Placenta nízko, bez krvácení, 29tt

12
11.6.17 10:18

Placenta nízko, bez krvácení, 29tt

Hezkou neděli :) Chci se zeptat na zkušenosti. Dr. mi v rámci běžné kontroly zjistil nízko uloženou placentu, podrobnosti nevím, do té doby jsem o tom moc nevěděla, tudiz jsem se neptala… Bylo mi receno, že pokud se neposune, přirozený porod není mozny. Jsem 28+5, což mi prijde už dost. Zatím nekrvacim. Dr. mě jen poučil, že při krvácení ihned do nemocnice. Snazim se setrit, ale mam doma pětiletou a 14ti mesicni, takze tak. Ma/mela to některá z vás podobne a jak to dopadlo? Moc děkuji za reakce, hezky den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
565
11.6.17 10:41

Nejsem lékař, ale řeknu to tak, jak to bylo řečené mně. Pokud nekrvácíte, tak není důvod k nějakému úplně úlevovému režimu. Nemusíte jen ležet atd.. tu placentu máte takto už od začátku a taky jste dělala věci normálně, udivuje mě, že vás o tom informoval až takhle docela pozdě.. hodně také záleží jak zasahuje placenta do děložního hrdla, mně bylo řečeno, že by se v mém případě měla normálně vytáhnout, takže doufám :) na internetu o tom píšou hrozně katastrofické scénáře, že se nesmí sex a nic, ale pokud ji máte jen trochu níž jako já a nekrvácíte, tak stačí když budete mít klasický těhotenstký režim - např netahat nic těžkého atd. Kadpopdně tohle není univerzální návod a víc by vám měl říct váš dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
11.6.17 11:14

@Avocado123 Dekuju, určitě se budu vic ptát na dalším utz za 14 dní. Ja tomu moc nerozumím, ale je divné, že na velkém utz kolem toho 20 týdne mi jiný dr. napsal, že je ulozena vpředu vysoko… Coz by znamenalo, že klesla. Tak uvidím, jak to dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.6.17 11:54

Záleží na tom, jestli máš placentu nízko položenou nebo překrývá děložní hrdlo. Pokud je nízko položená, v drtivé většině případů se do 30tt vytáhne sama nahoru. Je potřeba hlídat krvácení, v sexu moc nedivočit a nezvedat nic těžkého. To se ovšem s malým prckem snadno řekne a blbě udělá. Pokud překrývá děložní hrdlo, pak je potřeba klidový režim, sex vůbec nebo hoooodně opatrně a většinou to končí císařem. Ale myslím si, že pokud by byla placenta na hrdle, tak by ti to lékař řekl a důrazně tě poučil o režimu. Já mám nízkou placentu už u druhého těhotenství a vždycky se vytáhla sama.

• Citovat
  • Upravit
7398
11.6.17 21:03

@Monna U mě taky zjistil dr. placentu nízko celkem pozdě, tuším kolem 25tt. Byla 1.5cm od branky.. bylo mi řečeno nepřepínat se, netahat těžké věci.. a ze se velké většině těhotných vytáhne, jak břicho a děloha roste.. případně kdyby ne, je to indikace k císaři, ale to by se řešilo až pak, že je ještě spousta času.. ve 30tt na velkým UZ pořád dole, cca 3cm od branky. A ke konci se vytáhla myslim na 6cm, Dr. rikal, že to není běžně uložení placenty, ale dá se s tím rodit normálně a bez problémů a tak to také​ bylo.. žádné peobly mi to nezpůsobovalo, nekrvacela jsem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí