak to je zvláštní, poweryoga se právě v těhotenství nedoporučuje, maximálně nějaká upravená varianta. Já s ní v těhotenství na radu cvičitele přestala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weddiene
17.2.13 16:07

@ottla Určitě se v těhotenství nedoporučují všechny cviky, pak je lepší přejít na gravidjogu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková