Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, potřebovala bych poradit. Kterému cvičení se začít aktivně věnovat, jestli powerjoze nebo pilates. Začínáme se snažit zároveň i o druhé dítě a potřebuji se tak nějak psychicky a fyzicky dát do té správné „frekvence“
Dost mě i bolí záda, syn má ve 20ti měsících 15 kg a stále ho občas nosím. Byli mi na záda doporučeny cviky od Ludmily Mojžíšové, které teď začínám pravidelně doma cvičit, ještě ale chci doplnit jogou nebo pilates. Poradíte prosím? Díky
Jestli chceš cvičení v Praze, tak můžu doporučit úplně úžasného cvičitele poweryogy.Ale bacha, ta se v těhotenství nesmí!
Chodím na powerjogu i pilates-my cvičíme pilates na balonech, je náročnější. Powerjoga je lepší na záda, celkové zpevnění, zklidnění. Pilates je účinější na břišní svaly.Ale dle toho co píšeš bych volila powerjogu.
Podle mě nejvíc záleží na tom, kdo to předcvičuje. Zkoušela jsem oboje u několika cvičitelů a bylo to nebe a dudy. Musí se to prostě vyzkoušet, co sedne.
To je pravda-když je naše lektorka nemocná a má záskok, tak mám pocit, že cvičení je téměř o ničem. Nasadila tak vysokou laťku, že těžko hledat někoho jiného, kdo by takto vyhovoval.
Cvičila jsem Pilates doma podle DVD, celá jsem se zpevnila a i záda se tvářily líp. A i potom co jsem přestala, tak to dlouho vydrželo. Naučilo mě to držet se rovně, nehrbit se atd. Teď chodím na Powerjogu a tam jsou některé cviky podobné jako v Pilates, taky se zpevníš, ale naučíš se uvolnit, relaxovat a hlavně DYCHAT! To mě hodně hodí do klidu. Být tebou tak jdu jednou na Pilates a po druhé na Powerjogu. ![]()
Doporučuji spíš powerjogu, je super na protažení a zpevnění celé postavy. Dá se cvičit i v těhotenství, naše cvičitelka je těhotná a má už docela velké bříško. Pilates je náročné na břišní svaly.
@weddiene Hm, tak to je zvláštní, poweryoga se právě v těhotenství nedoporučuje, maximálně nějaká upravená varianta. Já s ní v těhotenství na radu cvičitele přestala.
@ottla Určitě se v těhotenství nedoporučují všechny cviky, pak je lepší přejít na gravidjogu.