Pistole doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21941
10.5.17 20:47
@KalamityJohn píše: Živě si to představuju: Mně nemůžeš znásilnit, já jsem inteligentní :zed: :zed:

Samozrejme! Ani okrast! Zabit, unest dite, nic. Predvidam pred spankem, pri vyruseni ve spanku to vsechno zkrotim svym inteligentnim napadem..ty ne? 8o :mrgreen: No vlastne ne, protoze spis s bouchackou pod polstarem. :roll: :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21941
10.5.17 20:50
@Danikoof píše:
Když budeš předvídat hodně možností každou chvilku, nejspíš tě dlouho nedostanou bez bouchačky :mrgreen:

Ja nic jinyho, nez predvidani vsemozneho nedelam..Jsem naprosto v bezpeci. A diky tomu cela rodina :srdce: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
10.5.17 20:55
@Eemii píše:
Ja nic jinyho, nez predvidani vsemozneho nedelam..Jsem naprosto v bezpeci. A diky tomu cela rodina :srdce: :pankac:

Prej musíš okamzite předvídat a nevýhody využít ve výhody :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
10.5.17 23:38
@KalamityJohn píše: Živě si to představuju: Mně nemůžeš znásilnit, já jsem inteligentní :zed: :zed:

Ptá se pocestný babičky: „Nač máte tu pistoli?“ „To kvůli znásilnění!“ „Ale já vás nechci znásilnit!“ „Budeš muset, chlapečku!“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22213
11.5.17 01:39
@Eemii píše:
Ja nic jinyho, nez predvidani vsemozneho nedelam..Jsem naprosto v bezpeci. A diky tomu cela rodina :srdce: :pankac:

Spis jenom tak hloupe placas o vecech kterym nerozumis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17311
11.5.17 08:03
@KalamityJohn píše:
Ruger.357 Magnum mám zabezpečenej pod polštářem :mrgreen:

Tak to tě problémy s pružinou netrápí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
11.5.17 08:30

Já jsem byla dlouho fanda chladných zbraní (7 let historického šermu už člověka leccos naučí). Nyní u mě nazrál čas na palné zbraně. A začala jsem s manželem chodit na střelnici a seznamovat se s jeho arzenálem. Nejsem soutěživý člověk, ale sama se sebou soutěžím ráda a když jsem začala do terče sypat 9 a 10, velmi mě to potěšilo a zvedlo sebevědomí - ačkoliv v úterý se mi vůbec nedařilo. Dostala jsem nábojnicí do oka - nevzala jsem si brýle. Začala jsem odvracet hlavu a škubat za spoušť, takže se to sypalo všude, jen ne do terče. Ale analyzovala jsem chybu, správce střelnice je výborný člověk, ví, že jsem začátečník. Půjčil mi colt, tudíž nehrozilo, že vylítne nábojnice a zase jsem měla trefu. Takže míření chápu, už jsem se lekla, že po prvotních štěstích začátečníka jsem nepochopila míření. Ale to mě ujistilo, že rozumím.

Už několikrát předtím mi manžel ukazoval manipulaci se zbraní nasucho (bez zásobníku a náboje v komoře samozřejmě). Spousta termínů, co by jak by, kdyby…JEDNA návštěva střelnice mi dala mnohem více než x hraní na sucho. Najednou to vše dostalo smyl, i ty termíny. Na sucho se mi občas stalo, že jsem místo vypuštění závěru málem rozebrala hlaveň :mrgreen: - páčka sem, páčka tam. Teď to do sebe všechno zapadlo. Má to naprostou logiku, jako anatomie.

Kdyby nastal „velký průs. er“, konflikt, nebo i prostý nájezd tlupy afrických ekonomádů, kterých je plná Evropa, chci mít jistotu, že budu schopna krýt manželovi záda při obraně našeho domu, rodiny, majetku.

Já nejsem zbraň, já jen zbraň ovládám a zbraň nemyslí. Sama o sobě neublíží. Já jsem ten, kdo myslí a vyhodnocuje. Já jsem rozum, zbraň je nástroj.

Manžel mě učí, že mám ke každé zbrani, na kterou sáhnu, přistupovat jako k nabité. Takže vytáhne zásobník a vyhodí náboj z komory. Já to po něm zopakuju - tedy spíše zkontroluju. Ale mi se ukládá rutina, udělat to pokaždé. I když vidím, že by zbraň neměla být nabitá, tak to slovo „neměla“ může způsobit neštěstí.

Já právě potřebuju trénovat nasucho, protože jsem trochu obojetná. Jsem pravák, ale mířím levým okem (což asi bude trochu problém u pušky), levou ruku mám poměrně šikovnou a lehce s ní ovládám prvky zbraně. A tudíž neustále pokládám po střelbě zbraň naopak - tak, že by ji vzal jedním hmatem jen levák. Takže, když ji chci po návratu od terčů, zase vzít, musím přehmatávat (což manžel nechce, abych dělala), nebo ji otočit za hlaveň, což zase mi připadá divné (ale je to jednodušší než za pažbu, tam mě to zase svádí na přehmatávání)…Tak zkouším úchopy a pokládání. Protože nejjednodušší bude naučit se to pokládat na „správnou“ stranu.

Není třeba palné zbraně milovat, ale seznámit se s nimi. Že to není žádný démon, bestie, která zcela zákeřně a schválně schovává někde v útrobách náboj a tváří se jako vybité neviňátko, aby pak někoho sejmula. Že to není věc, která sama od sebe spustí, že ji mohu mít v ruce nabitou a odjištěnou a pokud já nebudu chtít, tak nevystřelí.

Na střelnici jsem viděla slečnu o dvou berlích, střílela z lehu z 58. Byla tam i děcka, cca ve věku 10-12 let. Někteří stříleli z malorážek, většina však z „velkorážek“ (divné slovo :think: ).

Tolik z pohledu začátečníka, přiznávám, že jsem mírně euforická, dokonce se těším na „Den zbrojovky CZ“, kdy si každý může vyzkoušet jejich různé zbraně. jsem trochu zvědavá a napjatá, ale manžel chce, abych vyzkoušela určité jinakosti. Tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
11.5.17 08:35
@zoidberg píše:
Tak to tě problémy s pružinou netrápí :)
Šak on psal, že pružiny v zásobníku problémy nedělají. Tak by ho netrápily ani v bouchačce.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
11.5.17 09:21
@Eemii píše:
Jo takhle.Dik za info, jsem rada, ze ted vim, ze v pripade nouze, mi na sebeobranu staci inteligence :pankac: :pankac:.To je mazec, to neni mozny tohle ty jo :mrgreen:

Pokud ty zbraně budou vlastnit lidé jako zde píšou, tak nás nezachrání asi nic. Před kým jsi se za svůj život tou pistolí v sebeobraně ubránila? Kolik už máš čárek na pažbě? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17311
11.5.17 09:27
@TSHB2 píše:
Pokud ty zbraně budou vlastnit lidé jako zde píšou, tak nás nezachrání asi nic. Před kým jsi se za svůj život tou pistolí v sebeobraně ubránila? Kolik už máš čárek na pažbě? :zed:

Taky si vymontuješ z auta airbagy jen proto, že jsi prozatím žádnou autohavárii neměl? Nebo prostě uznáš, že se něco takového může přihodit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
11.5.17 09:38
@zoidberg píše:
Taky si vymontuješ z auta airbagy jen proto, že jsi prozatím žádnou autohavárii neměl? Nebo prostě uznáš, že se něco takového může přihodit…

Airbag nemám odkud vymontovat a určitě s ním nespím pod polštářem. :mrgreen:
Ale když už jsi to nakousl, tak mi prosím odpověz:
Kolik lidí za poslední rok zachránil airbag v autě a kolik lidí zachránilo to, že spali s pistolí pod polštářem?
A kolik těch palných zbraní za rok způsobí neštěstí, protože se dostanou do nepovolaných rukou?
To budou čísla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17311
11.5.17 09:51
@TSHB2 píše:
Airbag nemám odkud vymontovat a určitě s ním nespím pod polštářem. :mrgreen:
Ale když už jsi to nakousl, tak mi prosím odpověz:
Kolik lidí za poslední rok zachránil airbag v autě a kolik lidí zachránilo to, že spali s pistolí pod polštářem?
A kolik těch palných zbraní za rok způsobí neštěstí, protože se dostanou do nepovolaných rukou?
To budou čísla!
Žádná taková čísla mi nejsou známa, ale ta situace reálně může nastat. A je dobré se na ni připravit. Při havárii letadla jsou ti plovací vesty v naprosté většině taky k ničemu, ale prostě jen kvůli statistice se tam nepřestanou dávat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
11.5.17 11:13
@zoidberg píše: Žádná taková čísla mi nejsou známa, ale ta situace reálně může nastat. A je dobré se na ni připravit. Při havárii letadla jsou ti plovací vesty v naprosté většině taky k ničemu, ale prostě jen kvůli statistice se tam nepřestanou dávat.

http://www.stoplusjednicka.cz/…sech-valkach

Za rok 2012 bylo 322 případů, kdy palná zbraň byla „zneužita“ někým jiným než majitelem. Zatímco jen v 2 případech palná zbraň ochránila jejího majitele v sebeobraně ve 24 případech majiteli bránícímu se palnou zbraní nepomohla a ve většina případů mu pravděpodobně uškodila, protože byl postřelen nebo zastřelen (7)

Dopravních nehod za stejný rok bylo ale 12076!

Tolik ze statistiky.

Takže si to shrňme:

*pravděpodobnost, že ti nepomůže tebou držená palná zbraň je 12× horší než že ti pomůže
*pravděpodobnost, že napáchá tebou držená palná zbraň škodu jinde je 161× větší než že ti pomůže
*pravděpodobnost, že ti pomůže palná zbraň je 6038× menší ve srovnání s tebou uváděným airbagem

Ale není nad to si s pistolí u pasu nebo pod polštářem zvyšovat své malé sebevědomí. O tom se statistiky nevedou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17311
11.5.17 11:31

@TSHB2 Tak nevím odkud to máš, ale jestli bereš spojené státy jako vzor, proč nevzít rovnou třeba Brazílii nebo JAR? :mrgreen:
A i kdyby pomohla zachránit jen ty dva životy (čemuž samozřejmě nevěřím), tak mi to jako důvod stačí.
Ten zbytek byl asi přehnaně inteligentní a tedy se bránil neefektivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
11.5.17 11:53
@zoidberg píše:
@TSHB2 Tak nevím odkud to máš, ale jestli bereš spojené státy jako vzor, proč nevzít rovnou třeba Brazílii nebo JAR? :mrgreen:
A i kdyby pomohla zachránit jen ty dva životy (čemuž samozřejmě nevěřím), tak mi to jako důvod stačí.
Ten zbytek byl asi přehnaně inteligentní a tedy se bránil neefektivně.

Protože Amerika je v tomto pěkný příklad, jak ty zbraně ve společnosti zajišťují bezpečí!
Statistika je od nás a kdyby jsi ji přečetl a hlavně pochopil, tak jasně uvidíš, že ty zbraně více uškodili než pomohli. Tedy pokud na někoho vytáhneš v sebeobraně zbraň tak z 26 případů to bylo pro bránícího se tragické a kdyby tu zbraň neměl s velkou pravděpodobností by dopadl líp. Jo je vše co jsem chtěl říct k "přehnaně inteligentní " ozbrojené populaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí