Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kamo2601 Ahojda, já neležela v rizikovce, ležela jsem na porodních sálech. Přenechal si mě dr. Kacerovský - jak už jsem říkala, i když pro nás neměl dobré zprávy, odcházela jsem víc v pohodě, než od svého dr. Je to takový pohodář, fakt mi sednul. A porodní asistentky? Luxus, fakt přístup úplně super, takže spokojenost maximální. Jsem zvědavá na úterý, co nám poví. Pokecali jsme si i o informacích na netu - tak jsme se zasmáli ![]()
@Sarec Jasan, že se zeptám. Já teda nevím, jestli moje okolí stresuje, kvůli dvojčatům, jestli by to u jednoho prcka bylo jiný, ale stejně tu tvojí dr. nechápu. Centrálka je podle mě průšvih a mělo by se to alespoň hlídat, aby se předešlo maléru. Nechci malovat čerta na zeď, samozřejmě ti držím palce, aby bylo vše bez komplikací a do toho 30tt máš ještě na vytažení čas ![]()
@Petka.84 tak co na kontrole, co ti řekli? Já dnes byla na oGTT a při příjmu se mě ptal lékař na těhotenství, tak říkám, že mám tu placentu centralis. No a na můj dotaz, zda je šance, že se vytáhne, tak říkal, že NE. Hospitalizace od 35.tt, to znamená na začátek prosince, takže tam budu i na Vánoce..
Tak jsem z toho taková smutná, ale pořád budu doufat..
@Sarec Ahojda, tak dr.byl dnes celkem spokojen, že je to lepší. Minulý týden byl čípek 14,6mm, teď je 21mm, teda jestli jsem to správně pochopila ![]()
Jsem objednaná na další týden. Popravdě, byla jsem dnes se sestřičky tak vyjukaná, že jsem se na tebe úplně zapomněla zeptat. Ptala jsem se ale porodní asistentky a ta mi řekla, že je těžké někoho bez vyšetření posoudit, že centrálka se většinou nevytáhne, ale zná i případy, kdy se vytáhla, že těžko říct. Každopádně je prý stále do 30tt čas, aby se ještě potvora hnula ![]()
Vánoce v nemocnici jsou za trest,, žádná sláva, ale co bychom pro ty naše prcky neudělaly ![]()
@Sarec jojo, kvuli krvaceni. Za tech 37.tydnu jsem zakrvacela celkem 3×. Poprve v 25.tt, ale to bylo zrejme kvuli zanetu, nic hrozneho. Ale to uz mi v nemaku rekli, at s centralni plackou moc neverim na zazraky
Potom v 29.tt jsem zakrvacela podruhe, to uz byl vetsi hucak a diky tomu i hospitalizace v HK a defakto 24.hod pod kontrolou. A do tretice v 36.tt, ale ustala jsem to a porodila v planovanem terminu 37.tt cisarem.
Neboj, tyhle Vanoce zvladnes
a pristi uz to bude randaaal ![]()
@Petka.84 moc díky, že ses zeptala. S tím čípkem tomu moc nerozumím, jen se podle toho nějak pozná, zda se otvíráš, že? Takže čím vyšší číslo, tím lépe? No hlavně, že je VŠE v pořádku!
@kamo2601 tak to jsi vydržela dlouho a kdy přesně ti dělali ten císař? Ať zhruba vím, zda v 37+0 či dříve? No Vánoce to jistí, to abych už nakoupila dárky teď.
@Malvajs no jsem zvědavá, do kdy mě teda nechají tady v Brně. Asi to je různé dle nemocnice jak k tomu přistupuje. Snad co nejdřív vydržím doma a nebudu krvácet, přece jen mám ještě 3 leteho kluka. Ale moc dobré vyhlídky teda nemám.
@Malvajs … no jelikoz to treti krvaceni ustalo vcelku rychle, bylo to k veceru v patek, tak jeste pockali. Byla to klika a risk zaroven, ale zvladla jsem to. Ale jednou nohou jsem byla uz na porodnim sale a doktori co me meli operovat byli na telefonech. Nakonec jsme se domluvili na strede, coz jsem presne byla 36+5tt.
Holcina co tam lezela s nama opravdu malem vykrvacela, s dvojcatkama. Presne jak rikas, jako kdyz se pusti kohoutek. Vsude krev… hruza
Tu ale nemohli hned operovat, protoze uz pred tim ztratila hodne krve a museli do ni dostat konzervy s krvi, aby ten cisar vubec zvladla. Ale taky to dali. Dvojcatka se narodila na 29tt a dneska se maji pekne k svetu ![]()
@kamo2601 píše:
@Malvajs … no jelikoz to treti krvaceni ustalo vcelku rychle, bylo to k veceru v patek, tak jeste pockali. Byla to klika a risk zaroven, ale zvladla jsem to. Ale jednou nohou jsem byla uz na porodnim sale a doktori co me meli operovat byli na telefonech. Nakonec jsme se domluvili na strede, coz jsem presne byla 36+5tt.
Holcina co tam lezela s nama opravdu malem vykrvacela, s dvojcatkama. Presne jak rikas, jako kdyz se pusti kohoutek. Vsude krev… hruzaTu ale nemohli hned operovat, protoze uz pred tim ztratila hodne krve a museli do ni dostat konzervy s krvi, aby ten cisar vubec zvladla. Ale taky to dali. Dvojcatka se narodila na 29tt a dneska se maji pekne k svetu
Moc ti gratuluju
Když to tak čtu, tak se začínám fakt bát
Dceru jsem rodila ve 35 tt, tak když teď donosím alespoň tam, tak budu vděčná Bohu ![]()
@Sarec … nakonec jsem rodila planovanou sekci na 36+5tt. S centralni placentou nechavaji max do 36.tt. Ale urcite bude zalezet na nemocnici.
@Malvajs … taky jsme zmenila gynekologa. Ten muj by me s tou centralni plackou snad i nechal rodit a jakmile se rozbehlo krvaceni, hezky dal ode me ruce pryc. Navic, on mi to ani nerekl, ze mam centralni placku, rekli mi to az na velkym ultrazvuku v 21.tt v nemaku. Kre**n ![]()
@Petka.84 …
, a s cim pak te pan doktor Kacerovsky nepotesil, ze pises, ze pro tebe nemeli dobre zpravy?
@Malvajs píše:
to je mazec!! Rodit s tim je o zivot! Tvuj i miminka
No to teda
![]()
@kamo2601 Nepotesil me minuly tyden s tim, ze to neni dobry a ze u dvojcat je to nevyzpytatelny = muzu rodit za tyden i za dva mesice. Ale uz jen jeho stylem jednani a pristupem jsem fakt byla v klidu v pohode. Fakt od nej chodim s usmevem a v pohode. Kdyz muj dr. zacal o siti, bylo mi vzdy akorat na ![]()
@Petka.84 Kacerovsky je na placky machr, ten nejlepsi
Pokud by te i rodil, bylo by to fajn. Hele, ona je ta placka nevyzpytatelna i u jednoho ditete. Jakmile neni placka tam kde ma, je to vlastne takova casovana bomba
Ale, pamatuju si z Hradce pani, taky cekala dvojcatka. Placentu mela v normalu, defakto pohodove tehotenstvi. A jednu krasnou noc se ji zacala odlucovat a byl to ficak. Takze si nevyberes. Cele tehotenstvi je vlastne jedno velke riziko. No, ten tvuj doktor s tim sitim
blazen
![]()
@Malvajs … presne tak. Behem porodu bych zahucela ja i dite. No ale ten muj ex gynekolog byl na to blbej dost
Rok zpatky jsem koukala na jeden krimi serial, kde patrali po tehotny zensky s centralni plackou… bla bla bla… nakonec ji nasli, jak sama rodi v nejakym skladu
Porodila „no problem“. To me fakt pobavilo, scenarista nebyl zrejme informovan ![]()
@Malvajs … uprimne, dceri jsou 2.roky a ten stres co byl behem tehotenstvi, co jsem 8.tydnu prolezela v nemaku, je ve mne porad. Vzpominky, stale cerstve. Druhe dite neplanuju ![]()