Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nějaká budoucí maminka, nebo už maminka se zkušeností s placentou praevia? Čekání neutíká ![]()
@Petka.84 píše:
Nějaká budoucí maminka, nebo už maminka se zkušeností s placentou praevia? Čekání neutíká
Mě se placenta nakonec vytáhla, jaký jsi týden?
@kozisek Ahoj, taky jsem tu reklamu s filmama nepochopila ![]()
Já ji mám diagnostikovanou od 19tt, čekáme dvojčata po IVF. Mám sice skvělýho doktora, je fakt super, lepší v okolí není. Ale moc optimistický v tomhle směru není. Bojí se předčasného porodu
Teď začínám 22tt a poctivě ležím. No, poctivě - nic nedělám, dojdu si jen na wc a občas se projdu na vzduch na balkon. To ležení a čekání mě ubíjí, asi jako každou. Ráda bych někoho s podobným problémem, abychom mohly popsat
Teď mám placentu 28mm od hrdla, někde holky psaly, že je to o. k., mudr.to vidí jinak. Hrozně se o prcky bojím
Teď jsem 14 dní špinila, lítaly ze mě sraženiny, hnědý výtok. Dr.chce šít, pokud přestanu špinit. Jak jsi na tom ty?
@Malvajs Ahoj, díky za tvůj příspěvek
Mě hospitalizovali 19tt, placenta praevia marginalis a hematomy. Jinak jsem už vše popsala výše. Říkám si, že CŘ je to poslední, co by mě vadilo. Spíš se bojím předčasného porodu, nebo teď spíš potratu… Tobě ji diagnostikovali až teď? Držím ti palečky, nejkrizovější měsíce už máš za sebou ![]()
@Petka.84 Já už mám odrozeno, ale vytáhla se mi okolo třicátého týdne, takže ta šance ještě je. Bohužel už nemám průkazku, takže nevím, jak to tam zasahovalo.
Nicméně chápu, že je tvůj doktor opatrný, jsi po umělém, navíc dvojky. Ono s tím nic nenaděláš, takže se nezbývá než modlit, aby jsi miminka nosila co nejdéle
![]()
@kozisek Děkuju, jsi zlatá
Céo se tohohle tématu týče, nečtu nijaký katastrofický scénáře, tak si říkám, že to snad bude dobrý. Musíme doufat. Ono kolem toho 30tt by se to už vstřebávalo snad i líp
Teď je brzy na cokoli ![]()
@Petka.84 mi se vytáhla, takže v pohodě.. je přesně 1cm za hranou
žádná výhra, ale přirozenému porodu to nebrání.. jinak ještě 32 tt byl jasný císař, ale na každé kontrole to bylo o chlup lepší, od těch 37 tt mi všichni svorně tvrdí (můj dr, ve špitálu), že je potvora přesně za hranou, že už je to v pohodě.. Jsi teprve 22 tt, ještě se to může hodně změnit. Já kvůli potvoře ležela i ve špitálu, ale zítra mi čeká vyvolávačka, zdá se, že jsme zvládli vše ![]()
Ještě dodatek, já tu placentu měla komplet přes hrdlo, přišlo se na to 16 tt při prvním krvácení.. to mi zakázali komplet pohyb, sex, všechno.. 25 tt se mi rozjížděl porod, placenta se odlupovala, to jsem byla ve špitálu na kapačkách, celkem mazec, ale vše se zastavilo. a teď? když už dávno rodit můžu, tak to nejde ![]()
@Petka.84 ja jsem tez v 19tt zacla dost silne krvacet - v nemocnici diagnoza placenta praevia. Pobyla jsem si tam 5 dni a sla domu. Dodrzovala jsem klidovy rezim, jen na wc sprcha a lezet…po dvou tydnech kontrola u gynekologa a uz to neni vylozene placenta praevia ale nizko polozene luzko(nejak tak). Takze se malinko posunula ze ji nemam v porodnich cestach, ale jakoby na boku(takhle mi to bylo vysvetleno). Jelikoz maly(2,5r) se mi narodil predcasne, tak ted jen polehavam a jen uvarim nejakou rychlovku a cely den lezim a lezim(o maleho se stara manzel a kdyz je v praci tak tchyne)…a uz mi to neba ![]()
ted jsem 23+5tt ![]()
Mas placentu na predni nebo zadni strane? Na predni se pry lepe vytahuje
Příspěvek upraven 24.08.14 v 16:39
@martina.se Už zítra? Jéééjej, drž se! Držím palečky
My jsme si spolu psaly v krevních sraženinách, jestli si vzpomínáš. No a je to tu. Nikdo nevěděl, proč se to děje, proč to ze mě lítá, až můj mudr. zjistil, že se ta potvora placenta nehnula
Tak bojím bojím… Je fakt, že je brzo na vše, tj. že má spoustu času se vytáhnout a taky na druhou stranu je i hrozně brzy na předčasný porod ![]()
@Klarča.K Ahoj, já začala krvácet přesně, jako ty a za dva týdny mi bylo řečeno, že je placenta o. k. a vše v pořádku. V nemocnici jsem pobyla 4 dny a byl klid, doma jsem víceméně ležela, sex žádnej. Pak teda, mžen dobrý. No a o týden dýl jsme byli u odborníka na UTZ - musím říct, že tak bolestivý UTZ jsem nikdy nezažila, myslela jsem, že uteču. Dr.mi řekl, že to bolí mě, miminka ne. Přijeli jsme domů, ze mě na wc vypadal sraženina jak pěst a mazali jsme zpět do nemocnice
Tam zkonstatovali, že je vše o. k. a poslali mě domů. Týden ze mě lítaly sraženiny a hnědý výtok, pak mi mudr. řekl, že se ta placenta nesrovnala
Teď jsem 22+0, mám ji na zadní stěně 28mm. Ležím a byť si špatný konce nepřipouštim, člověku to hlodá, když nemá do čeho píchnout
Na kontrolu jdu 2.í., mudr. se rozmýšlí, že pokud nebudu špinit - a že už nešpinim, teda sraženiny už nemám, jen ten výtok, ale slaboučký - chce udělat steh ![]()
@Petka.84 vzpomínám.. neboj, bude to dobré
aspoň už víš, odkud se to bere.. já taky plašila atd.. ale jak vidno, tak jsme to zvládli, ještě ten finiš chybí
mi dr tehdy říkal, že se vytáhne tak 90 % všech placent, kor když jsou mimča 2. Prostě jak děloha roste.. mi to taky povylezlo.. sice na hraně, ale jo.. Jinak v papírech mám přímo napsané - placenta v dolním segmentu, nezasahuje do porodních cest. Ale kontrolují mi ji při každé kontrole a dr se pokaždé ujištuje, že to sedí.. Dobře to dopadne, věř tomu
![]()
@Klarča.K Teda, mě se v leže i blbě píše, tak se omlouvám za překlepy, případně podám vysvětlivky ![]()
@martina.se Věřím, snažím se… I proto jsem založila tuhle diskusi, abychom se mohly vzájemně podpořit. No a ty jsi zářnej příklad dobrýho konce ![]()